Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çoklu hastalıklarla malulen emekli olabilir miyim?

tutuklukaldim

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
SELAM
kalbimde ki ve gögüs kafesinde kİ şiddetli agrı ve batma sebebi ile kardiyoloji ye gittim
daha önce gittiğim de de kardiyografi de bir den fazla kal kapak hastalıgı oldu tanısı kondu ve efor lu ilaçlı MR a girdim anjo önerilmişti fakat bir çok hastalığım oldugundan dolayı olalamıştım, tekrar kardiyolojiye gittim bana MPS ÇEKİMİ ÖNERİLDİ 2 defa ilaçlı MR a girdim cuma günü dr. gösterilecek anlaşılana göre ana damarlar kalbi kanla beslemiyor muhtemelen bay pas
süregelen senelerdir devam eden mevcut hastalıklarim
şeker - ünisülin bagımlı
koah
hipertansiyon
böbrekte 13.5 mm taş ve altında 19 mm kis
akciğer karaciger yaglanma ve kis
3 boyun 3 bel 1 kasık fıtıgı beyin cerrahisinin yeşil receteli ilaç kullanmakta yım
2 göz de katarak (son 15) gün içinde ikisinden de lazer amaliyati oldum
safra kesesin de taş
karında bagırsaklarda şiddetli ağrı - dahiliye ve genel cerrahi ilaçlari kullanıyorum
vertiko
ve beyinde orta kulakta tümör - 6 aylık periyotlarla takibi var
troitler de bozukluk T3 ve T4 ki ilaç kullanıyorum günlük
riskli gurpta oldugumdan basit bir taş kırma için bile lazerle anestesi onay vermiyor

bu veriler ile malulen emekli olabilmem mümkünmüdür ?

yardımlarınızı ve bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim,
SAYGILARIMLA

Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun. malûlen emekli olabilmeniz için sağlık kurulundan bir rapor almanız gerekiyor. Bu raporunuzun en az %60 olması gerekiyor. Bu şartları karşılaktan sonra mevcut gününüze bakarak SGK sizi malûlen emekli edebilir. Ancak içinde bulunduğunuz durumu anlatmışsınız lakin raporunuz var mı yok mu bundan bahsetmemişsiniz. Saydığınız hastalıklar değil bu hastalıkların rapordaki karşılığı önemli.

@emininceoglu,
öncelikle yanıtladıgınız için tşk ederim efendim,
zaten ben bu içinde bulundugum rahatsızlık ve hastalıklarla %60 çalışma yeteneğini kaybetmiş olarak rapor alabilir miyim ki zaten çalışamamaktayim
kimi zaman tek bir hastalıktan kimi zaman farklı hastalıklardan alına bilmekte bu % 60 çalışma yetenegini kaybetme oranı
sahip oldugum hastalıklarla bu oranı toplayabilirmiyim tahmini olarak,
benzer emsal bir arkadasımız vardır , duydugunuz, okudugunuz şahit oldugunuz vs ki varsa bu bilgilerle olabilirliği varmıdır bunun araştırmasını yapmaktayım işleyişin degerlendirmenin nasıl yapıldıgını bilmediğim için .
tşk edrm,
saygılarımla

@tutuklukaldim, Tekrar söylüyorum burada bizim rapor belirtebilmemiz mümkün değil hastalıklarınızın şiddetine seyrine göre bu oranlar değişebiliyor o sebeple sağlık kuruluna başvurmanız en doğrusu olur. Burada kimse size net bir oran veremez. Zaten önümüzde bütün hastalıkların oranları yok bunları anlayabilmek zor yani. Siz en kısa zamanda sağlık kuruluna başvurun ve raporunuzun sonucunu öğrenin.

@tutuklukaldim, Geçmiş olsun malulen emeklilik başvurusu yapabilmeniz için 10 yıllık sigortalılık ve en az 1800 gün priminiz olması gerekiyor.

Şartları sağlıyorsanız eğer,

SGK'ya gidip malulen emeklilik başvurusu yapacaksınız.

SGK sizi durum bildirir raporu almanız için hastaneye sevk edecek.

Sevk edildiğiniz hastaneye gidip muayene olacaksınız ve düzenlenen bu rapor SGK'ya gönderilecek.

SGK Sağlık Kurulu bu raporu inceleyecek ve sizin Ağır Düzeyde Çalışma Gücünüzü Kayıp ettiğinize karar verirse ancak bu şekilde malulen emekli olabilirsiniz.

Durum bildirir raporlarında oran olmaz. Hastalıklarınız ile ilgili ayrıntılı bilgiler olur sadece.

Malulen emekli olabilmek için sizin rapor almamıza gerek yok böyle bir yanlış yapmayın. Gidip engelli raporu alsanız bile bu SGK'nın işine yaramaz o rapora göre karar veremez.

Yukarıdaki arkadaş hastalıklarınızdan %60 rapor alırsanız malulen emekli olabilirsiniz demiş ama o iş öyle olmuyor maalesef. %60-70-80 oranlı engelli raporu olup ben kesin malulen emekli olabilirim diye düşünmeyin. Malulen emeklilik değerlendirmesi çok farklı engelli raporu çok farklı şeyler.

Son olarak engelli raporu almaya çalışıp boşuna zaman kaybetmeyin. SGK'ya gidip başvuru yapın ve onların söylediğine göre hareket edin.

Atipik psikoz + yinelenen depresif bozukluk
Engelli raporum var, oranım %52

Son 1 yıldır tip2 diyabette eklendi

Acaba malulen emeklilik için bu hastalıklar en az %60 oran almam için yeterli midir?

Sağlık kuruluna başvurmam gerektiğini biliyorum. Benim sorum bu değildi
Bu hastalıklar bana en az %60 oran aldırır mı?
Sorum buydu

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
@Micro123, malulen emeklilikte tek hastalıktan en az %60 alman gerekmekte.
Tip2 tek başına yeterli olmaz ama tip2 2 veya 3 organa vurmuşsa alinabilir.

Diğer psikoz hastalığı ile ilgili bilgim yok

@Micro123,
Merhaba bu yazdiklarinizla malulen emeklilik vermeyeceklerdir.En azından ben ve çoğu kişi bu şekilde düşünüyor.Sgk malullük verirken elinizdeki rapor oranını dikkate almıyor.Onlarin sevki ile gidiyorsunuz.Malullukte istediği şartlardan birisi de tek hastaliktan çalışma gücü %60 ve üzeri olması lazım.Mesela ben omurilik kanseri sonrası,onun verigi hasarlardan dolayı ve bu oranı 2019 da beyin cerrahi %60 verdiği için 3 yil maluliyeti vermişti.Ama üçüncü sene red verip emekliliğimi iptal etmislerdi

@oxzd,

ben adam %60 alabilir miyim diye sormuş hesaplaması için site linki verdim. sen üstte neyi cevapladın ki ?

Arkadaşlar, malulen emeklilik için %60'ı veya daha yüksek oranı unutun. Artık oranın hiç bir önemi yok. Malulen emekli olabilmek için tek bir hastalık nedeni ile SGK Hastalık Listesi'ne göre AĞIR tanısı alabilmek şart. Birden fazla teşhisin toplanarak emekliliği sağlaması artık mümkün değil. SGK Hastalık Listesi'ne göre Ağır tanısı varsa malulen emeklilik mümkün, değilse mümkün değil.

@OturanBoğa,

başkan ben 2006 sigorta girişliyim 2013de memur oldum normal emeklilik sürem 15 yıldı rapora göre, mevcut durum bunuda değiştiriyor mu ?

@OturanBoğa,

evet o halde burdan yola çıkarak benim durumum listeye göre aşağıdaki gibi;
+ tip 1 diabet, nöropati (hafif), tansiyon, damar tıkanıklığı, böbrek rahatsızlığı gibi hastalıklarım mevcut ve bunlar ağır seyrediyor. Şükür diyalize girmiyorum şu an ama hap ilaç çok.. sanırım niyetime koyduğumda bu hastalıklar ile emekli olabilirim gibime geliyor demi başkanım?
cevaplar ve inceliğiniz için şimdiden teşekkürler.

Diabetes Mellitus
Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
  • Aşağıdaki kriterlerden herhangi birinin sağlanması halinde;
  • Diabetes Mellitusa bağlı etkilenen vücut sisteminde (nöropatiler, nefropatiler, retinopatiler, kalp ve damar hastalıkları vb) ağır düzeyde çalışma gücü kaybına neden olan durumlar
  • En az 2 (iki) orta düzeyde çalışma gücü kaybına neden olan durumlar
Orta Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
  • Aşağıdaki kriterlerden herhangi birinin sağlanması halinde;
  • Diabetes Mellitusa bağlı etkilenen vücut sisteminde (nöropatiler, nefropatiler, retinopatiler, kalp ve damar hastalıkları vb) orta düzeyde çalışma gücü kaybına neden olan durumlar
En az 3 (üç) hafif düzeyde çalışma gücü kaybına neden olan durumlar
Hafif Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Diabetes Mellitusa bağlı etkilenen vücut sisteminde (nöropatiler, nefropatiler, retinopatiler, kalp ve damar hastalıkları vb) hafif düzeyde çalışma gücü kaybına neden olan durumlar

Evet, cetveldeki herhangi bir tanıyı almak yeterli emeklilik için. Gerisi tabii sigortalılık süresi ve prim gün sayısının yeterli gelmesine bağlı

@OturanBoğa,
Raporda bu tanının aynisimi yazması lazım birebir SGK sağlık kurulu onaylaması için
Bı yakınım işitmeden girdi Total işitme Total konuşma yok yazdı SGK 60 kaybetmediğine hükmetti tanilar birbirini karşilamiyor hafif tanı alması için en azından dahi çetveldeki aynisimi yazması lazım raporda yazıların Total yazdı doktor rapora maxsimum demek acaba doktor rapora hakim degilmiydi nasıl olacagina

Üst Alt