Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Coronavirüs olan biri 7 gün geçtikten sonra bir daha test olmak zorunda mı?

erola

Üye
Konular
36
Reaksiyonlar
35
Coronavirüs olan biri 7 gün geçtikten sonra bir daha test olmak zorunda mı ?

Usül açısından hayır, böyle bir zorunluluk yok. AMa belirtiler devam ediyorsa 10 gün karantinada kalmak gerek. Sonrasında bulaştırma riski sıfıra yakın.

OturanBoğa teşekkürler peki belirtiler devam etmiyorsa yapıyorlar mı test ? arkadaşım kesin geçti mi onu öğrenmek istiyor da ondan sordum

Bulaştırma ihtimali çok şok az. 10 günden sonra ise neredeyse imkansız

Zorunluluk yok.
Fakat;rahat olmanız açısından test yaptırmanız önerilir,

Diğer,
Negatif olsanızda 3 gün daha karantinaya devam edip 3 gün sonra testi tekrar teyit amaçlı tekrarlayın!
Negatif çıkıyor ancak,şikayetler devam ediyor;öksürük, özellikle yüksek ateş kırgınlık vs.bu durumda hastaneye gitmenizde akciğer tomografisi veya mr çektirmenizde fayda var...
erola

[SIZE=3]Doktor arkadaşların dediklerine göre kişide korona belirtisi yok ise devlet hastaneleri korona testi yapmıyorlarmış. Belirti yokken test olmak isteyen özel hastaneye gidecek bu durumda ve para ödeyecek. Eczanelerde bunların kiti satılıyor, 10 gün önce aldım 75 TL.idi ama çok şükür kullanmaya hacet kalmadı. Yine doktor arkadaşların dediklerine göre bu kitler ile kişinin kendisinin yaptığı testin sonuçları büyük oranda güvenilir imiş. Yalnız arkadaşlar yine şöyle bir ilavede bulunuyorlar: Kişinin evde kendisinin yaptığı test pozitif çıkarsa hemen karantinaya girmeli, negatif çıkarsa bir veya iki gün sonra testi tekrar etmeli.
Herkese sağlıklı günler.[/SIZE]

alifatih1958

O test kitlerine nasıl ulaştınız? Yaşadığım şehirde bütün eczanelere sordum. Test kiti satmadıklarini, sadece internetten alınabildiğini söylediler. Siz hangi şehirden aldınız? Bu arada belirtisiz de olsa test yapılabiliyor. Yakın zamanda belirti olmadığı halde test yaptırdım. Kimse belirti sormadı bana. Test yaptıracağım deyince kayda geçtiler. Diğer tarafta da testi oldum ve çıktım.

OturanBoğa

Teşekkür ederim..Getirteceğim. Dışarı çıkması riskli olan yaşlı ve kronik hastalar için evde yapılan bu testler elzem.

Burada İstanbul.da eczanelerde satılıyor kardeşim.
Selametle.

Zorunlu değil ama yaparsanız daha iyi olur. İçiniz rahat olması açısından

Üst Alt