Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Covid sonrası boyun - sırt bölgesinde kas ve omurga ağrılarım arttı..?

Konular
55
Reaksiyonlar
12
merhaba,

fizik tedavi polikliniğine gittim. bir servikal bir de bel bölgesinden röntgen çekildim. ayrıca kan tahlili yapıldı.
uzman fizik tedavi doktoru: önemli bir bulgu yok,gidebilirsiniz dedi yani ben diretmesem belki ilaç da yazmayacaktı. hoş ,evet ilaç yazılması gibi bir isteğim de yoktu lakin bir iki hafta sonrasında artarak devam eden ağrılarıma da bir anlam veremedim doğrusu.

ve şöyle bir durum farkettim: covid 19 geçirmiş biri olarak bu ağrılarım hastlığı atlattıktan sonra arttı ve daha problematik olmaya başladı.

çok mutsuzum , eski günlerimi özlüyorum ,yaklaşık 2-3 yıl önce bir oturuşta 17 saat kalkmadan aralıksız ders çalışabiliyordum.

yani şu sebeplerden çok endişeliyim , aceba çalışmalarım yarım mı kalacak, hedeflerime ulaşamayacak mıyım.

elbette en önemli varlığım sağlığım , bu nedenle biraz dinlenerek çalışmaya dikkat etmeliyim ama mutsuz oluyorum mevcut durumu düşünerek.

bazı sorularım:

bu tarz problemleri olan lar var mı , varsa ne yapıyorlar hiç sorun yaşamamak için ?
covid 19 dan kaynaklı olarak yaşadığım sorun şiddetlenmiş olabilir mi yani korelasyon olabilir mi sizce iki durum arasında?

arkadaslar ben araştırmacı ruhlu işkolik biriyim , çalışmassam çok huzursuz olurum ..

İnşallah sağlığımla ilgili daha fazla sorun yaşamam bu konuda amin..

tabi ,mevcut durum için de şükürler olsun Allah'ıma.

Uzun dönemli Covid diye bir şey var. Yani şikayetleriniz ilişkili olabilir. Ama bu şikayetler genellikle 5-6 ay gibi bir sürede azalıyor. Belki biraz sabretmeniz lazım.

2 - 3 ay kadar ağrılar devam edebilmekte. Sabır her şeyin ilacıdır.

Merhabalar, arkadaslar tesekkur ederim yorumlariniz icin.
Ben kasim ayinda covid atlatmistim yani yaklasik 6 ay gecmis uzerinden.

Uyuyup kalktiktan sonra agri hafifliyor hatta kismen yada tamamen kalkiyor bazen.
Ne var ki calistiktan bir sure sonra gun icinde geri basliyor.

Ingilizce yayin edilmeyi bekleyen calismalarim mevcut. Arapca calisiyirken ara verdim.

Psikolojik olarak etkiliyor insani, yarim mi kalacak felan diye. 😔
Insallah en yakin surede duzelir. Biraz dinlenecegim napalim

selamlar yeniden ..
en sonki gittiğim fizik tedavi uzmanının yazdığı şu ilaçları kullandığımda ağrı hissetmiyorum (Acetudil,sirdalud) ve günde 6 saat kadar veya daha fazla masabaşı çalışabiliyorum
umuyorum bu tarz sorunlar yaşamam (fıtık felan) ağrılar nüksederse bir daha doktora gitmeyi düşünüyorum, yalnız covid geçirirken plaquenil (hidroksiklorokin) kullanmıştım. aceba bundan kaynaklanıyor olabilir mi?

Agrılarınız önceden varsa. Sürekli masa başında çalışmaktan oluyordur. Uzun süreli oturmak hem kas agrıları hem kasları zayıflatabilir. Hareketli olmaya çalışın. Sık aralar vererek bu aralarda farklı egzersiz ler yapabilirsiniz. Bol su içerek dengeli beslenerek uyku düzeni bunlara dikkat edebilirsiniz. Fizyoterapistte danışarak durumunuzu detaylı degerlendirebilirsiniz. Korona da etkili olabilir agrılarınızın artmasında. Anlattıklarınız kas agrısına benziyor. Benim tahminim bu yönde geçmiş olsun

Üst Alt