Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

CPAP cihazının maskesini taktığım anda ne yaparsam yapayım uyuyamıyorum!?

emrahgunturkun

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba, 2009 tarihinden beri ağır uyku apnesi hastasıyım. Raporum çıktığındaki değerler cihazı kullanmadığım için 2 katına çıkmış durumda ve uykumu almadan ruh gibi kalkıyorum. Nerede istersem uyuyabilen biriyim ama cihazın maskesini taktığım anda ne yaparsam yapayım uyuyamıyorum. Her türlü maskeyi denedim. Burun deliklerine takılan, tam yüz maskesi v.s.
Sizden ricam benim yaşadığım zorluğu yaşayan arkadaşım var mı? Eğer bu sıkıntıyı aştıysa nasıl aştığını anlatabilir mi?

CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

memati
Aynen denedim.Ama uyurken ne hikmetse ağızdan nefes alıp vermeye başlıyorum ve faydası olmuyor. Tam yüz maske var şu anda ama o da uyutmuyor. Biraz hava basınç sesinde bile uyuyamıyorum

emrahgunturkun

Emrah bey merhaba,

Eğer uyku anında veya uykunun belli bir kısmında ağzınızı açıyorsanız burnun tamamını kapatan ya da burun deliklerinin içini veya dışını mühürleyen maskelerden fayda göremezsiniz çünkü ağzınızı açtığınız anda hava kaçağı olur ve bu sizin tedavinizi sağlamadığı gibi belli bir süre sonra da sizi uyandırır.

sözünü ettiğim maskeleri zaten denemişsinizdir.

Ağzı açık uyuma varsa burun ve ağzı tamamen kapatan maskeler tercih edilir ama bunlarda da konfor oldukça düşüktür. ağzınız açık olsa da maske sizin sürekli hava ile solunumunuzu duraksatmayacağı için mecburen tercih edilir ama yüzde daha fazla yeri mühürleyerek kapatacağı için daha fazla temas ile irritasyon ve yüzde baskı yapacaktır zamanla elbette alışılır ama sizin gibi alışamayanlar da olmaktadır.

Bir bedel ödemeden maskeleri deneyebileceğiniz yerlere giderek maskeleri deneyin hatta evde deneyerek kendinize en uygun maskeyi alın derim. Araştırırsanız bu imkanı size verecek yerleri İzmir' de bulabilirsiniz. Ben de ileri Osas hastasıyım ama ağzım açık uyumuyorum. Tam kapalı burun maskesi yüzümde tahrişe neden oldu ben de burun deliklerinin içini örten burun maskesi kullanarak rahata erdim. Benim ağzım maske takılınca hiç açılmıyor hatta alışınca çeneniz kilitleniyor ve sürekli burundan rahat ve geniş nefes alıyorsunuz. Moralinizi bozmayın. Cpap cihazını kullanın. Kullanmadığınızda oksijen satürasyonunuz düşer ve organlarınıza yeterli oksijen gitmez ve ileride daha büyük hastalıklara yakalanırsınız. Uygun maskeyi bulursunuz ekonomik maskeler yerine sağlığınız için konforlu maskelere yönelin. Geçmiş olsun.

hakanbas

Mümkünse kullandığınız maskenin marka ve cinsini gösteren bir link atabilirmisiniz? Yardımınız için çok teşekkür ediyorum

emrahgunturkun

Emrah Bey,
Ben Resmed S9 Autocpap cihazı kulladığım için maskelerimde de Resmed marka ürünler tercih ettim. Burnu tam örten Resmed Mirage maskeden memnun kalmadım ve Burun delklerini örten maskeler kullandım. Bunlarda da hava kaçağı yapmaması için burun deliklerini dıştan mühürleyen değil de içten mühürleyen maskeleri kullandım. Resmed Swift FX ve şu an Resmed P30İ kullanıyorum.

Son 2 maskede fark sadece ilki burundan önden hortumla bağlantı var ve sağa sola dönerken hortum takılıyor ve uyanabiliyorsunuz. İkincisi baş kısmından üstten hortum takılı olduğu için daha konforlu şu an bu maske ile uyuyorum.

Siz sordunuz diye yazım ama siz ağızdan nefes de alıyorsunuz diye burun maskesinden randıman alamazsınız belki rahat konforlu bir maske ile zamanla ağız açmama durumu olup burun deliklerini örten daha hafif ve rahatsız etmeyen maskeleri kullanabilirsiniz. Sebebi şu: Siz uykuya başlamadan öönce burundan nefes alıyorsunuz ve gece uykuda nefeste zorlandığınız için horlamaya geçip ağzınızı açıyorsunuz ve devamlı maske kullanmadığınız için maske varken de başlarda ağız açma durumunuz oluşuyor. Bu durum geçici de olabilir kalıcı da. Keza uyku apnesi olmadan hatta horlama şikayeti olmayan sağlıklı bireylerde bile ağzı açık uyuyanlar var. Bu kronik bir uyuma şekli ise size burun maskelerinin hiç birisi uygun olmayacaktır.
Burun ve ağzı tam kapatan maskelerde size Resmed F30 önden hortumla hava besliyor ve Resmed F30İ baş kısmından üstten hava besliyor önerebilirim. Kaliteli ürünlerde ve kendini kanıtlamış diğer markalarda da size uygun ürünler bulabilirsiniz.
Sizin öncelikle yapmanız gereken kesinlikle Cpap Cihazı ile yaşayacağınızı önce kabullenin ve bu bir süreç uzun zaman da alabilir alışmak sabırlı olmanız gerekiyor en sonunda rahata ereceksiniz.
Maskesiz rahat uyuyorum diyorsunuz ama o ne uyuma. Devamlı apne ve hipopne atakları ile derin uykuya geçemiyor uyku kaliteniz düşüyor ölümle kalım arasında gidip gelerek uyuyorsunuz. Gece boyun ve baş bölgesi terlemeleriniz oluyor ertesi gün yorgun ve sinirli oluyorsunuz. Eminim bunları yaşıyorsunuzdur.
Tekrar geçmiş olsun.

Üst Alt