Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Demir eksiliğine bağlı kansızlığa ne iyi gelir?

CORTU

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
96
Merhaba arkadaşlar kan değerlerime baktırdım. Demir eksikliğine bağlı kansızlık çıktı. Kanım yokmuş. Aile hekimi ilaç verdi. Kırmızı et, tavuk balık kabuklu kuruyemiş yemeliymişim. Uzun zamandır güçsüzlük halsizlik yorgunluk bir kaç gündür nefes almakta güçlük çekiyorum. Tecrübe leriniz neler ne yapmak iyi gelir. İlk kez olduğu için endişeliyim

Spor yap bol ve çeşitli besinler tüket iyileşirsin umarım

Born2die spor yapabilmem. Bedensel durumumdan dolayı pek mümkün değil. Bol ve çeşitli besinler tüketecegim.. teşekkür ederim söyledikleriniz için
sokrates sadece pekmez faydalı diye biliyordum. 1 kaşık içiyorum. Tahini bilmiyordum teşekkür ederim

Bilinenin aksine pekmezin kansızlığa faydası oldukça az. pekmezdeki demir vücut tarafından tamamen emilemiyor. En etkilisi kırmızı et tüketmek.

Zeyno71
Demir eksikliğinin nedenini öğrenmek lazım. Aile hekimine değil de uzman hekime gitmeyi düşünebilirsiniz.

[FONT=sans-serif]Kırmızı et, tavuk balık kabuklu kuruyemiş yemeliymişim.[/FONT]
Doktor söylemiş zaten ne yiyeceğinizi. Ayrıca bahsettiklerinizin hepsi protein, omega 3 içeren besin (balık). Hastalığımdan dolayı sayılanların hepsini yemem yasak. Hayatım boyunca yemedim ve ölene kadar yemeyeceğim. Sizler sağlığınız için tüketmeye bakın. Düzenli beslenerek alışkanlık haline getirmeye bakın. Geçmiş olsun bu arada.

İlacı turunçgillerden bir meyveyle aynı anda al. Vücutta emilimi çok arttırıyor.

Nurtan deneyeceğim. Sanırım üzüm pekmezinden daha faydalıymış. Önceden böyle olmadıgım için. Biraz strese girdim. Daha iyiyim ilaç etkili oldu
Nurtan teşekkür ederim söylediginiz için saolun.

Zeyno71 Kansızlığa en iyi üzümpekmezi bizim buranın söyleyişi ile gün pekmezi gelir inşa Allah ☺

Üst Alt