Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Devlet hastanesinde doktor vurdumduymazlığı...

seyithan

Üye
Konular
58
Reaksiyonlar
0
bugun h sınıfı ehliyet icin devlet hastanesine heyete girdim. doktor 3. katta, asansor yok. ama doktor yukarı gel diyor. ne guzel yukarı tasınırken doktorla merdivende karsılastık.
ne olursa olsun illa yukarı gelsin diyen doktor merdivende imzayı cakıyor ve olur diyor!
"madem olur diyecektiniz, neden illaki yukarı gel dediniz" dedim, ama bana mısın demedi.

hep diyorum ozurlulerin yasamaya hakkı yok zaten....

bir Türkiye klasiği işte...
o dr en az 6 sene tıp okumuş ama tekerlekli sandalyeli engellinin nasıl bir durumda olduğunu; tekerlekli sandalyenin merdivenlerden çıkmasının fizik kurallarına aykırı olduğunu öğrenememiş.:mad:
dr olmuş ama adam olamamış.

okumuş ama adam olmamış.birçok yerlerde ne yazıkki böyle olaylarla karşılaşılana biliniyor.

doktor olması hiç önemli değil. önemli olan insanlık , önemli olan haysiyet. elbette doktorun kendine göre sebepleri olur. fakat hiç bir mesele sadece tek bir yolla çözülmez. koltuktan kalkıp hastanın yanına gitse doktorun itibarı daha çok artar. sonuçta tercihini kötü yandan kullanmış. insaniyetin bitiiğini bazir bir şekilde ifade etmiş.

Herkes Dr. Avukat,Mühendis... v.s. olabilir ancak herkes adam olamaz.

Yukarı çımaya çalışacağınıza hasta hakları birimine müracaat edip Dr. u ve uygulamayı şikayet edebilirdiniz.
Her hastnede hasta hakları birimi var lütfen bu gibi durumlarda bu birimi kullanınız.

ferit abi
hasta hakları biriminin bahsini hiç açmayalım. genellikle güvenlik görevlisi yorulduğunda dinlenmek için kullanıyor o odayı. başka bir esprisini görmedim şimdiye kadar.

Gerektiğinde işetilmeyen hasta hakları birimini de şikayet etmemiz lazım.

hakkını savunmayanın hakkını yerler !!!

herkes hastaneye gittiği bir yanlış uygulamada kenarda köşede eleştirir ama biride gidip ilgiili yere şikayet etmez.eğer biz şikayetlerimizi dile getirmezsek kimse birşey yapmaz zaten bu hasta hakları tr de yeni yeni oturmaya başlayn bişe .şikayet yok yapılcak bişe yok demekki deyip kenara çekilir onalar buda onalrın işine gelir kimse gelip senin derdini sormaz.haydarpaşada yaşadıklarımı anlatayım: cuma günü
haydarpaşaya vasilik raporu için mahkeme sevkiyle gittik.sağlık kuruluna gittik.vay efendim şuraya git buraya git derken bide üstüne yanlış evraklar verildi 10 12 arası kurul alıyorlar bide bu yanlış yönlendirmeler derken psikityari muayenemizi olduk ama nörolojiye yetişemedik.pazartesi gel dediler.eğer onlar yanlış evrak vermeselerdi yanlış yerde bizi bekletmeselerdi hemen halledip giderdik.
pazartesi gittiğimizde ilk işimiz cuma günü olanları hasta haklarına şikayet etmek oldu.neyse bir iki görevliye (uyduruktan)kızdı falan biz nöroloji servisine gittik saat 9 falan kağıda ismimizi yazdık dr 10 10 30 gelir dediler .neyse dışarda bekliyoruz .saat 10 da gittik dr falan yok 10 30 oldu kalabalıklaştı dr yok saat herkes nerde nerde dr derken bi tmzlikçi 11 de gelcek falan dedi .
herkes kendi arasında konuşuyor her yer açıldı bu niye açılmadı yok dr çay içiyor oturmuş biri dio gelmesi lazımdı bizi niye bekletiolar.
sağlık bakanlığı bildiri yayınlamış engellileri mağdur etmeyin diye ama nerde
en sonunda anneminde benimde sinirlerim bozuldu 16 yasımdayım bu büyükler niye böyle anlamam....
en sonunda bağırdım artık "SİZ niye kendi aranızda konuşuyosunuz ki gitsenize hasta haklarına oraya şikayet etsenize biz sabah şikayet ettik tek kişiyle olmuyor bu işler falan filan şikayet etmezseniz sürünürsünüz böle annemde ihmaller yüzünden hastalandı .siz şikayet etmezseniz koyun gibi her dediklerikafa eğerseniz dr falan gelmez sürünürsünüz sadece tekerlkli sandalyede hastalerınızla "ben gazı verdim
babam var mı benle gelen dedi bn çıkıyorum hasta haklarına neyse 3 -5 akıllı çıktı da şikayet ettiler . hasta hakları dr a gitti dr un keyfi de yarıda kaldı ama geldi en sonunda bzde işimiz halledip gidebildik....bir çok kişi bzm sayemizde işini halletti ben napıyım uğrasamam hasta haklarıyla dienlerde..

YANİ benim demek istediğim bu insanlar niye korkar hasta haklarında yemezler korkmayın ben 16 yaşımda olmama rağmen hangi hastaneye gitsem yanlış bir şey olduğunda şikayet ederim.. ŞİKAYETLER OLMAZSA BU HASTANELER OLMAZ!" SEN ŞİKAYET EDECEKSİNKİ ONLAR KENDİNİ DÜZELTSİN "
BİRAZ HAKLARINIZI KORUYUN YHA BÖYLE DÜZELİR ANCA "
benim annem ihmallersonucu ayakta gittiği mide şikayetiyle hastanede 3 gecede komaya girdbeyni oksijnsz kaldı mikrop kaptıi 5.5 ay yoğun bakımda kaldı şimdi beynindeki hsrdan dolayı yürüyemiyor.bz ne şikayet edeblidik o hastaneyi ne hakkımız arayabilidik.ama bundan snra daha bilinçliyiz. annem birdaha böle şeyler yaşasın istemem ...HAYDARPAŞA BİR ÖRNEKTİ DAHA NELRİ GRDÜK 2 SENEDİR..
HAKKIMIZI SAVUNALIM Kİ KİMSE YAŞAMASIN ..!!!!!!

Üst Alt