Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Devlet memurunun göreve geç kalmasının cezası nedir?

erbin

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
22
Arkadaşlar Devlet memurunun mazeretsiz göreve geç kalmasının cezası nedir ?

Geç kalmamaya baksın. Amirin yerinde olsam kaç dk geç geldiyse o kadar dk geç bitirirdim mesaisini.

@erbin,
Çoğunlukla birim sorumlusu tarafından fırça atılır. Tekrarlanıp durursa tutanak hazırlanıp üst amirlere yollanır ve muhtemelen ilk geç kalma için uyarı yazılır. Ancak bu tür ceza vermeler nadirdir.

Valla ben şu ana kadar tam vaktinde gelen bir devlet memuruna neredeyse hiç rastlamadım. Hastanede 9'a randevu alıyorum, şu ana kadar 9.30'dan önce doktorun geldiğini hatırlamıyorum. Başka bir devlet dairesinde işim oluyor, genelde böyle. Mesai 5'te bitecekse 4.30'dan sonra yerinde bulamıyorum.

(Görevini hakkıyla yerine getirenler üzerine alınmasın.)

berke26 adlı arkadaşın mesajına katılıyorum. Ben de şu ana kadar tam vaktinde gelen bir devlet memuruna rastlamadım. Ben de hastane de saat 9'a randevu alıyorum, şu ana kadar 9:30'dan önce doktorun geldiğini ben de hatırlamıyorum. Şayet mesai saat 5 te bitiyorsa 4:30'dan sonra ben de doktoru yerinde bulamıyorum.

Son düzenleme:
Düz memurla bir doktoru, öğretmeni karşılaştırmak yanlış olur. En basitinden bir trafik kazasında kişi memursa bundan bahsedilmezken bir öğretmense haberde bu vurgulanır. Yine bir haberde sağlıkçı arkadaşın evine hırsız girmiş işteyken, mağdur , bunu bir sağlıkçıya nasıl yaparlar diyordu pandemide.

@erbin,

Doktorlar 8:30 gibi başlar 16:30 gibi de çıkarlar. 16:30 dan sonra doktor bulmayı beklemek, nöbetçi ve klinik dışında, mantıklı olmaz. Doktor mesaileri bu şekilde.

@osmangazi,

Bunun sebebi izleyicinin ilgisini çekmek. Düz memurun trafik kazası geçirmesi kimsenin ilgisini çekmez. Ama eğer bu kişi sağlıkçıysa (özellikle pandemide), gazi ya da gazi yakını, şehit yakını, yaşlı, çocuk vb. ise izleyicinin ilgisini çeker.

Üst Alt