Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diş cerrahına diş çektirdiniz mi?

CORTU

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
96
Arkadaşlar diş dolgusu düştü. Kliniğe gittim. Cerrah çekebilir dedi. Zaten dişci korkum var. Sinire denk gelirse dikiş atmak gerekir dedi. Yarın gideceğim. Cerraha diş çektiren varmı aranızda.

Evet 20 lik dişlerimden biri diş cerrahı tarafından alındı. Diş cerrahım çok iyiydi. Cerrahi işlem sonrası ne yapmanız gerektiği size anlatılır. 10 dakikada bir soğuk uygulama yapmıştım ama ne kadar sürdü bilmiyorum. Zaten bir süre yeme içme yok, olunca da çorba gibi hafif şeyler önerilir. Ben sıkıntı yaşamadım. Anestezi etkisi geçince hafif acı hissettim ki çok doğal. Dayanılamayacak bir acı değildi. Çalışıyorsaniz diş hekimi 1-2 gün rapor verebilir dinlenirsiniz. Önemli olan steril iyi bir merkez olması, buna dikkat edin. Bende de dikiş atıldı çünkü kesi büyüktü. Bir sorun olmadı. Bunun sinirle ilgisini anlamadım.

20 yaş dişimi ameliyatla almışlardı, çok canım yandı, gözyaşları içinde bitti. 3-4 gün ağzımın o tarafının şişliği inmemişti. Zaten iğne ile uyuşturuyorlar, normal diş çekiminde çok bir şey hissetmezsiniz. Ama 20 yaş dişi ise sıkıntılı, Allah kolaylık versin.

usta bir doktor çekebilir yakınım 20 ligi çektirecekti cerrahlık dediler yarılacak dediler usta bir doktor buldu normal çekti doktor seçimi çok önemli

Ben 20 lik dişimi dişlerim çarpık olduğu için diş teli takmak istemiştim. Diş teli takttırmadılar 20 lik dişleri çekecez dediler. 19 yaşımda üniye gittiğim zamanlar diş doktoru çekmişti. 18-19 senesi vardır çektireli. Normal diş çekilmesi işlemi kadar sürmüştü. Ayrı olumsuz bir durum yaşamamıştım. İlk başta uyuşturuyor zaten.

Sevgili kardeşim öncelikle geçmiş olsun.
Ben de senin gibi dişçiden çok korkarım, dişçiden değil de asıl iğneden. İğne faslını atlattıktan sonra gerisi çok kolay oluyor. Zaten diş uyuştuktan sonra zerre acı duymuyorsun. Uyuşturucunun etkisinin geçmesine yakın ağrı kesici de aldığında çok rahat ediyorsun. 20 yaş dişi de çektirdim, hem de ameliyatlı ama çok şükür Emrah Bey kardeşimin çektiği sıkıntı ile de karşılaşmadım. Her doktorun mahareti farklı olabiliyor.
Gelelim dolgu işine. Bundan iki veya üç ay önce kahvaltı sırasında dolgumun düşmesi bir yana dolgu bulunan dişimin de yarısı kırıldı. Doktor ilk önce dolgusu düşen ve yarısı da kırılan dişi çekmekten yana iken sonra fikir değiştirdi ve seramik kaplama yapmaya karar verdi. Kalıbını çıkarttı, birkaç kere gittim geldim doktora ve yarım seramik dişi oraya monte etti, yapıştırdı. Hiç de sıkıntı ile karşılaşmadım, iğne miğne de söz konusu olmadı. İlacı milacı, ıvırı zıvırı derken 3750 TL.ye mal oldu. Neyse emekli olduğum yer bu gibi durumlarda tedavi bedelinin %90’nını karşılıyor da bütçemiz sarsılmadı.
Bilginize.
Selametle.

Diş cerrahları, genelde işinde uzman kişiler bir sorun olmaz.Dikişi atması için ameliyat gibi bir operasyon olması gerekir.

Arkadaşlar diş dolgusu düştü. Kliniğe gittim. Cerrah çekebilir dedi. Zaten dişci korkum var. Sinire denk gelirse dikiş atmak gerekir dedi. Yarın gideceğim. Cerraha diş çektiren varmı aranızda.

Çekmemek için cerrahi işlem uyguladılar, damağı kesip temizledi ardından dikiş attı.

Randevu gününe kadar "Diş köküne dokunmadan nasıl kesik atacak?" diyordum ancak uzman doktor biliyor işini.

Hiçbir tedirginliğin olmasın, sadece iğneden sonra uyuştuğundan emin ol, gerisi kolay.

Benim tedavi yaklaşık 45 dakika kadar sürdü, normalde o kadar o koltukta bırak oturmayı, düşünmeye bile dayanamam.

Sağ olsun doktor hanım anlayışlı kadındı, kulaklıkları takıp gözleri kapadım, i̇ş bitince dürtüp kaldırdılar beni :)

Merhaba arkadaşlar. Dişimi çektirdim. Önce özel kliniğe gitmiştim. Ben dikiş atamam demişti. Aynı klinikte annem diş çekimine gittiği zaman benim engelli olduğumu diş dolgusu yaptıracagımı söylediginde. Biz engellileri tedavi etmek istemiyoruz. Ben buna hem üzüldüm hem kızmıştım. Ne iş yaparsanız yapın ister hiç çalışmayın. Engelli bireylere önyargı ile yaklaşılmamalı. Sözde eğitim li insan işte. Üniversite hastanesine gittim. Sıkıntılarımı anlattım. Engelli lere randevu veriyorlar mı bilmiyorum. Dişci koltuğuna oturmak ve önceki gittiğim diş hekimlerinin beni dinlemeleri ve davranışları hoş olmadıgı için. Olumsuz luklarla karşılaştıgim gitmeyi erteliyordum. çok iyi bi cerraha denk geldim. Uzun ugraşlar sonucunda çekildi. Cerraha sinire denk gelirse dikiş atmak gerekirmiş dedim. Elimizden geleni yapıp dikiş atmadan halledeceğiz dedi. Ve çok iyi 2 diş hekimine denk geldim. Gerçekten çeken Dr. O kadar ugraştı ki. İğneden korkuyordum. Eli çok hafif miş ,anlayışlı dinleyen, sürekli işlem sırasında iyi olup olmadıgımı soran, dikişsiz çekti dişi. Yani nereye giderseniz gidin. Allah işini en iyi şekilde yapan , dinleyen anlayan gerçekten sizin için en iyisini yapan insanlarla karşılaştırsın... Geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar

Yorumları okudum da korktum şuan. Benim 2 hafta önce 20lik dişim apse yaptı ve doktor antibiyotik verdi. İlaçlar bitince araştırma veya fakülteden çektirceksin dediler. Yarın Samsun Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine gideceğim artık. Bakalım neler olcak?

LORD_55100

Hiç dert etme, hastanenin neredeyse yarısını tanıyorum işini düzgün yapan insanlar.

Apse inmediyse çekim yapmaz doktor, cerrahi operasyon yapacağız lafını duyarsan da korkma tecrübeyle sabit.

Tek tavsiyem "gerçi söylerler ama" eğer dikiş gerektiren işlem yapılırsa MUTLAKA eve gittiğinde buz uygula yüzüne, ben 2 gün yumruk yemiş boksör gibi dolaşmıştım evin içinde :)

LORD_55100
çok geçmiş olsun. Benim dişime diş hekimi sinire denk gelme ihtimali yüksek demişti. Bilmiyorum belki de ugraşmak istemedi. Fakülteye gittiğimde doktor çok ugraşmıştı. Sanırım dikişsiz çekebilmek için ugraşti. Ben diğer doktora dikiş daha önceki diş çekimlerinde atılmadıgı için korktuğunu söyledigimde diş çekimi yapılan yerde dikiş atabilecegini söylemiş ve kolay olduğunu söylemişti. Herşeyden önce umarım işini iyi yapan diş Dr. Denk gelirseniz herşey beklediğimizden kolay oluyor. Diş hekimi ve diş çok önemli inşallah kolay olur. Geçmiş olsun..

teşekkürler arkadaşlar. bugün öğlen gideceğim. Bakalım neler olcak?

Üst Alt