Sadece alkali su içerek bile iyileşen hastalar var, ben mesela önceden reflü vardı bende 1 buçuk yıl sabah akşam karbonatlı su içtim ve şükürki o mide yanmaları ekşimesi hepsinden kurtuldum
Güzel kardeşim. Karbonat içerek tabi ki reflüden kurtulursun.
Doktora gitseydin o da sana Talcid veya Rennie hapı verirdi ki, bakarsan bunların dolomitik kireç taşı, yani bikarbonat olduğunu görürsün.
Bi karbonat, veya karbonat içtin diye vücudun alkali olmaz. Çünkü mide aşırı miktarda asit içerir ve bikarbonatı hemen nötrleştirir. Senin reflünün nedeni yemek borundaki gevşeklikten mide asidinin geriye kaçıp tahriş etmesidir. İçtiğin karbonat bunu nötürleştirerek o tahrişi tedavi eder.
Söğüt ağacının kabuğunu çiğnersen de baş ağrına iyi gelir. Ama biri suyunu kaynatıp ilaç yapmış... adına aspirin diyoruz. Aspirin her şeye iyi gelir diye bol bol içersen gastiritin iyileşmez, ülser olursun.
Soner Yalçın neyin bilim olup neyin olmadığına karar verecek bir otir değildir. Kendisi gazetecidir ve yazdıklarının %80'i komplo teorisidir. Hiç bir tıbbi veya bilimsel geçmişi yoktur. Aynı Soner Yalçık yarın kuantum teorisinin nasıl yanlışlıklar içerdiğini yazsa onu da doğru mu kabul edeceksiniz?
Bu tür yazılar magazin bilimdir ve bilim dünyasında zerre kadar değer taşımazlar. Eğer kanıt sunmak istiyorsanız dünyaca kabul görmüş merkezlerin saygın bilim adamlarının yaptığı bilimsel araştırma ve çalışma sonuçlarını alıp referans gösterirsiniz.
Kusura bakmayın ama bir gazeteci 3-5 makale kitap okuyup çeşitli teoriler üretti diye bilim adamı olmaz. Sizin söylediğiniz şey hayatının 30-40 yılını bu işe vermiş biliminsanlarına saygısızlıktır. Emeğe, bilgiye saygısızlıktır. Bilim tarihiniz yüzlerce yılda elde ettiği ve çoğu kez ağır bedeller ödediği bilgi birikimine saygısızlıktır.
Bugün insanlar zatürreden, ishalden ölmüyorsa bunun nedeni ot, çöp, karbonat gibi şeyler değil, tıp biliminin kullandığı antibiyotiklerdir. Hatta sizin tavsiye ettiğiniz Devit vitamin bile tıp biliminin elde ettiği sonuçlarla elde edilmiş bir üründür.
Kalp krizi geçirecek olursanız da sizi Soner Yalçın'ın kitabı değil, tıp bilimi kurtaracaktır.
Sizin mantığınızla oturduğumuz evi inşaat mühendisinin hesaplamasına da gerek yok! Amele duvar örneyi nasılsa bilir. 8-10 amele tutup dikiverelim binaları olsun bitsin.