Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dişime kanal tedavisi yaparken doktor dilimi kesti. Sizce ne yapmalıyım?

BlueBlue

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
5
Bugün sağ alt dişime kanal tedavisi yapıldı. İşlem esnasında doktor sürekli bana dilin bayağı geniş, dişinin üzerinde çalışma yapmamı engelliyor deyip durdu. Ağzımda ki uyuşma geçti, evime geldim ve dilimde ağrı hissettim. Aynadan bakınca 3-4 yerde kesiler gördüm sıyrık şeklinde. Sizce korkulacak bişey varmı kısa zamanda kendiliğinden geçer mi?

Size zarar veriyorsa kendinizden emin değilseniz hastaneye gidip hemen gösterin sonra eğer tehlikeliyse hemen şikayetci olun. Sonunda başka sonuçlar dogurmadan

@BlueBlue ilk kez sizden duydum dilin kesildigini. Belki agız içine verilen ilaçlar tahriş etmiş olabilir. Bende kanal tedavisi yaptırdım . Böyle bir durum oluşmadı. Hastaneye gidin çok rahatsız ederse. İyileşmesini bekleyin. Hastanede mi yaptırdınız . Geçmiş olsun

@CORTU,
Evet devlete bağlı diş Hastanesi'ne gidip yaptırdım. Ağzım uyuşukken bişey hissetmedim. Eve gelince konuşurken ağrım oluyordu. Dilime aynadan bakınca sıyrıklar gördüm birkaç noktada. Buraya resim ekleyemedim. Şöyle link bırakayım
Dilimin halı: https://hizliresim.com/byeoics

@OğuzHan112 Abi senin konuyla ilgili fikrin varmı

bu kesiler geçmez hatta enfeksiyon kaparsın.
Eğitim araştırma hastanesine git hem tedavi ol hem de rapor al ve dava aç.

fotoğrafları açıp bakmadım ama damak ve dil yaraları kesileri eğer bünyede bir sorun yoksa en çabuk iyileşen dokulardır.ingiliz karbonatı ile gargara tavsiye ederim. bir bardak suya yarım şeker kaşığı ölçüsünde olsa yeter ya da sağlık ocağından verilebilen mikroplar için bir ilaç....dolgum var düşen korkudan iki aydır gitmiyorum

Dişime kanal tedavisi yaptırmak için Ankara'da bir diş Hastanesi'ne gittim devlete bağlı. Diş hekimi işlem öncesi dilin bayağı geniş, ben bu kanal tedavisini nasıl yapacağım bilemedim demişti.
Kanal tedavisi yapılırken dilime temas etmiş doktorun kullandigi kesici aletler ama doktor bana asla ben senin dilini kestim demedi. Uyuşma etkisi geçince ben evdeyken farkettim.
Ertesi sabah doktorun yanina gittim, o 1 hafta 10 güne geçer, benim yapabileceğim bişey yok malesef dedi.
Arkadaşlar ne yemek yiyebiliyorum, ne uyuyabiliyorum, ne insanlarla konuşabiliyorum.
İnanılmaz şiddetli bir ağrısı var. Defalarca kemik ameliyatı oldum böyle ağrı görmedim. Bugün 5.gün oldu ama hiçbir değişme yok. Bal sürdüm, tuzlu su ve su-sumak gargarası yaptım. Yok yani ne yapsam da etki etmiyor. Biraz daha mı beklemeliyim? :(

Çok geçmiş olsun.Bu vurdumduymazlığı anlamıyorum. bende de diş çekimi sırasında küçük bir kök parçasını unutmuştu. 10 gün agrı geçmedi en son tekrar gittiğimde film çekildi kök parçası göründü. doktor ben birşey yapamam cerrahi müdahale lazım şu ile gitmen lazım dedi çıkardı beni. tamam sağlığa ulaşma vs şeyler bir tık daha iyi ama kimse sorumluluk almıyor amerikada olsa milyonluk tazminat alacağımız olaylar yaşıyoruz ancak burada bir özür bile dilemiyorlar.
senin durumun hayatını şuan çok olumsuz etkiliyor. bence acile git belki antibiyotik vs şey verir enfeksiyon kapıp daha kötü duruma düşme. cimere de yaz. bunlar haricinde maalesef yapabileceğimiz birşey yok

Selam.

Geçmiş olsun,

Sağlık ocağında bi doktora gösterip, duruma uygun ağrı kesici isteyebilirsiniz.

Arkadaşlar lütfen felaket tellalı olmayayın!

Gördüm herhangi bir sıkıntı yok,bir kaç güne toparlar.. kafaya çok takıyorsan kanal tedavisini yapan dişhekimi ne gidin,gerek yok ama belki bir antibiyotik yazabilir.

Abi ben dış doktoruna hemen bu olayın ertesi günü gittim ama kendiliğinden zamanla geçer demişti. Kanal tedavisi pazartesi günü yapıldı, bugün cuma, hiçbir ilerleme yok. Allah korusun kansere çevirir diye korkuyorum

Daha neler.🙂 Kanser felan Öyle şey olmaz merak etme,zamanla düzelir.

Tariflediğin gibi bir ağrın varsa acile git,ağrı kesici ve antibiyotik yazılabilir.

Ayrıca Orayla da fazla uğraşma,tuzlu su felan yapma,biraz zaman alır ama düzelir korkulacak bir şey yok.

@BlueBlue,

Üst Alt