Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dişime kanal tedavisi yapıldı ama yine de ağrı var!?

İstorika

Aktif Üye
Konular
89
Reaksiyonlar
1
Neredeyse 1 yıl boyunca çektiğim diş ağrısından sonra nihayet hastaneye gidip kanal tedavisi yaptırdım. (Bu arada çürük oluşan yer iki diş arasındaydı ve doğal olarak beni daha fazla zorluyordu). Ancak bir kaç ay sonra dişim yine ayırmaya başladı. Her ne kadar eskisi gibi çok şiddetli olmasa da insanı rahatsız etmeye yetiyor. Daha önce böyle bir şey yaşayan var mı? Doktor tedaviyi iyi yapamadı mı? Yoksa sonradan başka bir sıkıntı mı oluştu?

İstorika

Geçmiş olsun,

Belki başka bir dişinizde daha çürük oluşmuştur.
(Kök çürüğü olduğunda dışardan belli olmayabiliyor.) Yeniden bir diş hekimine baktırmalısınız bence?

Tekrar doktora gidip röntgen çektirmedikten sonra buradan ne yazarsak boş.

Normal şartlarda kanal tedavisinde dişin sinirleri yakılır, bir nevi o diş artık ölüdür, ağrı sızı hissetmemen gerekir.

Bizzat aynı dişin ağrıdığına emin misin? Diş ağrısı öyle illettir ki karıştırma ihtimalin yüksektir.

friends
Teşekkür ederim. Sistem üzerinden randevu aldım. Göreceğiz bakalım..

GeorgeOrwell
Aslında bundan 2 hafta önce doktora gittim. Dolgu düşmüştü ve ağrı yapıyordu. Film çekildi ve bir sıkıntı olmadığı söylendi. Bir kaç gün sonra yine ağırmaya başladı. Ben de başka bir dişin ağırdığını düşündüm ama sonra dikkat edince ağrının aynı yerden geldiğini fark ettim. Gerçekten şaşkınım. İnternetten baktığımda başarısız kanal tedavisinin bunlara yol açtığını okudum. Eğer öyleyse dişimi çektirmeyi düşünüyorum. Sonra yine sıkıntı çıkar falan hiç uğraşamam...

Açıkcası devlet hastanelerinde yaklaşık 7-10 gün süren pansuman yapılmadan direk dolgu işlerine girildiğinden bu gibi durumlar olabiliyor. Hastanede yaptırdığım bir dolgu vardu, 3. ay filan dişim tekrar ağrımaya başladı, gittim herhangi bir doktora sıra aldım, 6 ay geçmediğinden dişime tedavi uygulayan doktorun bakmasını söyledi, gittim ona sıra aldım, adam biraz baktı ve dişimin çekilmesine karar verdi, bende kabul etmedim, aynı gün dışarda özel bir dişçiye gittim, durumu anlatarak bu dişi kurtarabilir miyiz diye sordum ve özeldeki doktorun pansuman tedavisi ve güzel dolgusu sayesinde diş halen daha ağzımda ve üzerinden 8-9 yıl geçti. Hastanedekine uysam diş o gün gitmişti.
Maalesef herkes işine gelen en kolayı yapmak istiyor.

Geçmiş olsun kardeşim. Burada bizlerin yazacaklarımız temennilerimizdir, kendi yaşadıklarımızdır. Diğer arkadaşların dedikleri gibi siz şifayı tekrar doktora giderek aramalısınız.

İstorika

Mümkündür, farklı bir nedenle gittiğim doktor yıllar yıllar önce yaptırdığım kanal tedavisinde gariplik olduğunu söyledi, ardından başka bir röntgen türüne daha girdim ve durumu anladık.

images

Meğerse zamanında (yaklaşık 6 yıl) yapılan kanalda kullanılan o vida vari şey (biliyorsun ince sivri bir şey kullanıyorlar) benim dişin köküne kadar ulaşmamış. Daha doğrusu o zamanlar bu kadar uzunu da kolay bulunmazdı dedi. Yani benim çubuk köke oturmamış, havada asılı kalmış, içi doldurulduğunda fark edilmemiş.

Gel zaman git zaman dolgu malzemesi aşındığında o boşluğa bir şeyler doluyor, anca o zaman gariplik fark ediliyor. Şimdi doktorlar kanal tedavisiyle uğraşmak da istemiyorlar, yallah fakülteye dediler, neyse ki rica minnet yenilettim kanalı.

Sana gelince, dediğin gibi durumunu doktora detaylıca anlat, birden fazla tekrar olunca normal olmadığını anlar sanırım.

emir2011
6 ay devletin kuralı, doktorun elinden bir şey gelmez.

Diğer husus ise ülkede kesintisiz çalışan (yok satan) ender birimlerden diş poliklinikleri. Hesabı doktorlara değil devlete kesin.

KBB veya göz gibi kısmen daha "pratik" şekilde ilerleyebilecek durumlarla karşılaşmıyorlar. Televizyonda görülen diş hekimleri gibi ayna tutup tavsiye verecek kadar rahat da değiller.

Her hasta işim en hızlı şekilde olsun, en iyi olsun buyrukları veriyorlar. Sor bakalım devlet her hastanın tedavisi için kaç dakika ayırıyor?

Bu böyle uzar gider, tıka basa dolu olan hastaneler için devletin el atması gerekiyor. Performansa bağlı maaş verdikleri için doktorlar da ne kadar fazla hasta bakarsa ona göre maaş alıyor, doğal olarak hızlı hareket ediyorlar.

Biz konuşup duralım, aynı tas aynı hamam.

emir2011
Randevu aldım ama özele gitmeyi de düşünmüyor değilim. Diş ağrısının orta şiddetlisi bile çekilmiyor..

alifatih1958
Çok teşekkür ederim..

GeorgeOrwell
Kesin bende de buna benzer bir şey olmuştur. Sonuçta kanal tedavisi yapılan bir diş niye ağırsın? Nelerle uğraşıyoruz gerçekten inanılır gibi değil..

O zaman doktor diyecek devletine ben kasap değilim doktorum diye, bir hastaya 2-5 dakikadan fazla zaman ayıramıyorlarsa, ayırmaları için çaba gösterecekler, öyle dönerimizi kestiler vs gibi sığ düşüncelerle insan sağlığını hiçe sayıp grev yapmayacaklar, konuşulacak çok şey var ama kısaca herkes kendi yönünden sorunu ele alırsa illa düzelecek birşeyler olur.

kanal tedavisini her doktor beceremez ince işçilik tüm sinirleri almazsa gene ağrı yapar doktoragidip yenilemen lazım

çektirme o dişi yerine bir daha getiremezsin kurtarmaya bak

kanal tedavisini iyi yapamamış anlaşılan iyi bir doktora git

Arkadaşlar bugün diş hastanesinin acilibe gittim. Röntgen sonucunda üstteki yirmilik dişimin çürük ve iltihaplı olduğu ve alttaki yirmilik dişimin ise çıktığı görüldü. Doktor bana Perşembe sabahı gelmemi söyledi. Dişimi çekecek..

Üst Alt