İstorika
Mümkündür, farklı bir nedenle gittiğim doktor yıllar yıllar önce yaptırdığım kanal tedavisinde gariplik olduğunu söyledi, ardından başka bir röntgen türüne daha girdim ve durumu anladık.
Meğerse zamanında (yaklaşık 6 yıl) yapılan kanalda kullanılan o vida vari şey (biliyorsun ince sivri bir şey kullanıyorlar) benim dişin köküne kadar ulaşmamış. Daha doğrusu o zamanlar bu kadar uzunu da kolay bulunmazdı dedi. Yani benim çubuk köke oturmamış, havada asılı kalmış, içi doldurulduğunda fark edilmemiş.
Gel zaman git zaman dolgu malzemesi aşındığında o boşluğa bir şeyler doluyor, anca o zaman gariplik fark ediliyor. Şimdi doktorlar kanal tedavisiyle uğraşmak da istemiyorlar, yallah fakülteye dediler, neyse ki rica minnet yenilettim kanalı.
Sana gelince, dediğin gibi durumunu doktora detaylıca anlat, birden fazla tekrar olunca normal olmadığını anlar sanırım.
emir2011
6 ay devletin kuralı, doktorun elinden bir şey gelmez.
Diğer husus ise ülkede kesintisiz çalışan (yok satan) ender birimlerden diş poliklinikleri. Hesabı doktorlara değil devlete kesin.
KBB veya göz gibi kısmen daha "pratik" şekilde ilerleyebilecek durumlarla karşılaşmıyorlar. Televizyonda görülen diş hekimleri gibi ayna tutup tavsiye verecek kadar rahat da değiller.
Her hasta işim en hızlı şekilde olsun, en iyi olsun buyrukları veriyorlar. Sor bakalım devlet her hastanın tedavisi için kaç dakika ayırıyor?
Bu böyle uzar gider, tıka basa dolu olan hastaneler için devletin el atması gerekiyor. Performansa bağlı maaş verdikleri için doktorlar da ne kadar fazla hasta bakarsa ona göre maaş alıyor, doğal olarak hızlı hareket ediyorlar.
Biz konuşup duralım, aynı tas aynı hamam.