Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dışkıyla birlikte kan gelmesi dolayısıyla hangi branş doktoruna randevu almalıyız?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
619
Reaksiyonlar
307
Dışkıyla birlikte kan gelmesi dolayısıyla hangi branş doktoruna randevu almalıyız?

Kızartma. Acı. Yerseniz. Birde kabız olursanız basur olur bu durumlar meydana gelebilir bol bol su ve sulu sebze ağırlıklı yemekler yiyin içiniz rahat etmesi için genel cerraha gidebilirsiniz

Gastro her hastanede olmadığı için genel cerrahi yetrli,.
Tercih arkadaşın...

Hemoroid yok ise muhtemel kolonoskopi isteyecek. Bunları zaten profesyonel olarak genel cerrahlar yapıyor,

İşin yok deyip akıl karıştırmayalım..

ayDÜNYAvazo kardeşim bulunduğun yerde ya da gideceğin hastanede eğer gastroenteroloji veya gastroenteroloji cerrahisi uzmanı varsa 1. derecede tercih edeceğin uzmanlık dallarıdır. eğer yok ise genel cerrahi de sana yardımcı olacaktır. Allah korusun bir (gis) kanama geçiriyor olabilirsin işte bu nedenle gideceğin uzmanlık alanı gastroenterolojidir.

ayDÜNYAvazo kardeşim şunu da ekleyim, eğer daha önce gastroenterolojiden hiç randevu almadıysan bu dal ileri derece uzmanlık dalı olduğundan dolayı ya bir dahiliye hekiminden sevk etmesini ya da bir aile hekiminden o dala yeşil alan açmasını rica edersin.

basur olmussun geçmiş olsun ....
acılı baaratlı şeyler yemeyecen....

Dışkı ile kan gelmesi durumunda dışkının rengi ve kanın taze kan olup olmamasına bakılıyor. Taze kan geliyor ve dışkı rengi açık ise hemoroid ihtimali yüksek olur. Dışkı koyu kahverengi ve kan koyu parçalı bir yapıya sahipse takibi gerekir ki mide kanaması veya karaciğer sirozuna kadar uzanabilir. Biz bunu geç anladığımız için yakınımızı kaybettik. Geçmiş olsun.

sneyper

Arkadaş nokta atışı yapmış. İlk önce Gastroenteroloji bölümüne git. Doktor ameliyat derse genel cerrahi bölümüne sevk eder.

O bölüme randevu bulamıyorum ki
"Gastroenteroloji"

O bölüme randevu bulamıyorum ki
"Gastroenteroloji"

Özele git. Bak kardeş genel cerrahi adı üzerinde ameliyat yapan bölüm.

Gastroenteroloji bölümü tanı koyma konusunda daha iyi ve ameliyat olmadan çözüm yolu bulmaya çalışır. Endoskopi, kolonoskopi vb... tüm gerekli testleri yapar.

Evet özele git. İstanbul'da yaşıyorsan sana bu işin uzmanı olan bir doktor tavsiye ederim.

gideceğin branş : genel cerrahi

şöyle bir durum var, kan sadece dışkıyla (büyük aptes) geliyorsa, yani o süreç dışında herhangi bir şekilde sızıntı yapmıyorsa, yani külodunuza bakınca kan lekesi yoksa büyük ihtimalle kabızlık sebebiyle hemoroid'dir ya da yine kabızlık sebebiyle makatta çatlak olmuştur... dışkı o yaralı bölgeden geçerken (hemoroid ya da çatlak) oradaki yarayı tekrar kanatır ya da biriken kanı da beraberine alıp çıkar, o yüzden her büyük aptese çıkışınızda biraz kan gelir, söz konusu bölge sürekli nemli olduğundan kan pıhtılaşmaz, bu yüzden kendi başına kısa sürede düzelmez.

geçmiş olsun.

Önce iç hastalıklarından randevu alacaksınız doktor uygun görürse havale yapacak

ayDÜNYAvazo
Genel cerrahi ye git kardeşim bendede aynı durum vardı hemoroid çıktı 3 yıl çektim ilaç filen fayda etmiyor bizim durumumuzda kabızlık ister istemez oluyor ameliyat derlerse erteleme ol ameliyatı zaten hemoroid değise seni ileri uzmanlık gerektiren bölüme sevk eder. Kolonoskopi yi genel cerrahi de istiyor başka sorun varmı emin olmak için. Geçmiş olsun

ayDÜNYAvazo

merhaba , bu özel bir alan/dal dır. Ve dahiliye polikliniğinden doktorunuzun özel olarak sizi belli süreliğine geçerli olmak üzere randevu sistemine dahil etmesi ile birlikte mhrs den randevu alabiliyor hale gelebilirsiniz.

Emin değilim ama sanırım genel cerrahi polikliniği de size bu bölümden randevu verilmesini önerebilir.

çok geçmiş olsun.

İstanbul'da olsan Doktor önerirdim konu biraz çetrefilli güzel Dr bul işinin ehli

ayDÜNYAvazo

Gastroenteloji bölümüne direk randevu alınamaz kardeş.Dahiliye bölümü yönlendirir üst düzey uzmanlık gerektiren bir bolum sisteme kayıtlı hastalar mhrs den randevu ala bilir bu bölüme.Yani senin genel cerrah yada dahiliye ön muayene olman gerekir gerekli muayene ve tatlillere göre ihtiyaç duyarsa bu bölüme yönlendirirler zaten işleyiş bu şekildedir

Büyük abdest tarafındanda bir akıntı oluyor gün içerisinde. Şimdi genel cerrahiye randevu aldım. Parmağımla büyük abdest bölgesini kontrol ettiğimde böyle yuvarlak sanki şiş gibi bişey o bölgede var ve o bölgeyi kapatıyor gibi o şişlik.

basur olmussun ... genel cerrahiye gideksiniz bol bol meyve sebze yiyin yürüyüş yapın kuru kayısı yiyin iyi gelir...

Basur var genel cerrahi gerek görürse basit bir operasyon la keseyi alıyor yada akşamları leğene sıcak su koyup 10dakika ile 20dakika oturup merhem sürülüyor yumuşaması sağlanıyor acı hamur Cola tarzı şeyler kabız olmamanız tavsiye ederim geçmiş olsun

Ben de teşekkür ederim arkadaşım.
Allah ım kimseye dert sıkıntı vermesin.

Öncelikle geçmiş olsun ben gatroentroloji bölümünde çalışıyorum gatroenroloji doktoruna muayne olmanız gerekli muayne sonrasında doktor muhtemelen ya kısa yada uzun kolonoskopi yapacaktır uzun kolan yaparsanız anestezili yaptırırsanız işeliminiz sizin için daha konforlu olur uzun kolon 10 ile 15 dk sürer tanı için doktor gerekli görürse pataloji alabilir

Üst Alt