Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diyabet iğnesi sonrası oluşan beze nasıl giderilir?

iremtoklucu

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba 15 senedir Tip 1 diyabetli şeker hastasıyım günde 4 defa iğne vuruluyorum fakat iğne vurulan yerlerde uzun zamandır iğne olduğum için bezeler oluştu ve ağrı yapıyor ne kadar rotasyon yapsamda zor dağılıyor bu sert şişlikleri gidermek için ne yapabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim

Ben bu başlığı okuduğumda sorunun cevabını buldum diye ummuştum;)

Bende 15 senelik tip 1 diabet hastasıyım her defasında değiştirmediğiniz uç büyük ihtimalle bu sertlik sorununa yol açıyor veya 4-6-8mm olan uçların uygun olanını kullanmadığınızdan kaynaklanıyor olabilir.buna rağmen sertleşme,ödem yaşıyorsanız kullandığınız insülin alerji yapma ihtimalide var en iyisi dermadoloji uzmanına gözükmek.

Merhaba bende 11 senedir diyabetliyim. Daha önce kolumda oluşan şişlik ve bezeler için diyabet hemşiresi büyük bir pamuğa kolonya dökerek 10 15 dakika arası orada tutmamı sonrasında küçük ritimlerle masaj yapmamı söylemişti. Şunu da ekleyim o bezelerde insülin kaldığı için şeker kontrolüde önemli gün içerisinde şekerinize de dikkat edin lütfen :)

arkadaşlar mrb ben ms hastasıyım ve insülin ilacı gibi haftada 3 gün iğne vurunmam gerekiyor fakat göbek ve bacak bölgemin içinde şişlikler oluştu ve canımı çok yakıyor vurduğum yeri değiştirmeme rağmen böyle olmakta zayıfım ve cihazı 2. seviyede kullanıyorum buda çok derine gitmemesini sağlıyor. bu konuda ne yapmam lazım şişliklerin geçmesi için

Üst Alt