Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diyabet ölçümü ve tedavisi..?

• Konbuyu başlatan kutup yıldızı
  • Başlangıç tarihi
K

kutup yıldızı

Mrh.Diyabet hastası arkadaşlar,malum insülin kullananlar insülin yapmadan önce ölçüm yapıp öyle iğneyi yapıyoruz.günde 4 doz yapanlar vardır mutlaka.Sormak istediğim bu ölçümlerde parmaklar mahvoluyor ağrılar oluyor ister istemez.bunu nsl hafifletebiliriz.hangi krem iyi gelir etkili oluyor.Yaşayanlar,bilgilerinizi paylaşırmısınız?

16 yıldır diyabet hastasıyım günde 4 defa iğne yapıyorum şeker ölçümlerinde parmaklarınız zarar görmemesi icin her seferinde farklı bir parmaktan ölcün birde kullandığınız insulin ignesini sürekli aynı yere yapmayın şişme yapar

Sarı kantaron yağı kullanabilirsin, bepanten de bu konuda etkilidir
Sürekli ölçüm cihazlarını kullanabilirsin

Yasin0678
Bizde yeni değil zaten yaklaşık 12 yıldır tip 2 diyabetiz.her seferinde farklı parmaklardan alıyorum hatta dr ayak parmaklarından ölçüm yapılabilir demişti.Geneldede elden çok ayak parmağından ölçüm yaptırıyor ama işte son zamanlarda agrıyor demesi oluyor.Bende fikirler almak için konu başlığını açtım.kullanabilecegim etkili önerebilecekleri krem vs.varsa diyedüşündüm.

kutup yıldızı eşim diyabet hastası, en az acıyan parmağın yüzük parmağı olduğunu söylüyor. Parmağın hafif yan tarafından ve ucuna biraz uzak deliyoruz. Parmağın ilk boğumuyla ucunun ortası gibi düşünün. Ne kadar uca yaklaştırırsanız o kadar çok acıyor. Bir de delme iğnesinin ayarı var bizdekinde 5 kademe. 3 olarak ayarlayınca delmiyor, 4 yapınca az deliyor ama yeterli kan çıkıyor.

Davlumbaz
evet bunları biliyorum.Ben bu iğne yaralarında kullanılan kremleri öğrenmek istiyorum.dr yazıyor.deneyimi olanlar daha iyi bilir.bir sürü krem var

Üst Alt