Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
"Dünya Engellilik Raporu" Tanıtım Toplantısı 9-10 Şubat 2012'de yapılacak
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Dünya Bankası ve Dünya Sağlık Örgütü “Dünya Engellilik Raporu” tanıtım toplantısına katılımınızdan onur duyarlar. Tanıtım toplantısı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Dünya Bankası ve Dünya Sağlık Örgütü işbirliğiyle düzenlenmektedir. Sayın Bakanlarımız Fatma Şahin, Binali Yıldırım ve Recep Akdağ toplantımızın ana konuşmacıları olacaktır.
Tanıtım toplantısı, 9 Şubat 2012, Perşembe günü saat 10:00-13:30 arası Hilton İstanbul Convention Center’da düzenlenecektir. Toplantı gündemi aşağıda bilgilerinize sunulmaktadır.
Tanıtım toplantısına katılımınızı en geç 8 Şubat 2012 Çarşamba gününe kadar Elif Yükseker’e (eyukseker@worldbank.org) teyit etmenizi rica ederiz.
Saygılarımızla,
Fatma Şahin
Bakan
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı
Martin Raiser
Direktör
Dünya Bankası Türkiye Ülke Ofisi
Maria Cristina Profili
Dünya Sağlık Örgütü
Türkiye Temsilcisi
“Dünya Engellilik Raporu” Tanıtım Toplantısı 9 Şubat 2012 Hilton İstanbul Convention Center
HILTON İSTANBUL
Cumhuriyet Caddesi, Harbiye, İstanbul
10:00-10:05
Hoşgeldiniz Konuşması, Şirin Payzın
10:05-10:20
Açılış Konuşmaları Martin Raiser, Dünya Bankası Türkiye Ülke Ofisi Direktörü Maria Cristina Profili, Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilcisi
10:20 – 11:20
Ana Konuşmacılar Fatma Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı
Binali Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı
Recep Akdağ, Sağlık Bakanı
11:20 - 11:50
“Dünya Engellilik Raporu” Sunumu Aleksandra Posarac, “Dünya Engellilik Raporu”nun Eş Yönetici Editörü ve Yazarı, Dünya Bankası Tom Shakespeare, “Dünya Engellilik Raporu”nun Eş Yönetici Editörü ve Yazarı, Dünya Sağlık Örgütü
11:50-12:00
Kahve Arası
12:00 - 13:00
PANEL Moderatör: Şirin Payzın Panelistler: Nihat Tosun, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Kenan Bozgeyik, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yakup Doğan, Yapı Kredi Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Çelebi, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı
13:00 -13:25
Soru-Cevap
13:25 -13:30
Kapanış
Toplantıda Türkçe İngilizce simultane çeviri sağlanacaktır
Engellilik Ölçümünün İyileştirilmesi ve Engelliler için Kolaylaştırıcı bir Ortamın
Bu da 10 Şubat Cuma günü yapılacak panelin programı... Ayarlayabilirsem ben de dinleyici olarak katılmaya çalışacağım...
Engellilik Ölçümünün İyileştirilmesi ve Engelliler için Kolaylaştırıcı bir Ortamın Yaratılması: Uluslararası Deneyimlerden Çıkarılabilecek Dersler 10 Şubat 2012 İstanbul Hilton
9:00-9:05
Aleksandra Posarac, Dünya Bankası
9:05-9:30
Aylin Çiftçi, Genel Müdür , Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı
9:30-11:00
Engelliler için Kolaylaştırıcı Ortamlar ve Evrensel Erişim
Kolaylaştırıcı: Kenan Bozgeyik, Müsteşar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı
Evrensel Erişim ile ilgili Temel Kavramlar Phillip Thompson, Sadi, Güney Afrika
Brezilya Örneği Angela Carneiro da Cunha, Tarihi ve Erişilebilir Şehirler Birliği, Brezilya
Avila Örneği Maria Orejas-Chantelot, Avrupa Vakfı Merkezi
Soru – Cevap
11:00-11:15
Kahve Arası
11:15-12:45
Erişilebilir Ulaşım
Kolaylaştırıcı: Temel Kavramlar ve Bazı Ülkelerden İyi Uygulama Örnekleri Julie Babinard, Dünya Bankası Dr Christopher Mitchell, İngiltere
Bilgi ve İletişim Ortamı
Axel Leblois, G3ict, İçerici BİT’ler için Küresel Girişim Licia Sbattella, Politecnico di Milano, Italya
12:15-12:45
Soru - Cevap
12:45-13:30
Öğle Yemeği
13:30- 15:00
Engellilik Ölçümü
Kolaylaştırıcı: Aleksandra Posarac, Dünya Bankası
Uluslararası İşlevsellik Sınıflandırması Nenad Friedrich Ivan Kostanjsek, Dünya Sağlık Örgütü (WHO)
Cem Mete, Dünya Bankası
Soru – Cevap
15:00-15:15
Kahve Arası
15:15-16:45
Kolaylaştırıcı: Aylin Çiftçi, Genel Müdür, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı
Engellilik Ölçümü Sophie Mitra, FORDHAM Üniversitesi (Video Konferans yoluyla)
Engellilik İstatistikleri ve Engelliliği Erken Belirleme Aleksandra Posarac, Dünya Bankası Mitchell Loeb, National Center for Health Statistics
Ben iş nedeniyle katılamayacağım. Ancak giden arkadaşlar olursa " Soru Cevap Bölümünde" mücadelesini verdiğimiz konuları dile getirmelerini rica etsem ? Kalıtsal Hastalıkların pgt ve tüp bebek giderlerinin karşılanması, androloplazinin( cücelik ) özür cetveline dahil edilmesi ve gündemde dile getirilen diğer konular ? Sanırım tüm Bakanlık yetkilileri oradayken bu hususların dile getirilmesi oldukça etkili olacaktır.
Katılıyorum Çelik Tüm dünya ülkelerinden temsilciler de oradayken, engelliler için devletimizin yaptıkları ballandıra ballandıra anlatılırken ; bir arkadaş çıksa da tüm gerçekleri yüzlerine vursa..Kameralar görüntülese... Üniversite öğrencileri kadar olamıyoruz ne yazık ki .. Onlar en azından protesto yoluyla da olsa seslerini duyurabiliyorlar..
istanbulda ikamet eden arkadaşlar mümkünse katılsın, engellilerin genel isteklerini dile getirsinler lütfen. özürlülük cetvelindeki sıkıntılar, engellilerin yaşam zorlukları ve özellikle de engellilerin hayata adapte olabilmesi için istihdam konusu soru-cevap kısmında yetkililere duyrulmalıdır.
Bende Akasya hanım gibi düşünüyorum üniversite öğrencileri yumurta atıyor, bizde gidip koltuk değneklerini fırlatmamız lazım kafalarına belki yazar kasadan daha çok iş yapar kriz olur, bir daha engellilerin ahını almak istemezler.... Şiddet doğru amaca hizmet ediyorsa kullanılabilir diyorum Frederich Engels gibi... Çünkü bunların yaptıkları her gün şiddet ve bizi geliştirmeyen aksine bunaltan geriye götüren bir şiddet psikolojik şiddet. Emekli olmak için müracaat ediyorsun bir dert kendileri uğraşacaklarına bir yazıyla şunları bunları getir diyorlar... İş başvurusu yapacaksın ayrı rapor ehliyet alacaksın ayrı rapor yok bu kurum bu kurumu kabul etmiyor ayrı rapor hepsi masraf ve eziyet... Emekli oldun ki çoğumuz genç sayılacak yaşta emekli oluyoruz ama ne 2. bir iş yapma olanağımız (pratik yaşamda kimse engelliye iş vermak istemiyor helede emekli engelliye) nede aldığımız maaşla hayata adapte olmayı bırak idame ettirmekde zorlanıyoruz... Bunların onda biri için bile başka yerlerde gerilla hareketleri başlar gerillada olamayacağımıza göre en iyisi bastonları fırlatmak ve taleplerimizin dikkate alınmasını sağlamak.
Engelliler bürokratik işlemlerden muaf tutulsun
Engellilerin dolgun maaşlarla çalışma imkanı yaratılsın
Engellilerin engelliliği onların önüne baskı kurma aracı olarak getirilmesin.
Engelliler en az 3 asgari ücret üzerinden emekli edilsinki gelecekte bakım garantisi olsun yoksa kimse selam vermez
İstekler çok ama anlamsız değil ihtiyaç gereği olduğunu idrak etmelerini sağlamak lazım. Son bir yılda engelliler ile ilgili acınaklı reyting sağlayacak haberlerden başka kaç haber sayılabilinir ulusal kanalllarda, lakin hayvanlar için yüzlerce hak kampanyası yer alıyor(yanlış anlaşılmasın hayvanlarında hakları olmalı karşı değilim ama önce biz gelmeliyiz)
Devlet bize karşı sorumlu ve sormluluklarını yerine getirmeli
arkadaşlar kin nefret kan hepsi birarada düşüncelerile hareket etmek taraftarısınız toplantıya katıldıkta değnek fırlatması yumurta atması kaldı öncelere nazaran yine accıkta olsa engelliler için ilerleme var % 100 değişimede zaman ister hı değişim olacak ama bizler göremicez ayrı bikonu ama olsun gelecek neseil engelli kardeşlerimiz bizim çektiklerimizi çekmicekler sağ duyulu olmak daha yararlı bizim açımızdan
toplantı herkese açıksa mutlaka katılmak istiyorum.
Konuyu anladım. Onlar herkesi almazlar, seçili insanlar olur onlarda sağlamlar olur. Konfederasyon Başkanı vs haklarımızı savunsaydı şimdiye kadar epey yol almıştık. Onlar anca yemeyi bilir. Çoğunu da tanıyorum. Kapitalizmin uşakları hepsi. köküne kibrit suyu...
Biz sakatların katılmasını isteselerdi toplantıyı her sakatın rahatça erişebileceği bir mekanda yaparlardı.
Hilton çoğumuzun Beyaz perdeden tanıdığımız otel. Şahsen gitmek istesem toplu ulaşımla zor giderim.
Arabamla gitmek istesem acaba otoparka alırlar mı? alırlarsa kaç para vermek lazım.
Bana kalsa bu toplantı Allah Allah Maşallah ve inşallahlar'dan oluşacak yenip içilecek gibi geldi.
güzel ve yerinde bir tespit yapmışsınız genelde şak şakcıları çağrırlar bu tür toplantılara eğer bütün engellilere açık bir toplantı olsaydı eminim yer fizan olurdu engellilere zorluk olsun diye ulaşımı zor toplantı yeri zor bulunan bir yerdir kesinlikle