Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Düşük ayak ve tendon transferi ameliyatı hakkında deneyimi olan var mı?

elite ninja

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba.

Yaklaşık 27 ay önce sol uyluk bölgesinden kesici-delice alet ile yaralandım. Siyatik sinirde tam kat kesi vardı. Sinirler ertesi gün dikildi. Ayağımı ve ayak parmaklarımı yukarı kaldırabilmek dışında her hareketi yapabiliyorum. Posterior tibial tendon transferi ameliyatı olmayı düşünüyorum. Ama bu ameliyatta ayak parmaklarını yukarı kaldırabilme becerisi maalesef gelmiyor. Sadece parmakların pençeleşmesini önleyen bir etkisi var. Bu sebeple de ameliyata başka tendonları da (extensor peroneus longus veya flexor digitorum longus) dahil etmeyi düşünüyoruz. İlgili ameliyatı olan biri varsa sormak istediğim birkaç soru var. Benimle temasa geçerse gerçekten minnettar olurum. Şimdiden teşekkür ederim.

Geçmiş olsun öncelikle, Aynı şekilde bende 15 yıl önce yaralandım düşük ayak oluştu. 1,5 yıl a yakın fizik tedavi süreci sürekli elektrik yedi bilek diz ve çeşitli yerlerimden. Ama sonuç değişmedi alıştım sadece, spor sürekli çalıştırarak kas ların erimemesini sağladım, Yıllardır Afo ile yürümekteyim. Tendom transferi 3-5 yıl önce araştırdım ama kime gitsem gerek yok hiç eziyet çekme 1 yıl en az çekersin dediler vazgeçtim.

İlginç bir tercih. Düşük ayak tedavisinde tendon transferi altın standart. Bu ameliyatın tek eksiği parmakları yukarı kaldırma kabiliyetini sağlamaması. Benim niyetim de tam olarak bu: Parmaklar için ameliyat olmak. Çünkü ayak bileğimde 2/5 dorsifleksiyon gücü var. Bunu yıllar içerisinde güçlendirmek mümkün olabilir. Ama parmakları ağırlık bağlayıp kaldırarak güçlendirmek maalesef mümkün değil.

Bakın tendon transferi ameliyatının iyi sonuçlandığı hastalar var:
https://m.youtube.com/watch?v=7lBZwf9LAj0&list=PLPeZ_3rk5TYxuuw0kRNf5rrBQBf0BxNDt&index=4

Altın standart ı anlayamadım çok pardon? Siz 2 yıl ı geçkin şekilde rahatsızlığınızı geçiriyorsunuz, benim 15 yıllık araştırmamı düşünün bilgi vermek açısından size yanıt verdim. Attığınız bu video nun Türkiye de yapılmışı var mı bi onu araştırın?

Cevabınız için teşekkür ederim. Neden sinirlendiğinizi anlamadım. Bilgilerimizi karşılıklı paylaşıyoruz; belki birbirimize yardımımız dokunur.

“Altın standart” kavramı tedavinin işe yararlığı için kullanılan bir niteleme.

Doktorumun bana izlettiği ameliyat sonrasını gösterir video, YouTube’dakine yakındı.

Ameliyatın olumlu sonuçlanması için aylarca “tibialis posterior”u güçlendirme egzersizleri yaptım. Yaklaşık 7 kg kaldırabiliyorum. Bu sebeple ameliyatın dorsifleksiyon becerisi için olumlu sonuçlanacağına dair bir şüphem yok.

Parmaklarımı yukarı kaldırabilmek için bir ayak fonksiyonumdan daha fedakarlık yapma konusunda tereddütlerim var. Yazma sebebim de bu.

Üst Alt