Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyet sınavı mimari engellerle dolu bir okulda yapıldı! Kınıyorum!

nüans

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
16/02/2008 tarihinde MTSA ( Motorlu Taşıt Sürücü Adayları) Sınavına girdim.
Girdiğim okul ise; İzmir Misak-ı Milli İlköğretim Okulu. Baştan aşağı mimari engellerle dolu bir okul! Bugün yaşadıklarımı uzun uzun yazdım ama okuyunca tekrar canım sıkıldı sildim :evil:

Bu okulları kim nasıl belirliyor? Bir bilen varsa lütfen söylesin.

Bir adet okul müdürü meb'e giderrrrrrr,
"Arkadaş ,sınavı bizim okula yaz,öğretmen arkadaşlara kıyağımız olsun" der... Çünkü 6 saatlik ek ders alır.Yaklaşık 40 ytl felan...

Kısacası nüans "Dayılar" belirliyor.... :(

mezopotamyalı kederi' Alıntı:
Bir adet okul müdürü meb'e giderrrrrrr,
"Arkadaş ,sınavı bizim okula yaz,öğretmen arkadaşlara kıyağımız olsun" der... Çünkü 6 saatlik ek ders alır.Yaklaşık 40 ytl felan...

Kısacası nüans "Dayılar" belirliyor.... :(

Pes yanii... Demek ki; okul müdürü bu sınava engellilerin gireceğinden bihabermiş ki, sınavın, okulunda yapılmasını MEB dan istemek gibi bir gaflette bulunmuş :evil:
MEB da da iş yok ki ! araştırsa soruştursa, uygunmudur değilmidir diye baksa okula, ne olur sankii :?

SELDA_AKDAG' Alıntı:
Nüans'ın bunu kastedmediğini düşünüyorum Mezopotamyalı kederi:)

H sınıfı ehliyet alacak kişilere en azından okulun giriş katından bir sınıf organize edilebilirdi.

Selda, okulun giriş katına kadar rahat bi şekilde gelebilse arkadaşlar, gelemediler kii :evil: Benim engelim sorun çıkarmasada, arkadaşların maruz kaldıkları o sıkıntı verici durum beni çileden çıkardı.
Dayanamıcam, anlatıyorum :evil:
Okul yolu dimdik bir yokuş ve engebeli. Tekerlekli sandalyesini tek başına kimse kullanamaz o yolda. Sanki dağa tırmanıyoruz !!! O kadar dik yanii...
Bir bayan arkadaş, çift kanedyenin birini babasına verip, dizlerini bükemediği için babasına yükünü vererek kanter içinde o yokuşu çıktı. Neden böyle bi durumla karşı karşıya kalsın ki arkadaşlarımız :!:
Yine aynı arkadaş, okuldan içeri girebilmek için 15 basamak inmek zorunda kaldı.O 15 basamak 10 dakikada anca inildi ve orda bekleyen kalabalığın odak noktası olarak :!: tekerlekli sandalyedeki arkadaşın işi kolaydı, etraf yardımsever dolu, hemen 4 kişi bi el attılar 10 saniyede 15 basamak aşağı iniliverdi. Ama bayan arkadaş için aynı durum söz konusu değil ki ! İçinden- dışından söylene söylene aşağı indi. Çok şükür okulun içine girdi... herkes girdi... Salonumuzu gösterselerde otursak artık yerimize dediğimiz anda, 4.grup 2.kata diye anons ettiler... Baktım kimse itiraz etmiyo, müdür yardımcısına şaka mı bu? 4.grup H sınıfı ehliyet alacak adaylardan oluşuyor, içlerinde tekerlekli sandalye kullananlar var ve siz bu grubu 2. kata vermişsiniz. Nasıl iş bu ? dedim. Biz nerden bilelim kim engelli, kim değil. Sıraya göre sınıfları belirledik dedi. Hiç bir bilgileri yok yani okuldakilerin pehhh :?
tekerlekli sandalyedeki arkadaş yine 4 kişinin yardımıyla 2. kata çıktı,bizde çıktık, oturabilenler pardon sığabilenler sıralarına oturdular, oturamayanlar gözetmenlerin sıraları çekiştirmesiyle yer açılarak oturabildiler. Çünkü ilkokul çocuklarının sıralarına oturuyorduk :evil: Allahtan benim sıram en öndeydi. Bütün bunlar yaşanırken, hani 15 basamağı 10 dakikada inen bayan arkadaş var ya, o hala merdivenleri çıkmaya çalışıyor :!: cevap anahtarları dağıtıldı, soru kitapçıkları dağıtıldı,kontroller yapıldı,kimlikler incelendi, imzalar atıldı sınavın başlamasına 3-4 dakika vardı ki o arkadaş anca içeri girebildi düşünün :evil: O sıkıntıyla ne derece başarılı bir sınav vermiştir Allah bilir :? Daha yazılacak çok şey var aslında dün yine yazıp yazıp silmiştim sinirden. Bugün dayanamadım yazdım.

Bir sürü uygun okullar varken, böyle okullarda sınav yapılmasına anlam veremiyorum. Ben zaten iyice şikayet eder oldum milleti:D Dikkate alıyolar mı bakalım:) İlçe Milli Eğitim' de tanıdıklarım var. Bir yol göstersinler bana , İl Milli Eğitim'le bu konuyu bir görüşeyim. Dilekçeyse dilekçe, imzaysa imza... ne gerekiyosa yapalım. Okulların kendi isteğine bırakmasınlar bu işi... Araştırsınlar baksınlar uygunmudur değilmidir diye Allah Allah :!:
ÇOk celallendim yine :oops: sustum :oops:

Vel hasılı Selda, mezopotamyalı keder i benim kastettiğim konuya açıklık getirmiş. İkinize de teşekür ederim...

O sınavlarda hem öğretmen- gözetmen olarak bulundum hem de ehliyet almak için.Benim sınav için gitmiş olduğum okulda da ,aynı durumla karşılaştım.Şuan çalıştığım okulun da fiziki şartları bir engellinin sınava girmesi için uygun değil.Ben bu okulda göreve başlamadan önce, geldim ve kendime uygun şartları kendi maddi olanaklarımla sağladım.Bunu okulun yapması gerekiyordu halbuki.Düşünün daha binaya girişte bir sürü merdiven var ve korkulukları yok.Kimbilir kaç çocuk itildi kalkıldı da düştü ordan.Benim ilk işim buraya korkuluk yaptırmak olmuştu.

Şikayet için geç kalmadınız nüans...Yerinizde olsam, en azından içimi rahatlatmak için bağlı bulunduğum milli eğitime kınama yazısı yazardım.Bundan sonra çok dikkatli olacaklardır.Tepki göstermediğimiz sürece üstümüzden kazanmaya devam edeceklerdir...Bazı yerlerde hatır gönül felsefesi geçiyor.Onların felsefesi işlerken olan bize oluyor.Bu konuda taviz vermeyelim.

Geçmiş olsun bu arada...

Baştan yazmamıştım nüans hanım seni kurs sahipleri ile karşı karşıya getirmemek için...Ama hayvanlığın yüzde sekseni gittiğin kurs işletmesinde..Onlar biraz bastırsa
azıcıkda yol parasına kıysa olay kökten çözülür..Bu kadar net ve kesin konuşuyorum...Her tür pisliğin başı onlar..Ne derlerse yalan aksi konuda ..Bunu unutma..Başladın artık bitir..Bizi kordona götürecen..Malum biz içiyos, sen içmiyon
ayık şoför lazım bize...

Teşekkürler sevgili Asya...Benim açımdan geçti çok şükür. Keşke tepki göstermek zorunda kalmasak, kurum ve kuruluşlar, yetkililer bizim yerimize bunları düşünseler,bu sıkıntılardan bizleri kurtarsalar ne güzel olur :? Fazla iyimserim biliyorum ama zor bişey değil bana göre. Ben yazımı yazıp vereyimde gerisi gelir inşallah...

Sevgili Selda, okuldaki görevliler, H sınıfı ehliyeti kimlerin aldığını bilmiyorlar ki:) Senin de dediğin gibi; bütün H sınıfı ehliyet alacak adaylar bir sınıftaydık.
nüans' Alıntı:
Çok şükür okulun içine girildi... herkes girdi... Salonumuzu gösterselerde otursak artık yerimize dediğimiz anda, 4.grup 2.kata diye anons ettiler... Baktım kimse itiraz etmiyo, müdür yardımcısına şaka mı bu? 4.grup H sınıfı ehliyet alacak adaylardan oluşuyor, içlerinde tekerlekli sandalye kullananlar var ve siz bu grubu 2. kata vermişsiniz. Nasıl iş bu ? dedim. Biz nerden bilelim kim engelli, kim değil. Sıraya göre sınıfları belirledik dedi.
müdür yardımcısına dedim ama olan oldu bi kere...

Demek ki iki kelam da kurs sahibine edicez kuyucak abim ...

Benim ehliyet maceram en azından yazılı olarak şimdilik bitti ama umarım,yeni alacak olan arkadaşlar bu sıkıntılarla karşı karşıya kalmazlar...

Söz tabi abim: ) Kordon, Karşıyaka,İnciraltı... Sen asıl gelcek kişiyi unutma, ben ömür boyu şoförlük yaparım ;)

Bu işin ucunda kordonda yada inciraltında içmek varsa beni de sıraya alınız... şaka bir yana bu tür engellere heryerde rastlıyoruz. hatta en olmaması gereken hastanelerde bile. kasım ayında bacağımı kırdım. söylemesi ayıptır devlet hastanesinde özel odada kaldım. 5 gün sonra mobilize olduğumda wc banyo kısmını değil tüm amaçlarım için kullanmak lavaboya kadar bile iskemleyle ulaşamadığmı gördüm. berbat bir durumdu. oysa banyo genişliği uygundu ama öylesine işler yapmışlar içinde içeride dolaşmak için sağlam birisinin bile akrobat kabiliyetine sahip olması gerekiyor gibiydi.
kuyucak hemşerime buradan selam gönderiyorum...

kuyucak' Alıntı:
Baştan yazmamıştım nüans hanım seni kurs sahipleri ile karşı karşıya getirmemek için...Ama hayvanlığın yüzde sekseni gittiğin kurs işletmesinde..Onlar biraz bastırsa
azıcıkda yol parasına kıysa olay kökten çözülür..Bu kadar net ve kesin konuşuyorum...Her tür pisliğin başı onlar..Ne derlerse yalan aksi konuda ..Bunu unutma..Başladın artık bitir..)

şimdi ben kuyucak abimin sözüne katılmıyorum bunun nedenini şimdi açıklayacağım

Motorlu taşıtlar kurs yönetmeliğine göre sürücü adayları kurslara başvuru yapar ve kurs müdürlükleri bu başvuru sonucunda kursuyerleri kayıt altına alır Yeni yönetmeliğe göre kursların yapabilecekleri sadece yazılı sınava adayları hazırlamak ve sınavın Milli Eğitim Müdürlüklerince yapılmasını sağlamaktır
Yani bu sınavlar Milli Eğitim Bakanlığı Egitim teknolojileri tarafından yapılmaktadir Sınav yerlerini binaları salonları vede oturacağınız sıra numarasını bile onlar belirlemektedir
Yani uzun lafın kısası sınavla ilgili tüm olumlu yada olumsuzluklar Milli Eğitim Bakanlığı sorumluluğundadır
Ancak uygulama doğrumu kesinlikle değil

Dinç senin dediklerinin farkında olmama rağmen iddiamı yineliyorum; Suç yüzde 80 kurslarda..

Anlatayım; Kurslar bu suçu BİLMİYORMUŞ gibi yaparak işliyorlar..Durum her yerde aynı..
Kurs sahipleri gelen engelliye bunu baştan söylemiyorlar..Söyleseler engelli bu rezilliği
bile bile çekmez..Bir şekilde tepkisini belli eder..Düzelttirmek için elinden ne geliyorsa
yapar..Kurs sahibi engelli kursiyeri oldu bittiye getiriyor..Antalya'da da aynı dümen..

Kendileri uğraşmıyor, uğraşmak istemiyor..Müşteri de kaçırmak istemiyor..Gelen engelli
kursiyer böyle bir durumla karşılaşınca aaaaaaaaa yapıyorlar..

Bir dönem, çok değil bir dönem müşteri kaçırmayı göze alsa kurslar bu iş çözülür..Engelli
müşterileri bu rezalet yüzünden alamıyoruz deseler, kıyamet kopacak..Oysa onlar saklıyor...

Sevgili arkadaşlar,

Yılda 2-3 kez okulumuzda ehliyet sınavı oluyor ve ben sınavların öncesini,sonrasını,ve sınav esnasını çok iyi gözlemleme fırsatı buldum.Sınıfları numaralandırma işlemi bizler tarafından yapılıyor.Diyelim ki H ehliyeti alacak arkadaşların sınıfı sıralamaya göre en üst katta...Resmiyete kulak asmadan sınıfı aşağıya almak çok zor değil.Yeter ki bize böyle bir istek gelsin.Kaldı ki sınavdan 30 dakika önce öğrenciler sınıflarına alınır.Yarım saatte dünyanın işi yapılır.Aklınızda bulunsun arkadaşlar,itiraz etme hakkına sahipsiniz ve size olumlu koşullar yaratma mecburiyetindedir okullar."Yapamam,edemem,yasak" diyenler çıkarsa eğitimle alakası olmayan, çözüm yolları bilmeyen birileriyle karşılaşmışsınız derim.Bu da sizin şansızlığınız olur.

Herşey gönlünüzce olsun...

Biliriz ki bu kuralları koyanlarda bu kuralları değiştirecek kişilerde bizleriz kuyucak abime katılmıyor değilim ama bu konu hakkında mezopotamyalı kederi nin dediği gibi uygulama çok zor değil ama insanlar yeterki blinç sahibi vede o işi yapmaya gönüllü olsun sınıfları üst kat değilde alt kata almanın bence hiç bir sakıncası olmamalı AMA DEDİĞİM GİBİ BİRAZ DUYARLILIK BİRAZDA BİLGİ BU İŞİ KÖKTEN ÇÖZER

BU ARADA KUYUCAK ABİ MELEK KADAR OLMASAMDA ŞÖFÖRLÜĞE TALİP OLABİLİRİM KORDON OLAYINDA :lol: :lol:

Milli eğitim müdürlüğüne ehliyet sınavı için teeesssüf

Merhaba arkadaşlar!
Ben dün itibari ile ehliyet sınavına girdim kısaca dedim motorlu taşıt bilmen ne bilmen ne.
Neyse sınav kagıdını alınca dedim her halde okul engelliler için uygun oldugunndan bu okul seçilmiş ve rahatça insanlar sınava girebilecek.
Okulu buldum neyse girişte merdivenlerden vardı önemsemedim ilk başta dedim diğer bir giriş vardır tekerlekli sandalyeli arkadaşlar ordan girer diye
varmış çıkışta gördüm kendi çabamla:)
neyse
sordu görevli kaçıncı salon dedim 11.
3.kat dedi.bismillah iyi dedik.dedim herhalde sıırf ben varım ondan önemsemediler.baktım bizim sınıf zaten h sınıfı ehliyet alanların oldugu sınıfmış.
Hangi akla hizmet bu insanları okulun son katında s-ınava tabi tutmuşlar pes.hani desem bundan önce girdiğim sınavlarda kpss,les vs. Gibi ben bildirmedim ama burda aleni belli bu insanların engelli kategorisinde oldukları.
Pes valla aymazlıgın bu kadarı....

Kınıyorum..!

Ben de bugun ehliyet sınavına girdim. okulda engellilere ayrılan bir sınıf vardı ve o sınıf okulun en üst katı yani 3. kattaydı.
o kadar tezat bi durum vardı ki herkes hemen sınıfına yerleşti ama nerde deynekli ve aksayan varsa merdiven çıkmaya kan ter içinde devam etti. böyle bir zihniyeti kınıyorum.

ben hiç şaşırmadım gülenkız açıklise bitirme sınavlarında bizide en üst kata veriyorlardı.

herşeyi adet yerini bulsun gibilerden yapıyolar bizleri kimsenin düşündüğü yok kendileri için yapıyolar özel sınıf varmı diyene evet demek için :(

arkadaş geçenlerde burada yazmıştım erzurmda son model devlet hastahanesi yapmışlar gerçekten mükemmel ama işitme testine gittim test yapılacak odaya gitmek için daracık üç kapıdan geçiyorsun her kapının önünde 2 veya üç basmak var bende kınıyorum herşey son model ama kafalarda son model olsa iyi olur.

Bu akıl küpü arkadaşlar aynı durumda olsalar acaba tepkileri nasıl olurdu merak ediyorum..Yada bu uygulama bu şekildemi giderdi..Aslında hiç sanmıyorum kendilerine olsa imkan olmasada yaratılır..

YAZIK...!!!!!

haklısınız umarım birileri burdan sesimizi duyar çünkü sesimizi çıkartmadıkça tepemize çıkıyorlar beni kızdıran madem ayırıyosun engellileri bi yere engelli olduklarının bilincinde olarak nasıl en üst kata verirsin ya. hadi karışık olsaydı sınıflar bi sözüm olmazdı nerden bilecekler ama hem kendileri ayırıyor hemde gösterdikleri yere bak .

ya ben onları suçlamıyorum suçlu olanlar engelli dernekleri sesimizi duyurmak için hiç bişey yapmıyorlar bence sesimizi burdan değilde başka şekilde duyrurmaya çalışalım

dunde ben girdim ehliyet sınavina.birinci kata vermişler.görevliler ve yakınlarım çıkardı.sagolsunlar görevliler yardımcı oldular sınavin iyi bir şekilde geçmesi için.saglicakla

izmirin karşıyaka ilçesinde sınava girmiştim karşıyaka ilçe milli eğitime güzel okkalı bi mail attım arkadaşlar

Biraz da sürücü kursunun başını ağrıtın derim... Çünkü onlar da milli eğitimle iç içe çalışıyor...Kimse sesini çıkarmadığı için ,sınavdan sonra "yaşandı bitti," dendiği için devam ediyor bu zulüm... Gülenkız,tebrik ederim...

Sakatlıga dair

Arkadaşlarlar konuya biraz geç kalmış olabilirim geçen sene ehliyet sınavına girdim biz engelliler sınıfı ayrıydı fakat bir okulda 3. katta asnasör yok merdivenli bu nasıl bir milli egitim bakanlıgı onlar önce kendisine baksınlar

Üst Alt