mezopotamyalı kederi' Alıntı:
Bir adet okul müdürü meb'e giderrrrrrr,
"Arkadaş ,sınavı bizim okula yaz,öğretmen arkadaşlara kıyağımız olsun" der... Çünkü 6 saatlik ek ders alır.Yaklaşık 40 ytl felan...
Kısacası nüans "Dayılar" belirliyor....
Pes yanii... Demek ki; okul müdürü bu sınava engellilerin gireceğinden bihabermiş ki, sınavın, okulunda yapılmasını MEB dan istemek gibi bir gaflette bulunmuş :evil:
MEB da da iş yok ki ! araştırsa soruştursa, uygunmudur değilmidir diye baksa okula, ne olur sankii :?
SELDA_AKDAG' Alıntı:
Nüans'ın bunu kastedmediğini düşünüyorum Mezopotamyalı kederi
H sınıfı ehliyet alacak kişilere en azından okulun giriş katından bir sınıf organize edilebilirdi.
Selda, okulun giriş katına kadar rahat bi şekilde gelebilse arkadaşlar, gelemediler kii :evil: Benim engelim sorun çıkarmasada, arkadaşların maruz kaldıkları o sıkıntı verici durum beni çileden çıkardı.
Dayanamıcam, anlatıyorum :evil:
Okul yolu dimdik bir yokuş ve engebeli. Tekerlekli sandalyesini tek başına kimse kullanamaz o yolda. Sanki dağa tırmanıyoruz !!! O kadar dik yanii...
Bir bayan arkadaş, çift kanedyenin birini babasına verip, dizlerini bükemediği için babasına yükünü vererek kanter içinde o yokuşu çıktı. Neden böyle bi durumla karşı karşıya kalsın ki arkadaşlarımız :!:
Yine aynı arkadaş, okuldan içeri girebilmek için 15 basamak inmek zorunda kaldı.O 15 basamak 10 dakikada anca inildi ve orda bekleyen kalabalığın odak noktası olarak :!: tekerlekli sandalyedeki arkadaşın işi kolaydı, etraf yardımsever dolu, hemen 4 kişi bi el attılar 10 saniyede 15 basamak aşağı iniliverdi. Ama bayan arkadaş için aynı durum söz konusu değil ki ! İçinden- dışından söylene söylene aşağı indi. Çok şükür okulun içine girdi... herkes girdi... Salonumuzu gösterselerde otursak artık yerimize dediğimiz anda, 4.grup 2.kata diye anons ettiler... Baktım kimse itiraz etmiyo, müdür yardımcısına şaka mı bu? 4.grup H sınıfı ehliyet alacak adaylardan oluşuyor, içlerinde tekerlekli sandalye kullananlar var ve siz bu grubu 2. kata vermişsiniz. Nasıl iş bu ? dedim. Biz nerden bilelim kim engelli, kim değil. Sıraya göre sınıfları belirledik dedi. Hiç bir bilgileri yok yani okuldakilerin pehhh :?
tekerlekli sandalyedeki arkadaş yine 4 kişinin yardımıyla 2. kata çıktı,bizde çıktık, oturabilenler pardon sığabilenler sıralarına oturdular, oturamayanlar gözetmenlerin sıraları çekiştirmesiyle yer açılarak oturabildiler. Çünkü ilkokul çocuklarının sıralarına oturuyorduk :evil: Allahtan benim sıram en öndeydi. Bütün bunlar yaşanırken, hani 15 basamağı 10 dakikada inen bayan arkadaş var ya, o hala merdivenleri çıkmaya çalışıyor :!: cevap anahtarları dağıtıldı, soru kitapçıkları dağıtıldı,kontroller yapıldı,kimlikler incelendi, imzalar atıldı sınavın başlamasına 3-4 dakika vardı ki o arkadaş anca içeri girebildi düşünün :evil: O sıkıntıyla ne derece başarılı bir sınav vermiştir Allah bilir :? Daha yazılacak çok şey var aslında dün yine yazıp yazıp silmiştim sinirden. Bugün dayanamadım yazdım.
Bir sürü uygun okullar varken, böyle okullarda sınav yapılmasına anlam veremiyorum. Ben zaten iyice şikayet eder oldum milleti
Dikkate alıyolar mı bakalım
İlçe Milli Eğitim' de tanıdıklarım var. Bir yol göstersinler bana , İl Milli Eğitim'le bu konuyu bir görüşeyim. Dilekçeyse dilekçe, imzaysa imza... ne gerekiyosa yapalım. Okulların kendi isteğine bırakmasınlar bu işi... Araştırsınlar baksınlar uygunmudur değilmidir diye Allah Allah :!:
ÇOk celallendim yine
sustum
Vel hasılı Selda, mezopotamyalı keder i benim kastettiğim konuya açıklık getirmiş. İkinize de teşekür ederim...