Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyette tanımlı aparatlar olmaksızın araç kullanmak!?

Konular
9
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba 20 yaşındayım b engelli ehliyetimi yeni aldım evede yeni geldi sınav olduğumda sadece otomatik vites arabayla sınav oldum ve çok rahat kullandım arkadaşımdanda daha önce otomatik vites arabasını almıştım fakat sağlık raporumda tertibatlar mevcut ben bu tertibata sahip aracı kullandım sınavdan önce eğitim alırken fakat çok rahatsız hissettim kullanamadım ben şimdi otomatik vites araba kullanırsam herhangi bir çevirmeye denk gelirsem napabilirim kodlar şunlar
10.04 Uyarlanmış vites kolu
35.03 Direksiyondan sol eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları
40.11. Direksiyon simidinde yardımcı cihaz (topuz, direksiyon çatalı vb (BUNDAN ÇOK RAHATSIZ OLMUŞTUM)
78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir

@mustafanasır766, Sağlık raporunda belirtildiği gibi senin kullanacağın arabada bu tertibatlar olmalı.

Rahatsız olduğun bu tertibatlar sayesinde ehliyeti alabilmişsin.

Bu tertibatlar olmadan araç kullanırsan, herhangi bir trafik çevirmesinde ehliyet kontrolünde dikkatli bir memura denk gelirsen ceza yazılabilir.

Sadece otomatik vites kullansam yeterli olur düşüncesiyle bu tertibatların olmadığı bir araç kullanırken eğer trafik kazasına karışırsan daha büyük sıkıntılar çıkabilir.

@mustafanasır766,
Merhaba aynı kodlar bende de var ehliyetimi yenilemedim. 1998 yılından sürücü belgem var 25 yıldır aktif araç kullanıyorum.Manuel vites te bile hiç sıkıntım yok.Çok itiraz ettim ama sonuç maalesef değişmedi.Sanırım mecburen bu tertibatları bende mevcut aracıma yaptıracağım.Yanlış bilmiyorsam bu kod lar ile Ötv muhafiyetli araç alabiliyorsun fakat sizden başka hiç kimse kullanamıyor.2.El otomatik vites aracınız var ise Bu tertibatları yaptırıyorsunuz TSE 3.şahısların kullanmasına müsade ediyor. Çok merak ettiğim bi konuda Mümkünse mahsuru yoksa sürücü belgenizin arkasını foto olarak göndermeniz mümkünmüdür.

Üst Alt