Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ekpss 2026 başvuru süreci ve tercihler konusunda bilgiye ihtiyacım var..?

merve canbolat

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
3
Sağlık Kurulu Erişkin Polikliniğine randevu oluşturdum ortopedik engelli raporu almak için. Ekpss puanıyla engelli hemşire alımı yapmış sağlık bakanlığı da diğer bakanlıklar da görünüyor tabloda.
Lisans hemşirelik mezunuyum. Başka bir bakanlıkta hemşire olarak çalışıyorum değiştirmek istiyorum. Sağlık bakanlığı daha avantajlı sosyal haklar bakımından. Düz memurluktan ziyade sağlıkçı olarak atanırsam döner sermaye, nöbet ücreti gibi haklardan yararlanırım.

Bu sınava nasıl başvuracağım kurul raporunu nereye vermem gerekiyor oran kaç olmalı ortopedik engelde?
Bir de kadrolar bizim engelimize göre mi açılıyor engelli diyetisyen alımı gördüm mesela önceden birisi evrak mı göndermiş? Başvuru yine ÖSYM üzerinden mi yapılıyor? 2026 da olacak sanırım sınav. Benim ehliyet raporunda 2 yıl kontrol şartıyla demişler tekrar yenilemem gerekecek o zaman. En azından sınav için ders çalışmaya başlarım süreci öğrenirsem.

ekpss ye girmek için en az %40 raporunuzun olması gerekiyor. bu şartı taşıyan herkes ekpss ye başvuru yapabilir.

hemşire ünvanından gene hemşire unvanınıza geçiş nasıl olur bilmiyorum. genelde kurumlar muvaffakat verirken üst unvana atama da sıkıntı çıkarmazlar ama denk unvanlarda sorun olabilir. tabi sizinde mali hakları daha iyi diye dava açma hakkınız var muvaffakat vermezlerse.

başvuru aynı kpss sınavında oldugu gibi ösym üzerinden yapılıyor ancak daha önce hiç ekpss ye girmediyseniz aile bakanlığının il müdürlüğüne gidip oradan engelli olduğumuzu işletiyorduk yanlış hatırlamıyorsam. daha sonra ösym bürosuna gidip kaydınızı tamamlıyorsunuz. bu bir kereye mahsus böyle daha sonra sistemde engelli oldugunuz görundugunden ösym sitesi üzerinden 2028 2030 ... direk başvuru yapabilirsiniz. ilk girenler için sadece küçük bir prosedür o kadar

kadrolar normal kpss alımının yüzde 3 idi sanırım ne kadar riayet ediyorlar bilmiyorum ama engel durumuna göre değil %40 olan herhangi bir engelli olan herkes basvuru yapabiliyor. yani önden talep toplama gibi bir durum yok

@neron+,
Anladım teşekkür ederim önce %40 rapor alacağım. Aynı unvandan aynı unvana ancak kadrolu alım olursa tercih verebilirim. Ama sözleşmeli yaparsa engelli alımını Ocakta 1 yıl olacak bana. 3+1 sonrası yani 3 yıl sonra Ekpssden tercih verebilirim zaten. 2026 sınavına girip kendi alanımdan sağlık bakanlığına şansımı denerim. Sonra aile bakanlığı il müdürlüğünde sisteme işletiyoruz dediniz. Bu sistem e devlete işlemek gibi bir şey mi? Sonra ÖSYM Bürosundan kayıt tamamlıyoruz.

@merve canbolat,
engelli alımları kadrolu oluyor hocam. siz şuan sözleşmeli iseniz istifa edip direk kadrolu engelli alımına başlayabilirsiniz. bu konuda en güncel bilgiyi sendikadan alabilirsiniz hem içiniz de rahat eder teyit etmiş olursunuz

hocam şimdi bir daha baktım sanırım bir yanlışım var
kadroludan sözleşmeliye geçiş yaparken istifa ediliyormuş. yani sözleşmeliden kadroluya geçiş nasıl olur onu muhakkak bir bilene danışın.

@neron+,
Çok iyi hocam kadrolu oluyorsa. Ben sözleşmeli sandım. Sözleşmeli 3+1 olarak atanmıştım Ocakta. Çalıştığım bakanlık nöbet ücretini mesela 24 çalıştırıp 12 saatini ödüyor. Hem ekonomik yönden sağlık bakanlığı daha avantajlı hem de devlet böyle bir hak verdiyse kullanmak isterim. Ehliyet için kurula girdiğimde engelli B yazıyor bu defa girdiğimde oran belli olacak. Ekpssden atanırsam buradan ayrılış yapıp direkt geçerim. Sağlık bakanlığı çok sayıda engelli hemşire almış lisanstan. 2024/1 i inceledim. Zaten normal kpssden az çok temelim var. Denemeye değer.

Üst Alt