Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS alımlarında hangi kurumlar sıkıntı çıkarmaz?

berke26

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
113
Son yıllarda bazı kurumların EKPSS ile atanan kişilerde sorun çıkarttığını duydum. Kasıtlı olarak ÇALIŞAMAZ raporu verebiliyor ya da evraklar eksik bahanesiyle ataması iptal edilebiliyormuş. Mesela; MEB'in son 4 senedir bipolar hastası almadığını duydum. Bu konuda bilgisi olanlara soruyorum; alım prosedürleri konusunda hangi kurumları tavsiye edersiniz?

@berke26, Otizmliyi alan var mı? DEHB'li. :D 2026'da girip atanır mıyım bilemem ama zihinselden girdiğim için apayrı bir mucize. Ekstra olarak Güvenlik Soruşturması/Arşiv Araştırması var. Instagram ve X'deki vukuatlarım bulunursa sıkıntı.

@MadResister,

Atamaniz iptal olur zihinselden girmek için raporda mental reterdasyon yazması lazım bu yazmıyorsa zihinsel deyilsiniz kulavuzda yazıyor otizm zihinsel degil

Güvenlik soruşturmasi kalktı bazı kurumlar isteyebilir askeriye adliye gibi MEB istemedi

@(Gölge), 2026-2028 civarları göreceğiz.

Hocam, ekstra olarak benim anlamadığım ekpss için ilk başvurumu yapmaya giderken ben Aile ve Sosyal Hizmetler yazmış Zihinsel (MR) şeklinde kâğıt üzerine. Üstelik bahsettiğim kâğıt hala yanımda.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Atandım 2 kere heyet raporu aldım. Teşisim şizofreni bakanlık 2 defa rapor istedi. 2.raporu kaldırırken yazıya eklemişler herhangi akıl hastalığı var mı diye. Heyet başkanının kafası karıştı sen orada ne iş yapacaksın ne olarak atandın diye sorular sordu şaşkındı bende memur evrak işleri dedim. Sonuç olarak atandım zor bir süreçtir. Önyargı kesinlikle var.

@Şamil676767, Hocam, benim yeni %89'luk raporumda çalıştırılamayacak işlerin niteliği kısmında "Ağır ve tehlikeli işlerde çalışamaz. Yüksek bilişsel işlev gerektiren işlerde çalışamaz. Yakın gözetimle basit işlerde çalıştırılabilir." Şeklinde dile getirilmiş mesela örneğin bu raporum bana sorun çıkartmaz değil mi? Yarın bir gün kurumlar atama yaparsa eksik evrak gibi bir durum oluşur mu? Diye bir sormak istedim.

@Tarık91, Doğru hocam, burada bipolar kadın arkadaşımızdan biri atanmıştı. Teşhisinden dolayı ekstradan bir mobbing'e maruz kaldığını buradan konu açarak dile getirmişti. Rumuzu aklımda değil ama her zaman ki gibi. Aklımda olsaydı etiketlerdim buraya.

@Tarık91,

Bir instagram sayfası paylaştım. Zaten bu bilgiye ben de güvenemedim. Ama bundan bağımsız olarak kurumların engelli memur almayı zorlaştırdığı bir gerçek. Birkaç arkadaşla konuştum. Arkadaşları sırf psikoz oldukları için sağlık eleyip atamalarını iptal etmişler.

@(Gölge), Hocam demiştiniz ya yanlış yapmışlar kılavuza göre sorun çıkarabilir şeklinde. Bunu Aile ve Sosyal Hizmetler'e mi itiraz etmem gerekiyor. Genel bölümünden girişim için.

Üst Alt