Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS kaldırılmalı mıdır?

mehmt

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Ekpss kaldırılmalı mı?
Ekpss kaldırılsa ve tüm engelliler Kpss sınavına girse ve tercih kılavuzunda engellilere ayrı kontenjan verilse nasıl olur?
Hem ekpss ile olan belirsizlikler ortadan kalkabilir
Bu konuda fikriniz nedir?
Yani bunun olumlu ve olumsuz yönleri neler olur?

Mehmet, bildiğim kadarıyla Ekpss daha kolay kaldırılması engellinin devlet kurumlarında iş bulması imkansız degil, adını bile anmazlar

EKPSS ve benzeri uygulamalar pozitif edinim sınıfında yer almaktadır. Eşitsizliğin giderilmesi için alınan bir tedbirdir ve halen engelli kişilerin iş gücü piyasasında olmasında sorunlar olduğuna göre devam da etmelidir.

Kpss zor

Her engelliye eşit soru sorulsa iyi olcak eskiden ömss miş

Engellilere tercihmş varda kpss gibi olcak gereksiz bişi açmuşon

2018 nisanda sonav oldu 1tercih oldu düşün
Kpss de kaç tercih oluyo

Ekpss engellilerin kamu kurumlarına atanabilmesi için olması gereken bir sınavdır, ve olmalıdır asla kaldırılmamalıdır hatta kamunun % 3 olan engelli personel alım sayısı % 5'e çıkarılmalı yada başka bir yöntem uygulanarak kontenjan sayısı artırılmalı daha çok engelli personelin kamu kurumlarına atanması sağlanmalıdır.

Herkes KPSS ile atanırsa eşitlik olsun derken adaletsizlik olur. EKPSS tabi ki kaldırılmamalıdır, şu şekilde yapılabilir. KPSS atamaları ile birlikte atama yapılır. Belli bir kontenjan ayrılır, o kontenjanın tamamı da E KPSS'ye girenler tarafından doldurulur, KPSS için ise kontenjan yine aynı şekilde belirlenir. Böylece belirsizlik olmaz, her atama döneminde kontenjan ve puan dahilinde çalıştırılabilecek alanlara atama yapılır. Hatta iyice özelleştirerek, engel durumuna göre kadro belirlenebilir. Bunlar da boş kadronun yanında kodlarla belirtilir, kişi ona göre tercihini yapar. Sen kazanmışsın ama bu pozisyonda çalışamazsın durumu olmaz. Aklıma bunlar geldi.

mehmt

Geleceğin aile sosyal politikalar bakanlığına mı yolsa ÖSYM başkanlığına mı aday olmayı düşünüyorsunda açtın bu konuyu yapmayın arkadaşlar böyle şeyler yormayın kafanızı buna azcık hakkınızı arayın ki böyle şeyler aklınıza gelmesşn mesela hergün dpb arayın sorun aspb arayın sıkıştırın yada Twitter a gelin sesinizi duyurmaya çalışın bize Milletvekillerimizden cevaplar geliyor sizde uygulayın inanın kendiniz için çok iyi olur hele bide atamayı bekliyorsan tamam daha güzel :) sorularına cevap vereyim ekpss kaldırılırsa bu kadar insan atama yerine avucunu yalamaya başlasın atama hayal olur engelliler için bence kpss sınavına girilip onlara ayrı kılavuz olayı kpss örnek önlisans 1000 kişi alacak engellilerden 3 - 5 kişi anca alırlar aldık mı aldık tamam der çekilirler yani kötü olur ekpss diye ayrı sınav yapmışlar yatıp kalkıp dua edelim bence yeterli cevap oldumu bilmiyorum ama benim düşüncelerim bunlar

acı gerçek
Aslında Ben de Ekpss yi engelliler için çok önemli bir kazanım olarak görüyorum.
Fakat Ekpss ye girip atama bekleyen arkadaşların durumunu görünce aklima şu geldi. Acaba engelli kontenjanları dolunca engelli nasıl memur olabilecek?
Aile ve Sosyal güvenlik bakanının bizden çok fazla mi maharetleri var?
Neden bir engelli bakan olmasın? olabilir.
Tabi bu ben değil. :)

conqueror0640
Gerçeklerle yüzleşmek bir gerçektir.
2012 ömss de kaç puanla memur alımı yapıldı?
2018 kaç puanla yapıldı?
2025 te kaç puan olacak? ( minimum puan olarak)
Sonra konu gerekli mi değil mi bir daha düşün

Görme engellileri ne yapacağız dersen
Sana soruyorum.
Hiç Ales e girdin mi?
Hiç açıköğretim üniversite sınavlarına girdin mi?
Eski ad Ygs lys ve yeni adi Ayt tut ye girdin mi?
Orada nasıl oluyorsa ekpss de de aynı

Ben bu saatten sonra engelli memur adaylarının kontenjan artırmak için bir çaba ve gayret içinde olmasının daha isabetli olacağını düşünüyorum

yüzde 5 için çaba gösteriyoruz hiç bi şekilde yardımcı olmuyorsunuz ki

Omss Ekpss için çok çaba sarfettik zamanında
Ama gelecek için benim öngörüm.
Kontenjanlar doluyor ve devlet bu işi ağırdan alıyor.
Bundan 5 sene sonra Ekpss 'den duz memur atamaları 90 ve üzeri olacak bugün sen, o veya bir başkası memur olarak maddi anlamda kısmen rahatlamış olabilir
Gelecek için bir kazanım elde etmezsek, yani teşhisi erken koyamazsak sorun kangren olur.
Bencil değil bütüncül düşünelim

Kaldırsınlar bi b.ka yaradığı yok zaten 93 aldım Lisans hala atanamıyorum 900 kişi aldık diyorlar 600ü imam sonra bişey dedik mi dinsiz pkklı fedocu oluyoruz kaldırsınlar!!!

Sınav neden kaldırılsın ki? Sınav kalkarsa alımlar ne şekilde veya nasıl olacak ki? O halde usulsuz alımlar olur torpil olur , olur da olur...
yani adamakıllı oturup 3--5 ay sınava çalışıp da 90 yakın puan alıp atanamayınca bahaneler üretip gereksiz şeyler yazıyorsunuz.

Soruyu soran arkadaş genel statüsünde herhangi bir yardıma ihtiyacı olmayan bir engelli sanırım. Boşluğuna gelmiş sormuş :d

95 ALAN 2 tanıdığım yerleşti geçen atamalarda

mehmt

Aile ve sosyal politikalar bakanlığı bugune kadar maharetliymiş güzel alımlar olmuş ama bu Zehra zümrüt Selçuk için geçerli değil pasif engellilerin gözünde.. Maharetli de değil haliyle. Engelli kontenjanı doldukça yeni çalışmalar yapmak zorundalar ekpss kaldırılamaz çünkü kolay kolay çok da tepki çeker. Keşke engelli bakan olsa hastanın halinden hasta anlar misali halimizi bilir anlar fena olmaz engelli belediye başkanı oldu bakan neden olmasın :) atama neden yapılmıyor a gelince bilemiyoruz kota artırılırda fazla engelli işe girer diye korkuyorlar sanırım :rolleyes: kota artışı olmazsa yeni sınava girenlerle beraber felaket yığılma olacak umarım hakkımız olan verilir de herkesin yüzü gülecek kadar güzel atama yapılır.yeni sınava girenler içinde çalışmalar yaplır umarım ama 2018 e girenler mağdur edildi alım az oldu önce 2018 dekilerin yüzü bi gülsün . Hakkımızda hayırlısı diyelim..

Sene 2018 120 bin engelli sınava girdi
Kaç atama oldu?
Bundan sonra 5000 10000 atama olmayacak
Hele 3 5 sene sonra atamalar yüzlü rakamlara düşecek
Ekpss yapılandırılması ve engelli istihdamının yeniden düzenlenmesi gerekiyor
Bugün sadece 2018 de sınava girenler değil Bir çok engelli ve engelli yakını beklenti içinde
Belki bu konularda gerekli çalışmaların yapılması için görüş öneri ve istekler sunabiliriz
Ekpss bir çok engelliye umut oldu ve olmayada devem ediyor.
Her geçen gün azalan bir umut

Ekpss ile ilgili şehit ve gazi yakınları, hükümlüler, yurtlarda yetişen çocuklar sınavsız atanırken engellilere sınav yapılması ayrımcılığa, eşitsizliğe ve adaletsizliğe sebep olmaktadır gerekçesiyle Ekpss'nin kaldırılması için Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na (TİHEK) başvurdum. Görev alanımıza girmiyor diye hiçbir işlem yapmadılar. Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru olarak dava açılsa belki birşeyler olabilir.

Üst Alt