Merhaba arkadaşlar. Ben omurilik felçine bağlı norojenik mesane tanısıyla kalıcı sonda kullanıyorum. Benim durumumda olanlar bilir bu sonda bitmek bilmeyen bir enfeksiyon sebebidir. Son dönemde yine yüksek ateşli enfeksiyon sebebiyle üst üste hastaneye gittim. İlk defa bir doktor bana bitkisel tedavi takviyesi tavsiye etti. Yaban mersini tüket dedi. Sonra antibiyotik antibiyotik nereye kadar sana yeni bir ilaç başlıyorum mesaneyi korumamız lazım, bir göz hastalığın var mı dedi. Ben de astigmat var dedim kafasını kaldırıp yüzüme baktı gözlüğümü gördü ve ha tamam o zaman dedi. Elmiron (pentosan polısülfat sodyum) ve pyoleseptl 6 ay kullan. Hem buraya (uroloji) hem göze kontrole git dedi. Zaten o kadar hızlı Bi muayene oldu ki doktora ilaç hakkında bir şey soramadım bile. İlaç eve gelince yan etkilerini okudum tabi. Gözle ilgili göz kanaması, bulanık görme, okumada zorluk, görememe gibi yan etkiler yazılı. Bu durum beni endişelendirdi. Bir de İnternete yazdım. İlaç hakkında davaların olduğu, sistite tedavisinin bir kanıtı olmadığı ve kalıcı körlük yaptığı falan yazılı. 1 haftadır kullanıyorum ilacı. Zaten yürüyemiyorum bir de kör kalırsam diye düşünmeden edemiyorum. İlaç hakkında geçmişi olan, kullanan birileri varsa bilgi almak istiyorum.