Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olurken alacağım tazminat nasıl hesaplanıyor?

Modality

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
6
Arkadaşlar bende emekli olmak üzereyim. Fakat bu tazminat hesaplaması nasıl yapılıyor. Anlayan bana özelden ulaşabilir mi ?

Olur burdan da farketmez. Sadece özel bilgi olduğu için özelden yazdım aslında. Herkes maaşını brütünü paylaşmak istemeyebilir.

@456, dostum yanlışın var en son. Aldığı brüt değil devletin belirlediği brüt üzerinden alacaksın yani 41.800 olan ben avukatlarla konuştum bu konuyu isterse maaşın 100. Bin olsun farketmıyor tazmınatın 41.800 üzerinden hesaplanacak

@gokturksancak,

Benim yolladığım sitelerde son brütünü yazman gerekiyor bende onu söyledim. En azından ortalama bir hesap bulabilir arkadaşlar diye yardımcı olmaya çalışıyorum.
Ben yanlış bilgi veriyorsam sen doğrusunu ver o zaman da arkadaşlara da yardımcı olmuş olursun en azından

@456, tamam işte sende öğrenmiş oldun doğruyu en azından başka zaman yanlış bilgi vermezsin milletin en son aldığı brüt başka devletin belirlediği brüt başka bundan sonra ona göre millete cvp verirsin

@gokturksancak,

2024 Tavan Brüt Ücreti Ne Kadar?

Genelgenin ikinci maddesi uyarınca 01.01.2024 tarihinden itibaren işçilere ödenecek kıdem tazminatının yıllık tavan tutarı 35.058,58 TL'dir. Genelgeye istinaden 01.01.2024 tarihinden itibaren Kıdem Tazminatı tavan tutarı; Brüt: 35.058,58 TL.

Senin bildiğin yanlış olan şey yüksek maaşı olan kişiler için geçerli o, Taban maaş diyor, yanı senin maaşın çok yüksekse sen taban maaştan hesaplayacaksın..
Herkesin maaşı yüksek değil o yüzden son aldığı brütten hesaplanır, maaşı fazla olanın taban brütü üzerinden hesaplanır..

@gokturksancak, Neyse umarım şimdi sen birşeyler öğrenmişsindir de insanlara artık doğru bilgiler verirsin...

Son düzenleme:
Memurlar.net
Bu sitede maaş hesaplama bölümü var orada bilgilerinizi girerek hesaplatabilirsiniz.hata payı yok denecek kadar az...

@456, ben doğruları biliyorum da muhatap olduğum kişinin anlama duyusu zayıf fazla yormamak lazım inşallah gerçekleri doğruyu öğrenırsın çünkü halen boş yanlışlar yapıyorsun Allah yardımcın olsun inşallah senin anlayabilecegın şekılde biri sana yardımcı olur

Her sene bu maaş tabanı güncellenir Temmuzda 41 küsür olmuştu Ocak ayında gene güncellenir, yani bu şu demek

35 bin brüt maaşınızı bu brutten alırsınız
50 bin lira olsa bile maaşınız maksimum 41 binden hesaplanır

@gokturksancak, Sen sadece boş yapmayı biliyorsun, bi halt bildiğin yok avukat söylemişmiş. Sen daha taban maaşının ne demek olduğunu anlamayan zavallının birisin. Neyse anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az...

@kuloglu 52, Tamam işte benim de dediğim bu, devlet diyor taban maaşı üstünde alan kişiler aldığı brütten değil benim belirlediğim brütten alacak.
Ama bu maaşı az olanlar için geçerli bir şey değil.. Onu anlatmaya çalışıyorum da var işte bazı saçmalayanlar..

41.828 üstü alan kim olursa olsun isterse 500 bin tl maaş alsın yine de hesaplanacağı brüt 41.828 bu doğru ama brütün bu rakamın altındaysa taban rakamdan hesaplanır.

• Beğen
Reaksiyonlar: 456
asgari ücret alan a kişisi
asgari ücretten yuksek alan b kişisi var

b kişisi son 6 ayda maaşuını yuksek alıyor

bu senaryoya göre nasıl olabilir acaba

çalıştıgı son maaş* çalıştığı yıl/süre gibi gibi bir formulu varmı

formulu bu kadar karışık olmamalı

üç aşağı beş yukarı hesaplanabilmeli sanırım

Üst Alt