Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik müracaatında başvuru tarihi ve pirim gününün hesaplanması !?

cuneyt09

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
17
Arkadaşlar bi bilgi alayım sizden, 18 aralık günü sigorta günüm doluyor 3760 oluyor, emeklilik için yeterli bana. şimdi öğrenmek istediğim şey şu,

vergi indirimi ile emekli başvurusu yapıcam ve 19 aralıkta gidip başvuru yapıcam. çalıştığım yer aralık ayına ait 18 günlük sgk primini çıkışımı verdiğin gün ödemek zorunda mı ? yoksa sgk ya başvuru için bu 18 günlük sigorta primini yatırmalarını mı beklicem.

ödemek zorunda değil 18 Aralık ta gününüz doldu normalde primler sistemde gozukmesi 1 ay sonra ama SGK gidin söyleyin çıkış yapılacak 18 günü ekleyebilirler diye düşünüyorum olursa emeklilik uygundur yazisi alıp isyerinize teslim ediyorsunuz sonra isyeriniz 08 kod ( emeklilik ) ile çıkışınızı yapıp SGK ya gidip emeklilik dilekçesini doldurup başvuru yapacaksınız.

Ahmet bey merhaba psikoz hastasıyım 20 yıldır ilaç kullanıyorum engelli raporuna başvurdum sosyal inceleme raporumu hazırlamış önümüzdeki hafta Dr randevu aldım Dr raporu sisteminde görürmü şimdiden teşekkür ederim

@AHMET FATİH ERYILMAZ,
işte 18 günlük sigorta primi ödenmezse emeklilik işlemleri başlamaz diye düşünüyorum. bu 18 günün yatması için ocak 2025'i beklemem gerek. emeklilik için çıkış yaptığımda aslında o güne kadar olan prim yatırılmalı hemen.

@cuneyt09, SGK'ya başvuruyu işten çıkışınızı yaptırdıktan 5 dk. sonra bile yapabilirsiniz sıkıntı olmaz.

Bazen bizim E-devlet üzerinden gördüğümüz prim günü ile SGK'da çıkan toplam günümüz arasında 1-2 günlük bir fark olabiliyor. O yüzden tam gününüz dolduktan birkaç gün sonra çıkış alıp başvuru yapmak daha sağlıklı olur.

Siz yinede Ocak ayına bırakmadan Aralık ayı sonuna doğru başvuru yaparsanız sizin açınızdan iyi olur. 1 Ocak tarihi itibariyle maaşı haketmiş olursunuz.

Aralık ayı primlerini işveren bir sonraki ay sonuna doğru SGK'ya bildiriyor. Başvuru yapmaya gittiğinizde zaten kontrol edecekler eksiğiniz var derlerse bu durumu söylersiniz. Aralık başvurunuza ait emeklilik işlemleri Ocak ayı süresince devam edeceği için o sırada da işveren Aralık primini bildirmiş olacaktır.

@BnymnYldz,
İşveren aralık primini ocak sonu gibi anca öder, işte sgk sisteme baktığında 18 gün eksik görecek aralık ayına ait. Bu yüzden işlemleri başlatır mı acaba. Burda mühim olan 2024 bitmeden emeklilik başvurusu yapabilmek. Hiç olmadı fabrika ile görüşüp iş çıkışı aldığım gün sigorta primimi ödemelerini istemek olacak.

Üst Alt