Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliyim. Araç almak için verilen raporda oranım düştü! Emekliliğim zarar görür mü?

sonsuza

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2015 te %52 vergi indirim ve emeklilik raporu aldım 2024 mayıstada emekliliğe ayrıldım raporum sürekli di ama raporumda ötv muafiyetli araç alır ibaresi yok diye gecen hafta tekrar heyete girdim yenileme amaçlı bu seferde raporumu %35e düşürdüler emeklilik maaşım kesilirdi acaba

@sonsuza,

Maalesef büyük bir risk almış oldunuz. SGK bu yeni düşük oranlı raporu fark edip sizi kontrole çağırır ve oran düşük çıkarsa da emekliliği sonlandırır.

@sonsuza,

her an her şey olabilir. araç için alınan rapor ile normal rapor farklı diyenler var. ancak ben aile sosyal politikalar bakanlığını aradığımda son aldığın rapor ne ile ilgili olursa olsun onu dikkate alıyoruz dedi. yani klasik Türkiye gerçekleri.

itiraz edin ,maalesef son raporu geçerlidir diye bilgi var.

Ötv lı araç alabilmeniz için yüzde 90 olması gerekir oranları habire düşürüyorlar siz 52 den 90 almak istemişsiniz evdeki bulgurdan olmuşsunuz maaş kesilme riskine girilmiş yapacağınız tek şey ötv yi bırakın raporu nuzu aynı orana çekmek için itiraz edin en azından maaşınız kurtulur

@sonsuza,

kötü olmuş, emekliliğiniz kesilecek bu durumda, SGK zaten kontrollere başladı bile.
en kısa zamanda itiraz edin mutlaka, yeni %40 üstünde rapor almaya bakın.

@Ktnktn yorum yaparken iyi okusaydınız Ehliyet alamayacak durumdaysanız ötv siz araç almakk isteniyorsa yüzde 90 rapor almak zorundasınız.Ehliyetiniz varsa ortopedik rahatsız lığınız varsa oran yazılmaz

Arkadaşlar benim anlamadığım ehliyet raporunda oran yazmıyor, misal benim hem ortopedik hem konuşma problemim var. Engellilik oranımda ikisi de göze alınıyor ehliyet için ortopedik olan dikkate alınıyor. Bu duruma bakılırsa nasıl oranları aynı olacak ? Her raporun alınma sebepleri farklı sonuçta.

@HCZCI ortopedik engelin varsa ehliyetiniz kodlu Ehliyet se raporunuzda ötv siz araç alabilir yazıyorsa sıkıntı yok
Ortopedik engelli niz yok konuşma engelli oranınız ehliyetiniz olsada siz ötvsiz araç alamassınız

@sonsuza,

Vallahi iyi cesaret.Ben rapor alırken fizik tedavi doktoru bu şekilde araç kullanamazsin dedi.kaslar kuvvetsiz ve ayaklarimin altında nerdeyse %80 his kaybı var.%86 oranla emekli olduktan sonra sırf sıfır araç alabileyim diye gidip yeni rapora başvuruda bulunmuyorum.80 altına düştüğü anda emeklilik riske girecek.

Üst Alt