Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emre Özpeynirci isimli yazarın hurafe ve engellilere yönelik haksız haberi

feromon

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
71
Neymiş 10 ayda satılan 751 bin otomobilin 300 binini engelliler almış. Resmi kayıt üzerine olmayan dedikodu haberi ile , gerçekten otomobil almak isteyen engellileri kamuoyu önünde haksızmış gibi gösteren ve resmi rakamlara dayanmayan bir haber .

Muhtemelen sayı doğrudur. Ama onun bilmediği ya da bilip de umursamadığı şey şu, sorun engelliler değil, sorun bu yasal suistimali çıkaran ve yürürlükte tutan akp. Akp oy deposuna çomak sokmamak için hak eden engellileri cezalandırıyor, emre gibiler de onlara neredeyse hırsız muamelesi yapıyor. Akp ve emregiller bu konuda aynı bokun laciverti. “Suistimal” diye zırvalayıp gereğini yapmayarak engellileri cezalandırıyorlar.

Satılan arabaların %50 engelli indirimi ile alınmış diye yorumlar çok fazla yani burada kesinlikle bir suistimal var.

Bu peynirci midir zeytinci midir denilen zevat gasteci ya, sektör bunu bilir-dinler ya! Tam bir bilgi yoksunu, neyin ne olduğunu araştırmaya tenezzül dahi etmeyen, iktidara yakın olanların bir bölümünün bir ucunda bulunan kişilerin ağzıyla haber yapmış bir garip. Daha önce de suiistimal var diye bir yazı yazmıştı.

Eğer gazeteciliğine güveniyorsa, söylediklerinin arkasında ise, ister özelden ister genelden, ister canlı yayında ister banttan (hiç fark etmez) getirsin cebine bilgi diye koyduklarını karşılaştıralım. Eğer ortada bir suiistimal varsa n'olacak yoksa n'olacak? Ve bu ortamı kim ve neden yaratıyor? Bunları konuşmaya cesareti var mı acaba? Bence bunları konuşmaya ve gerçeklerin açığa çıkmasına cesareti yoktur. Daha önce bu konuda yazılmış tartışmalara yeniden bir bakalım mı?

Engellilerin ÖTV'siz araç alma hakkına laf eden sakatfobikler! | Bülent Küçükaslan
Engellilerin ÖTV hakkı kısıtlanmak isteniyor! | Bülent Küçükaslan
ÖTV muafiyetli otomobil alma süresi 5 yıldan 10 yıla çıkartılıyor!!!
Çözüm ile ilgili notlar

Engelli bireyin sadece kendisi kullanmiyor ki....buda olması gereken zaten...ayrıca verilen bir hak var ise bundan yararlanmak niye sahtekarlık oluyor ki? O hak yıllardır var ve kullanıyor....şimdi kriz var diye yeni keşfetmiş gibi yazılar yazılması ise bizelere büyük haksızlık.... sürekli aynı konuyu gündeme getirip hakların gasp edilmesi isteniyor...eğer ses çıkartmazsak yeni yılda bir dahs yoklayacaklar 10 yıla çıkarma işini

@hozgul,
Aynen , 300 bin tane bu sene diye duyum almışta yazmışta otomotiv bayilerinden vs vs . Yahu ülkede kaç % 90 üzeri engelli var ? kaç % 90 altı ama kanunlara bu şekilde uyan engelli var? 300 bin sıfır otomobil diyor!!! Ülkede Ağustos ayı itibarı ile % 60 - % 100 arası çalışma gücü kaybı olan ve malüllük aylığı alan bağkur+ssk+memur : 125.335 kişi! bunların çoğunluğu zaten % 90 altı raporlu. Matematik olmadan 4 işlem bilmeden serseri adamlar böyle gazetecilik yapıyor . Yazsa ya dünyada hangi ülkede 21. yüzyılda otomobil lüks sayılıp özel tüketim vergisi alınıyor ve ayrıca kdv li hali vs vs fiyat katlanıp araba parasından daha fazlası vergiye gidiyor? yazmaz , ama böyle yazınca çok okunur ve bu haberden engelli zarar görür.

Yüzde 90 üzeri hastayı engelli diye ötv siz araç almalarını doğru bulmuyorum,tamamen yolsuzluktan ibarettir,çünkü o arabayı sağlıklı bireyler kullanıyor.engelli bireyin eğer ehliyeti var ise araç hakkı taninmalidir.

@erge_nekon,
Niye saçma olsun....otobüse binip hastaneye gidemeyen hastalar nasil ulaşım sağlaycaklar... otizmi ciddi boyutta olan çocuğu nasıl ulaşım aracında tutup biryere götürecek ailesi....yada dışarı çıkamayanlar..... yolsuzluk içinde gidin asıl yapanlara laf edin...size dokunmadigi sürece herkese yasak olsun isterseniz herşey

Bir katkıda benden olsun Giresun /Göreleliyim il merkezine 60 km mesafemiz var Büyükşehir statüsünde olmadığımızdan halk otobüsü yada belediye otobüsleri yok minübüslerle dolmuşculuk yapılıyor buyurun şimdi ben nasıl yolculuk yapacağım tekerlekli sandalye ile 1500 yada 2000 tl ye taksi tutacaksın . birde şehirler arası yolcu otobüsleri var o zaten başlı başına sıkıntı yani temel insan haklarından olan seyahat hakkımız gasp ediliyor birileri tutmuş engelliler hırsızlık yapıyormuş gib algı operasyonu yapıyor vallahi olsa dükkan sizin bende yok ötv muhafiyetli otomobil keşke olsa !

2024'te satılan otomobillerin %40'ı engelli vergi indirimiyle satıldı. (Emre Özpeynirci)

Bu ülkenin %40 kesimi %90 engelli mi? Ülkenin yarısı %90 engelli o zaman...

@sevals,

Devlet o ulaşımı sağlamak zorunda ve sağlıyor diye biliyorum.

@sevals,

Belediyelerin engellilere ait hizmet araçları var istediğin yere götürüp getiriyorlar.

Ya tabi hatta tahsis ediyor geziyorsun....cidden bı garipsiniz....ne aracı varda nereye götürüyor? Devlet ulaşım falan sağlamıyor

Hareket özgürlüğü noktasında dezavantaj sahibi ve günlük hayatında ulaşım için gerçekten araca bir noktada "mecbur" olan engellilerin bizzatihi kendi hizmetlerinde kullanmak için aldıkları araçlar haricinde ÖTV muafiyeti devam ettikçe bu tantana hiç bitmeyecek. Sadece ÖTV indirimi de değil mesele. Memlekette Engelli araç park yerlerinin verebileceği hizmetin onlarca kat fazlası engelli park kartına sahip engelli aracı var ülkede. Ve bu park yerlerini kullanan engelli araç kullanıcılarının çok ciddi bir kısmı yürümek ve hareket edebilmek konusunda normal insanlardan hiçbir farkı yok. Hoşumuza gitsin gitmesin durum bu.

Yöneticiler maalesef uzun yıllardır bu konuyu gerek mevzuat gerek uygulama noktasında mantıklı bir çözüme kavuşturamadılar.

Ya tabi hatta tahsis ediyor geziyorsun
Ben hafta üç gün belediyeden araç alıyorum. Bir gün deniz kenarına gidiyorum, bir gün eş-dost-akraba ziyaretine diğer günde şoföre sorup o nereye istiyorsa oraya gidiyorum. Bu İstanbul ne büyük, gez gez bitmiyor, değil mi?

Yüzde 90 üzeri hastayı engelli diye ötv siz araç almalarını doğru bulmuyorum,tamamen yolsuzluktan ibarettir
Araba kullanamıyorum, devletin ağır engelli dediklerindenim. Şimdi ben araç aldığımda yolsuzluk yapmış olacağım öyle mi? Bilemedik, bilsek devleti soyar mıyız? Yolsuzluk mu arıyorsunuz? Ben size anlatayım yolsuzluk nedir: 1 milyonluk arabada milyon çeşit vergi alıp o arabanın fiyatını 2 milyona çıkarmaktır. 3 liralık mazotu yine benzin istasyonlarını vergi dairesine çevirip 33 lira vergi almaktır. Nasıl ama? Soygun ama yasal soygun!

Devlet o ulaşımı sağlamak zorunda ve sağlıyor diye biliyorum
O hizmetten yararlanmak için belediye gittiğimde görevli şöyle dedi: Evinize geleceğiz, sosyal inceleme yapacağız, uygun bulursak onay vereceğiz. a noktasından b noktasına gitmek için düştüğümüz duruma bak! Sen kim oluyorsun da benim evime sosyal inceleme yapmaya geliyorsun?

O belediyeye dedik ki, minibüsleri taksiye çevirirken hiç olmazsa bizi de düşünün. Yaptık dediler, yalan söylediler. Onu dahi yapamadılar.
temel insan haklarından olan seyahat hakkımız gasp ediliyor
Asıl mesele tam olarak bu.

Yaaa sen niye Ötv ödemek zorunda bırakılıyorsun ve ÖTV siz araç niye lütuf kabul ediliyor bu ulkedeyi tartışmak yerine oturup mevzuat kötüye kullanılıyor gibi saçmalığı yazanların da engelli olması .......ayyy valla bizden ne köy olur ne kasaba

Ya tabi hatta tahsis ediyor geziyorsun....cidden bı garipsiniz....ne aracı varda nereye götürüyor? Devlet ulaşım falan sağlamıyor
Yoo günde 3 öğün askeri yemek karavanı ile kapısına kadar yemek bile getiriyor. Belediye fakir evleri tek tek gezip, yemek ve diğer yardımları yapıyor. Nişantasinda oturuyorsanız haberiniz olmaz yani...

@Reborn,

Ona gıda yardımı deniyor..... engelli ulasimiyla alakası yok yani.....

Belediyelerin engellilere ait hizmet araçları var istediğin yere götürüp getiriyorlar.
Sen o hizmeti hiç kullandın mı? En az 1 hafta 10 gün önceden randevu alman lazım. Öyle hastalandım hastaneye gidicem araç yollayın hemen diye bir şey yok. Engelli insana her an lazım olabiliyor araç. Babam felçliydi 7 yıl boyunca ne sıkıntılar çektik. Parasıyla taksi bile bulamıyorduk, sağdan soldan tanıdık araç bulup zar zor hastaneye gidip geliyorduk istanbulun göbeğinde bide. O belediyenin hizmeti anca 15 gün önceden belli kontrol randevusunda işe yarıyoryor. Onda bile çoğu zaman araçlar dolu olduğu için yok deniyor.

@idosente,
Şimdi belediyeye 1 gün önceden haber vermek yeterli,ikinci günü ekibiyle beraber gelip götürüyorlar,eskisi gibi değil belediyelerin şimdi hastalar için evde bakım hizmetleride var ayrıca devletinde evde bakım hizmeti var,yüzde 90 üzeri engelli lerin ceremesini gerçek engelliler çekiyor,onların yüzünden engelli kişiler araçlarına park yeri bulamıyor,bakıyorsun sağlıklı bir kişi sırf arabasında engelli yazıyor diye gelip gerçek engelli kişinin park edeceği yere park edip yürüyerek gidiyor,arabasını kullanan gerçek engelli kişide park yeri bulamayıp hastaneye gidecekse gidemeyip evine geri geliyor,bu durumun acilen düzelmesi gerekir,bu kişilerin fırsatçılık yaptığını ve aldığı aracın helal olmadığını düşünüyorum,

Üst Alt