Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli iş başvurusu yerine normal iş başvurusu avantajları?

GÜLBENN

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar raporumu sunmak istemiyorum,hem düşük bir maaş almamak hemde özel durumumun nedeni ile fişlenmiş gibi olduğumu hissediyorum.
Emekli olmaya yakın raporlarımı ve durumumu bildirsem nasıl olur ? Yardımlarınızı rica ederim .
Avantajı ve dezavantajları ne olur?

Vergi indirimi almadan emekli olamazsın. Vergi indirimini alabilmen için sgk li olarak çalışman gerekiyor.

Vergi indirimi için raporu SGK'ya mı, iş yerine mi sunmamız gerekiyor? Bir de 2008 sonrası girişliler için de durum aynı mı?

Vergi indirimi hakkında bilgim olmadığı için soruyorum

Vergi indirimi için sorun teşkil eder mi?

@berke26 şu şekilde sorun teşkil eder.Vergi indirimi alırken iş yeri yazısı ile başvuru yapiyorsunuz. Ayrıca sonuç işyerinize geliyor.İs yeri engelli oldugunuzu öğrenmis oluyor.Simdi herşey elektronik ortamda olduğu icin er yada geç bilinir yani djye düşünüyorum

@samedo99

Peki bir süre çalışıp ayrıldıktan sonra (1-2 sene gibi) geçmişe dönük vergi indirimi isteyebiliyor muyuz?

hiçbir avantajı yada dezavantajı olmaz... ben bugüne kadar hiçbirşeyini görmedşm engelliyim desen de demesen hep ağır işe veiyorlar zaten....

Sağlık raporu istiyorlar işe girerken orda engel durumun gözükmez mi?

Yeni ehliyet çıkarırken aile hekimine birşeyim yok diyecektim. Doktor ekranı çevirip sen bipolarmışsın bak hata veriyor ekran dedi uzmana sevk etmişti. Yani aile hekimi bile bizim engel ımızı görüyor. Sistemde direk çıkıyor.

Son düzenleme:
@osmangazi,
Formalite icabı o sağlık raporları hikaye kan testi ve akciğer grafisi isterler. Dışarıdan engeli belli olmuyorsa normal kadrodan çalışır.
Tek sorun vergi indirimi belki alamaz belki alır yani vergi indirimini çalışırken alamayan emekli falan olamaz.

Üst Alt