Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli memur Lojman süre uzatımı deneyimleri..?

2011MS1987

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,
Engelli Memur lojman süresi uzatımı için KDK'nın 17.09.2019 tarih 2019/858-S.13182 sayılı karar ve 29.04.2019 tarih 2019/1517-S.2291 sayılı TAVSİYE Kararları bulunmaktadır.Her 2 kararda da durumun tekrar değerlendirilmesi yönünde olumlu tavsiye kararı verilmiştir.Bu kararlardan sonrada bildiğiniz üzere engelli memura +40 puan kararı çıkmıştır.
Lakin Hala karanlıkta kalan ve muallak olan konular mevcuttur.
Kararları incelediğimizde ve başvuran kişilerin durumları itibarıyla sıfırdan lojman başvurusu değilde halen oturdukları lojmanın süresinin uzatılması hakkında olduğu görülmektedir.Buna istinaden KDK Tarafından tavsiye kararları verilmiştir.

Bu şekilde olup lojman süresini uzatılan ya da 2.sefer lojman hakkından yararlanmak için başvuruda bulunup tekrar bu haktan yararlanan arkadaşımız mevcutmudur?

Aynı durumdayım ve idare ilk aldığım bilgilere göre sıra tahsisli lojman verilmesine dair ilgili mevzuatın 9.maddesi ni gerekçe göstererek bir defaya mahsus 5 yıl oturabilir şayet boş lojman var ve talep yok ise süre uzatımı yapılabilir şeklinde değerlendirilmekte.Süre uzatım konusuna sıcak bakmakmamaktadır.Halbuki bu zaten KDK Kararları ve +40 puan olayı öncesi olan bir durumdur.Lojman tahsisi ile ilgili mevzuatta engelli memura öynelik pozitif ayrımcılık durumu zaten söz konusu değildi.Daha sonradan Anayasadaki pozitif ayrımcılık ilkesi gereği olumlu bir takım dsüzenlemeler yapılmıştır.Lakin idare hala eskiden uygulanan bakış açısını benimseyerek olaya yaklaşmaktadır.

Bu yüzden bu durumda olan ve olumlu-olumsuz ilerleyebilen (engelli memur lojman süresi uzatılması) arkadaşımız oldu mu?

KDK Yazdım.Kurum uzlaşma yoluna gitti.Lojman süresi uzaltıldı.

Kusura bakmayın geç gördüm daha doğrusu hesaplarımda sorun vardı.Siz çözebildiniz mi acaba konuyla alakalı durmunuzu?

Merhabalar benimde lojman sürem doldu uzatma istedim 5 senedir oturuyorum uzatılmıyor karar numaranız varsa vermeniz mümkünmüdür.

Mrb arkadaşlar aralıkta lojmanda sürem dolacak deprem bölgesindeyim ve ev bulmak ciddi sıkıntı. Süre uzatımı için ne zaman nereye ve nasıl yazı yazmam gerekir lütfen yardımcı olur musunuz

lojmanda oturma hakkı 5 yıl idi. yeni sözleşmeye göre engelliler için 1 daha eklendi.yani 6 yıl oldu

Merhaba arkadaşlar lojman suresini uzatan oldu mu olduysa bilgi verebilirmisiniz rica etsem

Ankara'da mebde yeni çalışmaya başlayan bir engelli kolaylıkla lojman için kontenjan bulabilir mi?

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararı için tıklayınız. 2024 Yılı Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararı'na ait resmi gazete linkini ekledim. 62. madde de engelliler için lojman süresinin 6 yıl olacağına dair hüküm var ve tavsiye niteliğinde değildir. Yapılmak zorunda olunan bir durumdur. Kurul kararını dilekçeye ek yapıp ekleyebilirsiniz. Ben süremi uzattım. Bazı kurumların bu karardan haberi yok

2024 Yılı Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararı'na ait resmi gazete linkini ekledim. 62. madde de engelliler için lojman süresinin 6 yıl olacağına dair hüküm var ve tavsiye niteliğinde değildir. Yapılmak zorunda olan bir durumdur. Kurul kararını dilekçeye ek yapıp ekleyebilirsiniz. Ben süremi uzattım. Bazı kurumların bu karardan haberi yok

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararı için tıklayınız.

Üst Alt