Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Esra Ceyhan'la isimli programı kınıyorum

CaMaDaM

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Sevgili Engelliler.biz üyeleri;

Bu yazıyı kaleme alırken kendimi son derece aldatılmış, unutulmuş, bir kağıt gibi buruşturulup bir kenara atılmış gibi hissettiğimi belirtmek istiyorum..

Herşey Anadolu Ajansı'nın benimle hayattaki pozitif duruşum ve gazeteci kimliğimle ilgili bir röportaj yapmak istemesiyle başladı.. Anadolu Ajansı'nın Adana'daki ekibinden Dilek hanım ile annemin işyerinde buluştuk ve çok keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Bu sohbetten iki gün sonra, bu röportajın internetteki birçok haber sitesinde yayınlandı. Bundan bir hafta sonra, hayatım normal akışında devam ederken Kanal D'deki "Esra Ceyhan'la" programından Gül hanım aradı. Anadolu Ajansı'nın yaptığı haberi okuduklarını, çok etkilendiklerini, beni uçakla İstanbul'a getirerek canlı yayına çıkarmak istediklerini söyledi. Hatta Esra Ceyhan hanımın benimle bizzat ilgilendiğini de belirtmeden edemedi. Bu konuyu düşünmek için kendisinden süre istememe rağmen, bu görüşmeyi takip eden günlerde defalarca aradı ve beni programa katılmaya ikna etmeye çalıştı. Sonunda teklifini kabul ettim. Anlaşmamıza göre ben annemle beraber 18 Nisan 2009 tarihinde uçakla İstanbul'a gelecek, 20 Nisan Pazartesi günü "Esra Ceyhan'la" programına canlı yayına çıkacaktım..

Böylece büyük bir heyecanla hazırlıklara başladım. Ne de olsa, ilk defa ulusal bir televizyon kanalına canlı yayına davet ediliyordum. Neyse, lafı fazla uzatmayayım. 18 Nisan Cumartesi günü saat 08:00'de büyük bir heyecan ve mutlulukla havaalanına gitmek üzere yola çıktım. Uçağım 08:55'te uçacaktı. Henüz mahallemizden çıkmamışken annemin cep telefonu çaldı. Arayan Gül hanımdı. Canlı yayında benimle ilgili bir aksaklık çıktığını, o yüzden uçağa binmememizi söyledi. Büyük bir hayalkırıklığıyla, hüsrana uğramış bir vaziyette gerisingeri evime döndüm..

Gül hanımın ifadesine göre, programın reyting kaygısı, kart borcu yüzünden çocuğunu kesmek isteyen adam haberini, engelli ve kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan bir gazeteci gencin haberine tercih etmişti..

Sonuca gelecek olursak, hiçbir ulusal kanal, hiçbir televizyon programı, hiçbir televizyoncu beni bir kağıt parçası gibi buruşturup bir kenara atamaz. Yaşasın ayrımcılıkla mücadele..

Zekeriya Ünal

isin ucunda rayting olunca hersey gunluk olarak degisiyor insan kopegi istirirsa haber
olur raytinglerde tavan yapar ne kadar basitlesirse olaylar onun kadar iyidir ...

bu tür programlara katılmak bence çok gereksiz bişey..

bence moralinizi bozacak bişey yok engelli olmayan bir insanında rahatlıkla başına gelebilecek bi olay asıl olan bu tvcilerin rezil pespaye oluşları kepazelikleri eskiden bu esra ceyhanı düzgün biri sanırdım ama oda 5 para etmiyormuş yada reyting saçmalığı onuda öğüttü asıl onlar acınacak hallerini düşünsünler halkımızda seviyesi biraz iyi olsaydı bunlara prim vermezdi ama ne yazıkki bu rezillikleriin %50si tv ciler %50 halkın ta kendisi sebep

Bu sadece Esra Ceyhan'ın programı için geçerli olan birşey değil ki... Tüm programlarda aynı şey yaşanmıyor mu sanki? İzleyiciler gözyaşı, şiddet, cinayet, kan görmeye o kadar meraklı ki, o raitingi artıran Esra Ceyhan değil, bizleriz. Program formatını zaten biliyormuşsunuz, bile bile lades demek de olmaz yaniii.

Bence hic birsey kaybetmedin Camadam Esra Ceyhanin rayting icin yapamayacagi sey yoktur bak buda programindan kucuk bir kesinti.Gerisini sen dusun.izleyin ve karar verin sizce bu adam kendimi karar verdi ucmaya?DIBNOT:Bu olaylari yasayan Tarik Menguc hala ruh ve sinir hastaliklari bolumunde tedavi altinda,sahneye kustu:D[ame="http://video.google.com/videoplay?docid=7357465550542570014&hl=tr"]Video İçin[/ame]

Ben hiç sevmiyorum esra ceyhanı oldukça yapmacık.....
çekmiyor beni programıda kendideeee...

Adam cidden havada durdu bende şahidim :D

Aynı performansı Esra Ceyhan'dan da bekliyoruz:D

Camadam büyük geçmiş olsun Allah korumuş seni :)

:D:DEsra`dan para almasaydi vincle yerinden oynatamazlardi valla:D:D

vuuu o adam benide korkuttu yahu.. hiiç beklemediğim bir anda bağırınca bir hoş oldum yani

Bence şov değil hasta o adam Allah yardımcısı olsun.. üzüldüm gerçekten:(

Artık kınanacak o kadar çok tv programı var ki hangi birini kınayalım benim aklıma Acun ılıcalı'nın sunduğu varmısın-yokmusun geliyor mesela..

Engelli insanları yarıştırıyor sorunlarını anlatmalarına müsade ediyor buraya kadar tamam. amaa o engelli insanların reyting malzemesi olarak kullanılması yokmu beni çileden çıkarıyor..

mesela geçen gün bir bir kolu ve bir bacağı ampute olan bayan anlatırken o aşamaya gelene kadar yaşadıklarını kendini ağlamamak için zorluyordu acun beyde anlatttırmak için zorluyordu..:mad:

indikçe indi derinlerine meselenin amaa yeter yani dedim içimden!!! insanların acılarına duyarlılık değil bu sadece "reyting" için malzeme o kadar! zannetmiyorum ki bu düzen değişir bir gün hiç ama hiç umudum yok..

Bir hal oldu insanlara yazıkki ne yazık!

Gitmediğiniz daha iyi olmuş.Otarz programları izlemek yada gazetede okumak insana hiçbir şey katmıyor.

Böyle bir programa çıkmayı kabul etmeniz en büyük hata zaten.
Ben inanıyorumki programa çıksaydınız daha çok üzülecektiniz.

Bir Esra Ceyhan hadisesi de benden.
Bundan ben diyeyim 3 sene, siz deyin 5 sene önce bir rahatsızlıktan ötürü Cerrahpaşa Tıp Fk. Acil servisine gitmiştim. Doktorlar "şimdi bakacağız edeceğiz" diyerek beni salladılar da salladılar, abartmıyorum acil serviste perdeler ile ayrılan bir bölümde beni mübalağasız belki 45 dakika muayene masası üzerinde öylece oturttular hiçbir işlem de yapmadılar. Kaldı ki doktorlara sancımın olduğunu söylemem rağmen “şimdi şimdi” diyerek ilgilenmediler. Tamam ilgilerini benden daha acil hastalara yöneltmeleri normal ve doğru olanı ancak dediğim gibi benden daha acil durumda olanlara. Baktım ki olacak gibi değil Cerrahpaşa’da profesör olan bir arkadaşıma telefon açarak durumumu ve ilgilenilmediğini söylemek zorunda kaldım. Profesör olan arkadaşım da acili arayarak ilgilenilmesi talimatını vermiş olmalı ki bütün samimiyetimle diyorum doktorların biri gidip biri gelmeye başladı benim yanıma. Tam o sırada içeriye 2 hasta getirdiler. Trafik kazası geçiren bu iki kişiyi de hemen acilde birbirlerinden basit bir muşamba perde ile ayrılan odalar aldılar. Bu trafik kazası geçirenlerin birisi Esra Ceyhan diğeri de ekip arkadaşı bir bay. Esra Ceyhan hemen benim yanımdaki masaya yattı. Yüzünü göremiyorum lakin sesleri, konuşmaları tabii ki duyuluyor. Bay olan da karşı tarafta bir muayene masasına yatırıldı ancak adamda kanama filan olmuş yani onun durumu biraz daha ciddi. Esra Hanım’da ise hiçbir şey yok, ne kanama var ne de travma. Tedbir olarak yatırmışlar masaya kendisini. Doktorlar öyle diyorlar. Üstelik her ikisinin de şuuru yerinde, özellikle de Esra Hanımın aklı şeytanlığa çalışıyor. Hanımefendi başladı döktürmeye: “sadece kendisi ile ilgilenecek bir doktor istiyormuş, adet günüymüş alttan şiddetli kanaması varmış o nedenle kendisine özel ihtimam gösterilmesi gerekiyormuş, Cerrahpaşa’yı beğenmiyormuş ezelden beri başka hastane yokmuymuş da neden oraya getirilmiş, kendisi gazeteciymiş eğer dedikleri yapılmaz ise hastaneyi ve acil servisi haber yapacak ve cümle aleme rezil edecekmiş, doktorların başına yıkacakmış” vesaire vesaire. Tabi kadının bu tantanası ve cadalozluğu üzerine bana bakan doktorlar da mecburen ona yöneldiler lakin benim profesör arkadaş bir hışımla acile girince yine doktorlar bana yöneldiler.
Ya arkadaşlar bu işe güler misiniz ağlar mısınız?
1.İnsana insan olduğu için gösterilmesi gereken hassasiyet ve özen için mutlaka bir tanıdık mı olması gerek?
2.Konumuz Esra Hanım olduğu için konumuza gelelim. Ben de şaştım hatunun dediklerine ve düşüncelerine, yanımda duran babam da. O günden sonra da bu hatundan hiç ama hiç haz etmez oldum. İnsan bu kadar kendini beğenmiş olabilir mi?İnsan bu kadar başkalarını hor görebilir mi? Cerrahpaşa iyisiyle kötüsüyle bir tıbbiye devi. Binlerce doktor kazandırdı bu ülkeye Madem beğenmiyordun orasını, kazadan ötürü herhangi bir ciddi yaralanman da yoktu, o yatağa yatmayıp sen çekip gitseydin istediğin hastaneye, neden gitmedin? Velhasıl bu hanımın nahoş davranışları bana hiç acayip gelmez bunları bizzat görüp yaşadıktan sonra.

zeki hiç şunu düşünmüyor ben o kadının programını 6 sennedir izlemiyorum seviyesizleştiği için allah bir orda ne duygu sömürüsü yapacaktı reyting almak için yani senin üstünden reyting kazanacaktı ve o duygu sümürüsü yaptıkca zeki ki zeki bir insan ya programdan çıkacak yada bir ömür boyu pişman olacaktı nerden çıktım diye zeki kendini tanıtmaya gelince ben youtubede çok engelli videoları izliyom yaptıkları işlerle ilgili sende çek koy izlemek izteyen zaten ordan izler seni.

esra ceyhan da diğer programlar gibi şov yapıyor.. hiç sevmiyorum.çok yapmacık..
trt nin programlarından vazgecmeyin derim!..

Üst Alt