Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde fizik tedavi hizmeti almak ne yapmalıyım?

ilginnehir2

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Evde fizik tedavi alabilmek için nasıl bir yol izlemeliyim?

heyet raporunuzla ilçenizde bulunan rehberlik araştırma merkezine başvurmalısınız, orada size uygun görülen tedavi programı oluşturulup 1 yıllık rapor verilecek ve bu raporda evde eğitim alması uygundur ibaresi eklenmiş olmalı ve sonrasında evinize yakın ve istediğiniz bir özel eğitim merkezine başvurabilirsiniz onlarda mevcutsa evinize fizyoterapist gönderebilirler..

Böyle bir hizmet hakkımız mı var? Evimize fizyoterapistin gelebilecek olması büyük şans olurdu nerden bilgi alabiliriz?

Artık Ram merkezleri fizik tedavi onaylanmıyor hastaneden elektronik imzalı fizik tedavi raporu isteniyor şu an hiç bir hastane bunu vermiyor yeniden raporunuzu yeniler heyete girer fizik tedavi raporu görür yazdırırsanız faydalanabilirsiniz

Ramdan fizik tedavi raporu aldım fakat evde fizik tedavi yazmıyor. Özel Eğitim Merkezi hastneden tekrar evde fizik tedavi raporu almam gerektiğinden bahsetti? Bu çok uğraştırıcı ve yıpratıcı? Evde fizik tedavi alan arkadaşlar bilgilendirirse çok sevinirim

ilginnehir

Evde fizik tedavi görebilme şansımız olduğunu burdan öğreniyorum. %98 engelli kas hastası babam için fakülteden fizik tedavi görebilmek için 3 yık sıra bekledik.Bu fiziktedavi hizmetleri hakkında nasıl haklarımız var evde fiziktedavi görebilmek için yapmamaız gereken nedir? İlçe ye yakın bir beldede oturuyoruz. Yerleşim yerinin bir önemi varsa diye yazıyorum.

Engelli raporunuz varsa sürekli ağır engelli ibareli yeni rapora gerek yok yakınınızda olan SGK anlaşmalı özel hastanelerin fizik tedavi bölümüyle gidip konuşun onlar hastanın fizik tedavi alma hakkı varmı kontrol edebiliyor isterseniz evde isterseniz hastanede fizik tedavi alabiliyorsunuz benim babam da evde fizik tedavi gördü yeni rapor filende istemediler hatta daha 1-2 hafta önce eskiden muayene olduğum bir özel hastane beni arayıp evde yada hastanede fizik tedavi isteyip istemediğimi sordu yani hali hazırda ağır engelli raporunuz varsa hiçbir şeye gerek yok yakınınız gidip hastane ile konuşsun onlar yönlendirirler.

idosente maalesef dediğiniz gibi olmuyor her ortopedik rahatsızlık ve raporunda ağır engelli yazması evde fizik yada özel hastane de devlette fizik görecek diye bir şey yoktur her ortopedik engelin ssk bünyesinde A. B. C grubu vardır bunlar için devletin hastanesine gidip tam tanı koyulduktan sonra eğer A. B grubundaysanız özel hastanenin fizik Dr u onaylayın yıllık60. 90arası seans verebilir her ağır engelli özelde fizik tedavi olabilir diye bir şey yok ancak yine bir olasılık var gittiğin devlet hastanenin fizik tedavi si yoktur sevk yapar

seans bsşına muayene ücreti öderseniz evde tedavi olabilirsiniz..öbür şekil yok

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bilgeadam

Hayır biz devlet Hastanesi'ne gitmedik sevk olayı filen olmadı direkt SGK anlaşmalı özel hastaneye başvurduk babam evde fizik tedavi aldı. Daha 3 ay önce oldu bu olay aynı şekilde bende omurilik felçliyim banada teklif ettiler aynı şekilde benimde babamında ağır engelli raporu var extra bir rapor istemediler. Sizde bir soruşturun zor bir şey değil en yakındaki özel hastaneye danışın mediworld tıp merkezi bizim evde fizik tedavi aldığımız hastane telefonla arayıp sorun bir. Bu pandemi dolayısıyla böyle bir kolaylık gelmiştir belki.

engin9

Bizde öyle bir şey olmadı hiç bir ücret ödemedik belki hastadan hastaya değişen bir durumdur.

Üst Alt