Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Femur kemiği kırığı yaşayanlar, ne zaman düzeldi kaynadı ve yürümeye başladınız?

Hataylinur

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Femur kemiği kırığım var 5 aydır yavas yavas kaynıyor normalmi

Hataylinur Merhabalar geçmiş olsun dilerim.
Kemik kırıkları gibi olgularda kesinlik ile yapmanız gereken '' İlikli kemik suyu içmeniz '' ilikli kemik suyu besleyecek ve şifa bulacaksınız Doktorunuz bu konuda size uyarı yapmıştır.
İleri derece tansiyon hastalığınız yoksa özelikle Esansiyel Primer Hipertansiyon , şekeriniz, ve kalp ve kapak hastalığınız yok ise, İleri yaşınız gibi faktörlerde buna dahil.
İlikli Kemik suyunu içmenizi tavsiye ederim, Marketlerde satılan hazır kemik suyu değil, kendiniz kaynatıp hazırlayacaksınız.
Hazırlanması konusunda İnternetten bu konuda araştırma yapabilirsiniz. Şifalar dilerim

Hataylinur merhaba öncelikle geçmiş olsun. yaşadığım kaza sonucu büyük ve parçalı femur kırığı yaşamış bir hasta olarak ben 3. ayımda bacağımın üzerine basmaya başlamıştım. 3 amelyat oldum ve kalçamdan dizime kadar platin takıldı. ona rağmen doktorların 6 ay demesine karsılık 3. ay ayaktaydım. ADALETE SİTEM bu arkadasın dediklerine çok aldanmayın. her konunun altına bilgisi olmamasına ragmen yorum yapıp insanları yanlış bilgilendiriyor. kemik iliği suyu içmen gerekiyor daha hızlı iyileşirsin ama bakkaldan alma vs vs kanma bunlara alıp içebilirsin. bende onalrdan kullandım. iyileşme birazda kişinin kendisine bağlı beden ve pskolojini güçlü tut antraman yap bacağını cok zorlamadan tabiki doktor kontrolünde. inşallah iyileşirsin.

5.ayim bitti, kaynama geç oluyor dedi. Ben kemik iliği falan içemiyorum midem bulaniyor cok zorladim olmuyor. Suan eskiye göre tabiki iyiyim ama tam basarken kırık olan yerde batma ve ağrı oluyor.. Kaynamama gibi bi durum olur mu diye düşünüyorum. Korkum var.. Egzersiz surekli yapıyorum.. Kemigim cok zayif ve güçsüzdü, ameliyat sonrasi duzelir diye bekliyoruz

Peki siz yurumeye basladiginizda zorlandiniz mi.. İlk yurume yani

Hataylinur yürümeye başladığımda zorlandım. o da kırık olan bölgedeki kaslarım da yoğun şekilde hasar gördüğü için kaslarımda kemikleşmiş. yani orda kocaman kemik varmış gibi duruyor röntgende. ona rağmen walker ile ilk denemelerimde kırığın acısını hiç hissetmedim. ama bacaklar cok güçsüz olduğu çin ( 3 ay yürümeyince kaslar küçüldü tembelleşti bacak) yürürken alısırken cok zorluk cektim.

sana tavsiyem kaynamamam gibi bir olayı veya kötü senaryoları hiç düşünme bunlar senin iyileşmene engel hep. daima iyisini düşün ve cabala. her insan bir değil kimi 2 ayda kimi 12 ayda kalkar ama kalkar yani. içini ferah tut

Teşekkür ederim cok moral Oldu. Size de geçmiş olsun

Röntgenim aşağıda, sizce kemikte kaynama varmi. 5 ay oldu

https://resimyukle.io/r/RINFBD32Rg

Rontgenim linkte.. Femur kemiği kırığı 5 ay oldu sizce kaynama baslamismi.. Bu kadar uzun süren oldu mu. Hala 2 koltuk degneyiyle yürüyorum. Basarken ağrım oluyor

Üst Alt