Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[fikos41] Metropelde bayram

Miyan_ser

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
0
[FONT=Arial TUR]Bayramlar. sevgilerin, dostlukların, mutlulukların paylaşıldığı, yardımlaşmanın yoğunlaştığı müslümanlar arasındaki birlik ve beraberliğin güzel bir göstergesidir.[/FONT]
[FONT=Arial TUR]Bayramlar, dargınların barıştığı, kardeşlik duygularının kuvvetlendiği önemli günlerdir.[/FONT]
[FONT=Arial TUR]Bayramlar, Allah’ın kullarına birer ziyafet günleridir.[/FONT]
[FONT=Arial TUR]Her bayram geldiğinde Nerdeee o eski bayramlar... diye söze başlanır.[/FONT]
[FONT=Arial TUR]Yeni bayramlar da, eski bayramlar kadar güzel dir.[/FONT]
[FONT=Arial TUR]Bayramın durduk yere bozulacak hali yok ki...[/FONT]
[FONT=Arial TUR]Süt değil ki kesilsin, yemek değil ki ekşisin değil mi?[/FONT]
[FONT=Arial TUR]Bayramlar hiç değişmedi aslında. Değişen biz olduk. [/FONT]
[FONT=Arial TUR]Bayramlar hep huzuruyla, neşesiyle, şekeriyle, kurbanıyla, mendiliyle, tatlısıyla, kolonya kokusuyla misafir oldu evlerimize.[/FONT]
[FONT=Arial TUR]İnsanların maddiyat kaygılarından dolayı, bayramlarında manevi değerlerini yitirmesine neden oldu.[/FONT]
[FONT=Arial TUR]Bayramlar, bayram anlamından çok, tatil anlayışına dönüşmeye başladı artık. Bu yüzden de eskisi gibi akrabaları göremiyoruz. Ve çoğu dostlukların da koptuğunu görüyorum. Herkes kendi aleminde oldu nedense…[/FONT]
[FONT=Arial TUR]Teknolojinin de gelişmesiyle ‘’ aslında uzağız ama bir o kadar da yakınız’’ diyerek.[/FONT]
[FONT=Arial TUR]Ziyaretlerin yerini telefon görüşmelerine, tebrik kartları da cep telefonuyla yazılan mesajlara yerini bıraktı artık. Hepsi de kalıplaşmış, birbirinin benzeri cümlelerle. [/FONT]
[FONT=Arial TUR]Geçenler de arkadaşlarıma bayram tebrik kartı yollamak istedim, fakat bulamadım ! [/FONT]
[FONT=Arial TUR]Artık satılmıyormuş. Bende mektup kağıdı ve bir zarf alıp çıktım.[/FONT]
[FONT=Arial TUR]Teknoloji hayatımızı kolaylaştırırken bir yandan da samimiyetten, uzun uzun cümleler kurmaktan uzaklaştırdı bizleri.[/FONT]
[FONT=Arial TUR]Bir de şehir merkezlerinde komşulukların az olmasından veya hiç olmayışından, yüz yüze sohbetlere de hasret kaldık. Bayram tatili; tatil kelimesinden de anladığımız gibi bir tatil olmasından dolayıdır ki; her çalınan kapıdan geri dönülür oldu. Buda arkadaşlıkların, dostlukların kopmasına neden oluyor. Ve kapı kapı gezen şeker, para toplayan o çocukları da göremez olduk artık. Sanırımda bundan sonra göremeyeceğiz.[/FONT]
[FONT=Arial TUR]Hani çocukluğumuz da tattığımız o bayram çorbasının lezzeti vardır yaa…Hatırlarımızdan da silemeyiz o muhteşem lezzeti. Gelecek nesile de hatırlarımızda kalan o bayram çorbası tadında unutulmayacak değerleri bırakalım. [/FONT]
[FONT=Arial TUR]Büyüklere saygıyı, küçüklere sevgiyi aşılayarak.[/FONT]

[FONT=Arial TUR]Yazmaya başlarken aklımdan geçmiyordu bunları paylaşmak.Kısa ve öz düşünmüştüm ama yazmaya başlayınca ortaya farklı şeyler çıktı. Sanırım insanın içinde sakladığıyla, düşündüğü değişebiliyor.[/FONT]
[FONT=Arial TUR]İyisiyle, kötüsüyle geride bıraktığımız bu bayram umuyorum ki, yazılanlara inat sevdiklerinizle samimi, huzurlu güzel bir bayram olmuştur. Her gününüz bayram tadında olsun. [/FONT]
[FONT=Arial TUR]Sofranızdan bereket, yüreğinizden sevgi eksik olmasın.[/FONT]

Fikriye

Üst Alt