Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Fıtık ameliyatı sonrası gaz sorunu

Arif Demir86

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese selamlar. Allah herkese şifa versin. Sizlerle hem kendi hikayemi paylaşmak hem de istişarenize başvurmak istedim.
Adım Arif Demir 35 yaşında bir kamu kurumunda memurum. Bundan tam 6 ay önceydi bir gece şiddetli bacak ağrıları ile uyandım kalktığımda ayakta duramadım emekleyerek oturma odasına gittim. 112 yi arayarak eşimle birlikte acil servise gittik ve bizim için sabır sınavı başladı. Çekilen 3 mr sonucunda TH 12 – L1 bölgesinde fıtığın sinirlere ciddi baskı yaptığı tespit edildi. Çocukken araba çarpmıştı onun eseri olabilir dediler. Ürodinomiler geçirilen idrar yolu enfeksiyonları 44 gün fizik tedavi , 45 gün daimi sonda 35 gün TAK sonucunda Allahın izni ile tekrar yürümeye başladım. Uyuşukluklarım bacaklarımın alt kısımlarında ayaklarımın kenarlarında ve genitikal bölgede ve kalça kısmında biraz var ama ilk zamanlardan daha az. Geçtiğimiz ay mesanemden 3 adet taş alındı. Bu ameliyattan sonra idrarım daha da düzeldi.doktor beyin kararı ile sonda kullanmıyorum mesane hacmininde gayet iyi olduğunu içerde hiçbir sorunun olmadığını söyledi idrar tutmaya başladım Önceden aşırı kaçaklar olurken şimdi sadece 1-2 damla kadar oluyor 250-350 cc kadar idrar çıkıyor. Sol ayağımı vurmuştu hareket etmiyordu şimdi yürürken o bacağım aksıyor ama ağrı sızı yok. Sizlere danışmak istediğim şeyler ise şunlar;
- Sol ayağım eski haline dönermi yoksa fizik tedavi ve denge tahtası hareketleri ile durumu mu korumalımıyım
- Başlarda büyük abdestimi kaçırıyordum ama hamdolsun artık tutuyorum. Ancak gazımı hiçbir şekilde kontrol edemiyorum oranın uyuşukluğuda hafif hafif geçiyor ilerde gaz tutmayada başlayabilirmiyim
- Taş alma ameliyatından sonra idrar tutmaya başladım ancak çok tutunca mesaneme bası yapınca kemeri çözerken otururken falan 1-2 damla kaçak oluyor bu durumda sizce ilerde düzelirmi

Tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim Allah hepinizden razı olsun. Rabbim cümlemize şifa versin inşallah

Üst Alt