Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gastrit ve Özofajit teşhisi ve yemek yiyememe

megalanya

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
[FONT=Ubuntu]Merhabalar. Bir ay önce yemek yiyememe ve biraz yedikten sonra bulantı/kusma sorunları başladı bende. Çok stresli bir DGS süreci geçirdim ve dönem gerçekten havalar çok sıcaktı. Stresin üstüne buzlu kahveler, soğuk duşlar, soğuk sular, vantilatör önünde durmalar, yağlı yiyecekler yemeler derken bu rahatsızlık başladı.
[/FONT]

[FONT=Ubuntu]Önce aile hekimime gittim ve bana bulantı için Emedur ve mide için Trigast yazdı. Açıkçası pek bir faydasını görmedim.
[/FONT]

[FONT=Ubuntu]Bunun üzerine Gastroenteroloji bölümünden randevu alıp gittim. Doktor "gastrit krizi atakları" geçirdiğimi söyledi ve Gastrotuss, Nexium ve Acidpass yazdı. Açıkçası şurup olan Gastrotuss'un normalde yemek yedikten sonra saatlerce süren bulantı etkisini 10 dakika gibi bir sürede yatıştırdığını gördüm ama rahatsızlığım tam olarak geçmedi. Kontrol randevusunda bunu söyledim ve doktor gastroskopi yapılmasına karar verdi.
[/FONT]

[FONT=Ubuntu]Gastroskopiye girdim ve doktor şu üç teşhisi koydu:
[/FONT]

• Antral Eroziv Gastrit
  • Evre B Özofajit
  • Bulbit
[FONT=Ubuntu]
Ayrıca "fıtık" olduğumu ve ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Reçetede sadece Nexium'u Pantpas ile değiştirdi ve diyet yazmaya da gerek görmeden taburcu etti.
[/FONT]

[FONT=Ubuntu]Gastroskopiden itibaren birkaç gün geçti ve ilaçları hâlâ kullanıyorum. Daha önceden dediğim gibi ilaçların bence bir miktar faydası var (özellikle Gastrotuss'un) ama semptomlar hâlâ devam ediyor ve neredeyse hiçbir şey yiyemiyorum.
[/FONT]

[FONT=Ubuntu]Karınca gibi çok az yediğim için de kendimi çok kötü, güçsüz ve zayıf hissediyorum. Daha önce de mide sorunları yaşamıştım ve ilaç tedavileriyle çözmüştüm. Böylesini ise daha önce hiç yaşamadım. Özellikle bir şey yiyememe ve bulantı çok kötü.
[/FONT]

[FONT=Ubuntu]Acaba daha önce aynı ya da benzer bir durumu yaşayanınız var mı? Çok az yediğim için de hiç enerjim yok ve günlük rutimlerimi de yapamıyorum. Tavsiyelerde bulunursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.[/FONT]

megalanya merhabalar gastritin ne oldugunu bilmiyorum. Özofajit midede yemek kapakçıgının tam kapanmaması midede yanma gegirme gögüs kafesinde agrı yemek yedikten somra yemeklerin ve suyunun agza gelmesi yani reflü. Çok aç kalmak uzun süre stres vb. Gibi durumlarda oluşur. Yaglı baharatlı sogan sarımsak acı asitli gıdalar kafein den bir süre uzak kalabilirsiniz. Bir süre diyet yapın kusmanızın sebebi midenizdeki sıkıntılardan kaynaklandıgından eminmisiniz. Kan degerleri vitaminlerinize baktırdınız mı. Çok soguk yiyecekler kusmayı tetikleyebilir. Konulan teşhislerin belirtilerini araştırabilirsiniz. Strese girdiginizde kusuyor olabilirsiniz. Midenizde hassasiyet oluşmuş olabilir. Kendinizi gözlemleyin , muz elma reflüye iyi gelen yiyecekler bunlar geldi aklıma. Nexium özofajit tedavisinde yani reflüde kullanılan güzel ilaç aç karnına sabah kahvaltıdan yarım saat önce içip bekleyip midenizi yormayacak yiyecekler yiyin su için bolca bazen bu saydıgım belirtiler ortaya çıkabilir yediginiz birşey dokunabilir. Bir bölümünü yazdım zaten. Yada strestende olabilir yastıgınızı yükseltip sol tarafa yatabilirsiniz. Géçmis olsun

Üst Alt