Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Görmeyen gözde şaşılık tedavi edilebilir mi?

Furkangibifurkan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Sağ gözümde tamamen görme kaybı ve şaşılık var yaşım 19 görmeyen gözde şaşılığı düzeltmek mümkün mü?

@Furkangibifurkan

görmeyen göze şaşılık ameliyatı oluyor fakat görmeyen göz beyne görme sinyalleri göndermediği için tekrar kayma oluyor ne kadar süre içinde kayma olur o bilinmez

bazande hiç kaymıyor ama genelde kayıyor ameliyat sonrası 1 ay sonra kayma yeniden gözlenebiliyor bazende 1 2 yıl sürebiliyor

@Muratkanireş göz protezi yaptırınca diğer göz gibi hakaret ediyormu? yani dışardan bakılınca belli oluyormu?

Ben şuan deneme amaçlı şeffaf göz özeri protez kullanıyorum eğer bu pazartesiye kadar ağrı olmazsa kalıcı protez yaptıracağım bire bir olmuyor ama %90 oranın da aynı ama göz içi alınırsa bu oran değişir

Ya dediğinizi tam olarak anlayamadım eğer zamanınız vardsa biraz bilgilendirir misiniz? Biraz araştırdım estetik gözü sabitliyolarmış düz bakış görünümü veriyolarmış sizin dediğiniz nedir? Benim gözüm hiç görmüyor sadece kayma olmasın yeter benim için çünkü bu benim günlük hayatımı çok etkiliyor özgüvenimi azaltıyor.

Aynı durum bendede söz konusu göz doktorum dünya göze yönlendirdi göz botoksu yapılıyormuş uygun olur mu bir muayne ol dedi.

Bu Sorunun cevabını bende merak ediyorum

Marcano

Ne kadar süredir bu durumdasınız? Görme hiç yok mu kayan gözde? Görmeyen göz yine kayar diye bir bilgi var ama kozmetik olarak insan bu dertten kurtulmak istiyor. Her durumda sorun yaratıyor bu durum. Kozmetiği dert, ehliyeti dert. Çok sağlam bir psikoloji gerektiriyor durumumuz. Allah yardımcımız olsun.

Ben 33 yaşındayım 1 yaşında beynimdeki tümörden kaynaklı sol gözüm hiç görmüyor eskiden bu kadar kayma fark etmiyordum ancak son dönemde aşırı dikkatimi çekiyor dünya göze gidip doktorumun önerdiği tedaviyi deneyeceğim. Küçükken aileme ileride tamamen kapanabilir demişler ileride neler olur bilmiyorum ama ameliyat ile düzeltilebiliyormuş kayma ihtimali hep varmış. Dediğiniz gibi çok sağlam bir psikoloji gerektiriyor ben alıştığım için aşırı takmıyorum kendimi bildim bileli neredeyse durum böyle..

belli bir yaştan sonra gerçekten takmıyor insan...en zor dönem çocukluk gençlik dönemi bakışlar soru sormalar meraklı irdelemeler iş mülakatlarında gerilmeler , şimdi bana dik dik bakana bende dik dik bakıyorum bakışlarını kaçırmak zorunda kalıyor .keşke bu özgüvene gençkken sahip olsaydım.doktor tek çarenin protez olduğunu söyledi bende gençken yaptırmadım şimdi mi yaptıracağım dedim bıraktım .ne zaman sulanma kanlanma artık kontrol edilemez olur o zaman ameliyat olurum.bu arada benim gözüm direk belli oluyor kayma var tam paket :)

Bende çok küçük yaşta iken kornea nakli oldum. İlk başlarda bukadar kayma yoktu.Sonradan bu ilerledi ve ayrıca gözde kataraka benzeyen ama katarak olmayan beyaz bir leke var. Çocukluk ergenlik ayrı olay ama bir de olayın fotoğraf çektirmekten nefret ettirme durumu var. Hala fotoğraf çektirmek istemiyorum. Yaşım 34. Keşke kaymanın tekrarlamayacağı bir çözüm olsa. Bunu denemenin en kötü yanı ne olabilir? Yani ameliyat olsak, en kötü ne riski olur?

Üst Alt