Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Göz tembelliği ve astigmat için yüzde kaç oran verilir?

boyaci0074

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
1
Merhaba gözumde ambiyompi göz tembelliği ve astigmat heyete girdim sağ göz 0.0 sol göz 0.2 dediler oran ne olur bilen hesaplayabilen varmı teşekkür ederim

@boyaci0074, gözlükle düzelebilen astigmat vb. göz rahatsızlıkları için oran verilmez. Göz tembelliğinde de aynı durum söz konusu. Oranlar verilse dahi çok düşük olur.

Gözlükle ölçüm yaptılar sağ göz 0.0 görmüyor sol göz 0.2 az görüş var

Soru gayet basit.

Arkadaşa gözlük takarak görme testi yapmışlar. Bir göz % 0 (Tamamen görmüyor) diğer göz % 20 görüyor

İki göz % 20 görse alacağınız oran % 35
Tek göz tamamen kapalıysa alacağınız oran %32

sizin bir gözünüz 0 diğeri % 20 tam net bir şey söylemek yanlış olur ama engelli rapor sınırı geçeceksiniz

en az % 40 üstü olur.

https://img.imgyukle.com/2024/11/08/CjHuRR.jpg vergi dairesi her 2 göz düzeltmeli görme düzeylerinin belirtilmesi için hastaneye gönderdi yükledigim fotoğrafta hastalığı bulunmadığı bildirir hakim rapordur işaretli ama bulgular belirtilmiş bu durumda ankaradan geri dönermi ben takıldım merak ettim

@SERHAN2853

şimdi hocam gözlerinin numarasının ya da gözlüksüz ne kadar gördüğünün bir önemi yok. Gözlükle ya da lens ile görüşün ne kadar düzeldiğine bakarlar. Örneğin Göz numaran 20 olsun. Ama gözlük taktığında sorunsuz görüyorsun yani görüşün düzeliyor bu durumda engel oranı sıfır çıkar. Ya da göz numaran 10 fakat gözlükte kullansan % 50 görebiliyorsun bu durumda engel oranı verilir

umarım doğru anlatabildim. Gözlükve lens ile ne kadar gördüğün önemlidir. Ona göre engel oranı verilir ya da verilmez

Üst Alt