Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hangi uzvumu zorlasam kullansam titriyor!?

daragaci

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, foruma hakim değilim. Yanlış bir konuya başlık açtıysam özür dilerim. Bir süredir (takriben 3 aydır) kas seğirmeleri yaşıyorum. Bu süreçte birkaç kez devlet hastanelerinde doktorlara (nöroloji, dahiliye) göründüm. Cümlelerimi de nasıl toparlayacağımı bilemiyorum. Özel hastanede daha fazla ilgi gösterilmesi adına para biriktiriyorum. Zira yaşadığım deneyimlerde maalesef ne sorunlarımı tam olarak aktarabildim, ne de benimle düzgün bir şekilde ilgilenilebilindi. Sosyal fobim de olduğu için kendimi açıkça ifade edemiyor olabilirim, belki de sorun doktorlarda değildir, bendedir. Çok uzattım kusura bakmayın. Hangi uzuv olduğu fark etmeksizin birazcık zorladığımda titremeye başlıyorum. Örnek vermem gerekirse, misal yumruk yapıp biraz sıkmaya başladığımda kolum ve elim titriyor. En son kan tahlili bir ay önce yapıldı. Gerekli parayı biriktirene dek en azından birkaç fikir almak istedim. Gerçekler acı olabilir biliyorum fakat sizden ricam iyi ihtimalleri söylemeniz. Yıkıcı, ağır bir hastalık dışında neyim olabilir? Şimdiden teşekkür ederim.

daragaci

Selam,

Sigara, alkol kullanımı, beslenme alışkanlıkları, halet-i ruhiye(psikolojik durum) veya başka bir nedeni olabilir. Sosyal fobinin yanında başka psikolojik bir durum da olabilir. Tabii yaş, cinsiyet, çalışma durumu vb. işin içindedir. Çalışmıyor olsak bile insanın bir şeylerle uğraşması çok önemlidir. Veya kas seğirmesi beslenmenizde eksik olan bir vitaminden-mineralden de kaynaklıyor olabilir.

Ben: ‘psikiyatriden randevu alıp, ona birkaç cümleyle durumu anlatıp yapacağı yönlendirmeyi takip etmeniz akıllıca olur' derim. En kötü, doktor da bir psikoloğa yönlendirir, biraz fayda görürsünüz. Ne dersiniz?

Son düzenleme:
Merhaba sevgili Friends, yorumunuz için çok teşekkür ederim. Sigara kullanıyorum. Yaygın anksiyete bozukluğu ve panik bozukluk da mevcut. Psikiyatriste gittim. Seğirmeler başlı başına olsa bu denli korkutmazdı sanırım beni. Bahsettiğim durum kasları zorlayınca titremesi. Kas zorlanınca elbette herkesinki titreyebilir ama bendeki durumlar ufak zorlamada dahi titremesi. Omuzlarımı kaldırdığımda bozuk bir asansör gibi iniyor misal. Titriyorlar sanki ve paslanmış kapı gibi. Nasıl betimleyebilirim bilemiyorum. Kan tahlilinde D vitamini değerim çok düşük çıkmıştı, yazılan ilacı kulanıyorum haftada iki kez. Fakat herhangi bir düzelme gözlemlemedim.

Geçmiş olsun, umarım en kısa sürede teşhis alıp, tedavinizi olursunuz.

daragaci
Bir üniversite hastanesine, mesela İstanbul Tıp Fakültesi'ne (Çapa) veya Cerrahpaşa'ya gittiniz mi? Nöromüsküler bir hastalıksa (olabilir veya olmayabilir) bu hastanelerdeki uzmanlar doğru teşhisi koyabilirler. Anlattıklarınızdan yola çıkarak bir yorumda bulunmak benim açımdan zor gibi.

hozgul
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Umarım yoktur, ağırlık kaldırabiliyorum. Başımı dik tutarken zorlanmıyoruım, yürümemde de bir problem yok gibi. Bu titreme ve seğirmeler de beni bıraksa da rahat bir nefes alabilsem. Belki her zaman olan bir durumu yeni fark etmişimdir, bunu düşünüyorum. Acaba olabilir mi ki?

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Sosyal fobiniz biraz üst düzeyde ise bu dediklerinize sebep olabilir. Yani bu fobi sizin tüm vücudunuzu etkileyebilir. Seğirmeler, kasılmalar, ani yorgun hissetmeler vs... bunun dışında sigara kullanıyorsanız bırakmanız faydanıza olacaktır. Ayrıca beslenmenize de dikkat edin.

Son düzenleme:
Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar, vitamin eksiklikleri veya hormon gibi bazı durumların neticesinde olmasını umuyorum. Zor ama hani belki... Bu arada ek olarak bu belirtiler covid sonrası oluştu. Alakası var mıdır bilemem. Kas ağrıları, kas titremeleri, seğirmeler...

daragaci önce nörolojik olarak veya kaslarla ilgili bi hastalık varmı? Ona baktırmanızda yarar var. Nörologa giderseniz iyi olur. Bildigim kadarıyla sosyal fobi insanlarla bi arada iken heycanlanınca olan titremeler nörolog size dogru yolu gösterebilir. Yada bir fizyoterapist te size yol gösterebilir. Fizik tedavi dr. Bunları deneyebilirsiniz geçmiş olsun.

Siz öncelikle bir nöroloji dr una muayene olun. Gerek görürse başka bir branşa gitmeniz konusunda sizi yönlendirecektir zaten.

Kas seğirmeleri daha çok parkinson, ms gibi nörolojik hastalıklar da daha fazla görülür. Dahiliye ve nörolojiye gittiğinizden bahsetmişsiniz, sonuç olarak ne dediler? Kan tahlillerinde şekeriniz açlık, tokluk olarak nasıl çıktı? tetkiklere göre durumunuza teşhis konulabilir.

korona sonrası olmayan birşey oldu ve ayaklarımda sorun var. bin tane tahlil ilaçlı mr talep edildi.çok ağrım var acısı lenf ödem ayrı dert.korona nedenli olmuştur belki size de , nörolojiye giidn sonuç alana kadar . korona hala çözülmüş insanda bıraktığı yıkım belirsiz.biizm gibi tek tük garip vakalarda gözden kaçıyor. korona sonrası oldum dediğimde tuhaf tuhaf doktorlar bakıyor .ağrı eşiğim çok yüksek yalan söylemediğimi bilirler çığlık atıyorum ayağımı ellediklerinde. KORONA yı basit görenler okusunlar bunları.

hanifeaydin
kireçlenme acısı kötü bir acı belki kireçlenmiş olabilir. Ortopedi dr. Sıkıntınızı çözebilir. Rontgen vb. Görüntülemelerle sıkıntınız çözülebilir. Sadece ayaklarınızda ise sıkıntı giydiginiz ayakkabıda önemli. Geçmiş olsun..

ilaçlı mr çekildi tendom kopmuş yarın elden o iyileşince ayaktan ameliyat olacağım.

Üst Alt