Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hem anksiyete bozukluğu hem bipolar bozukluğum var!?

AS3

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
41
Merhabalar
Anksiyete bozukluğum artık dayanılmaz noktaya gelmiş durumda artık katlanamıyorum.
Bazen gizli gizli ağlıyorum böyle yaşamak gerçekten çok yorucu,İn*har etmeyi hergün düşünüyorum.
İlaçlar olmasa kaygı seviyem zirve yapıyor bilmiyorum ne yapıcam ne yapmam gerekiyor.
Bipolar kişilik bozukluğundan'mı kaynaklı bilmiyorum geceleri ağlama isteği geliyor fazla duygusallaşıyorum. Yakınlarım bana alanen Deli diyor ben delimiyim?
Büyük konuşmak istemiyorum ama herkes engelli adayı değilmi neden ötekileştiriliyorum,askere almadılar ertelediler iğne kullanıyorum gitmek istiyorum ama olmuyor,askere bile gidemedin diyip alay konusu oluyorum gerçekten çok yoruldum. Saygılar 🫡

@AS3 Geçmiş olsun,o alay edenler etsinler bırak DÜşmez kalkmaz bir ALLAH Bunlar için kendini suçlama askere gitsende birşey yok askerdee çokta merak etme boş iş askerlik Deli falan değilsin.ALLAH kaldıramayacağı yük vermezmis kuluna tevekkül et,intihar isini de düşünme ,hayat güzel Kal sağlicakla

• Beğen
Reaksiyonlar: AS3
Çevreni değiştirmeye çalış bence. Delilik bile günümüzde olağan hale gelmeye başladı. Antidepresan kullanmayan insan kalmadı. Sosyal çevren "deli"lerle dolu olsun. Eğitim seviyesi yüksek insanlarla dolu olsun. Sığ kalmasın. Sen de haliyle sığ bakmazsın ve moralin bozulmaz.
Bu iş bana kalırsa bekar insanın çevresinin evlilerle dolu olmasına benziyor. Hiç mi bekar yok? Dolusuyla. :D Ama sen göremiyorsun ve çevrendekiler de böyle bir durumda iyiden iyiye bekarlığı anormal karşılarsa boğulur durursun.

@AS3, Askerlik konusunu kafana takma. Ben muaf (şizofren) olduğum halde b.k var gibi kendi rızamla gittim Bin pişman oldum. Yanlış anlaşılmasın , vatan müdafaası söz konusu olursa canını vermeye hazır binlerce askerimiz var. Onlar sınırda nöbet tutarken huzurlu şekilde uyuyabiliyoruz. Ama demek istediğim ; askerlik bizim gibi psikiyatrik tedavi gören erkeklere uygun değil. Şartları bana çok ağır geldi. Zaten elimden silahımı da aldılar; karakol nöbetçisi oldum Lafı dolandırmayım @AS3, sana "askere bile gidemedin" diyip alay edenleri umursama. He he diyip geç. """İntihar etmeyi hergün düşünüyorum.""" diye yazmışsın İntihar (suicid) fikri, bizim gibi olanların çoğu zaman aklına gelir Çok eski tarihlerde 30 tane seroquel yutup intihar girişiminde bulundum ve gözüm kararmaya başlarken son anda kendimi acil servise attım. 2 gün yoğun bakımda kaldım. Şayet ölseydim , ahiretimi de yakacaktım. Bunu inancım gereği yazıyorum. Böyle düşünmeyenlere de saygı duyarım. Allah cümlemize şifa versin.

@daily_26, nezaketiniz için teşekkür ederim. Burada hepimizin kendine göre dertleri var. Elimizden geldikçe birbirimize destek olmamız lazım. Bilgi & fikir paylaşımı yapıp kişisel gelişimimizi arttırmamız lazım.

• Beğen
Reaksiyonlar: AS3
Türkiyede senelik 60 milyon kutu antidepresan, 20 milyon kutu antipsikotik ilaç kullanılıyor. Yani herkes hasta. İlaç kullanmayan yok gibi. Peynir, ekmek gibi antidepresan, antipsikotik satılıyor.

Yani demek istediğim tek ben hastayım gibi düşünme. Rahat ol. Ülkemizin havasından mı suyundan mıdır, yoksa insanlarımızın hastalığa yatkınlığından mıdır bilmiyorum ama hasta olmayan yok.

Psikiyatrik ilaç kullanımında avrupada birinciyiz.

Üst Alt