Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

IBS'ye bağlı idrarla ilgili rahatsızlıklar düzelebilir mi?

Sakata Gintoki

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamlar. Sorumu anlatmadan önce kendimi ufaktan tanıtarak başlayayım.

Ben 26 yaşında, yaklaşık 9 senedir sağlık problemleriyle uğraşan biriyim. Başta mental olarak nükseden rahatsızlıklarım fiziki olarak baş göstermeye evrildi. Anksiyete bozukluğu/Şizoobsesyon gibi tanılar aldım ve %65 engelli raporum var.

Fiziki kısmı ise IBS(İrritabl Bağırsak Sendromu) yaklaşık 5 senedir hayatımda. Ruh halim bunları bile kaldırmazken son 7-8 aydır sık idrara çıkma/mesanenin tam boşalamaması/idrar yaparken arada zorlanma gibi sorunlar yaşamaya başladım. Ve artık tükenme noktasına geldim, öyle ki bu genç yaşımda ölümden başka bir şey isteyemez çıkış yol göremez oldum.

IBS ve mental tabanlı rahatsızlıkların kronik olduğunun farkındayım. Buradakilerin doktor olmadıklarının da farkındayım zaten amacım düzelen birisi varsa yorumunu dinlemek. Yaşayanlara sormak istiyorum. Bu bahsettiğim sık idrara çıkma(1-2 saatte bir gelme şeklinde) mesanenin tam boşalamaması idrar yaparken arada zorlanma gibi sorunlar düzelebilir mi? Yoksa bunlar da mı kronik, hiçbir şekilde düzeltilemez mi? Aranızda düzelen biri var mıdır?

Doktora elbette ki gittim ve üroflowmetri testinde sonucum normal değerlerin altında çıktı. Ürodinami testi diye bir şey önerdi makine bozukmuş 20 gün beklemek zorundaymışım. Ki o test de beni inanılmaz korkutuyor.

Dediğim gibi yaşayan biri varsa dinlemek isterim düzelme/iyileşme tecrübelerini.

Sakata Gintoki

Mesaneyi tam boşaltıp boşaltamadığın önemli. Ürodinami buna yanıt verecektir. Onun sonucuna göre sık idrara çıkma hissini azaltmak için mesane iç basıncını düşüren ilaçlar kullanılabilir. Doktoruna bunu sor mutlaka.

sakata Gintoni. Size sorular sorabilir miyim İbs ile ilgili ilk nasıl başladı. Tuvalet rengi sarı isal gibi olup ilaç ile düzeliyor mu? Yeni ögrendim bendede varmış

CORTU

2019 Ocak gibi, çok sert geçen bir grip sonrasında başladı. Başlarda sadece ishal şeklindeydi, sonradan farklı bir yere evrildi. Rahatsızlık hissi, tam boşalamama, düzensizlik vesaire vesaire. Tuvalet rengi değişiyor. Endoskopi ve Kolonoskopi sonrasında koyuldu teşhis.

sakata Gintoni ben ilk aile hekimine gittim. Karın agrısı Dr. Anlattım bağırsak spazmı dedi. Spazmomen verdi. Baya rahatlattı tam geçmeyince Dr. Gittim ultrason da safra kese taşı var dedi. İlaç yazdı. Ama herkes amaliyat diyor. Bakalım sonuç ne olacak

Sık sık tuvalete gitmek ani işeme ihtiyaçlarda diyet uygulanıyormuş bunu 1 sene önce öğrendim üroloji dr una gidip listesini alabilirsiniz Cola çay asitli içecekler tüketimi sık sık vc ye çıkarabiliyor bilginiz olsun ben azaltınca bu içecekleri kısmi olarak rahatladım

@sagata gintoni ibs psikolojik olarak oluyormuş

Üst Alt