Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İdrar sıkışması, bu sebeple kendini kasma?

atanamayankedi

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhabalar bir derdim var.. Arkadaşlar son 3 seferdir otobüste idrarım varmış gibi bir sıkışma hissi geliyor, bu gelince kendimi sıkıyorum. Düşündükçe daha cok sıkışma oluyor. Kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum. Bunu fobi haline getirmekten aşırı korkuyorum. Zaten anksiyetik bir yapıdayım. Ayrıyetten vajinal kaşıntı ve yanma da yaşayınca kadın doğuma göründüm bugun. İdrar tahlilimde hiçbir şey çıkmadı :( Kaşıntı içinde krem verdi ve hap verdi. Psikolojik olabilir dedi. Pelvik taban egzersizleri yap dedi. Başka bir şey söylemedi. Ben hala cok korkuyorum ve bu ciddi bir şey midir? Sadece otobüste oluyor:( Daha önce bir kaç kere yemek yaparken de olmuştu. Bilgisi olan yardım etsin nolur

atanamayankedi
Kardeşim bu psikolojik bir durum.
Yıllar önce bunu bende yaşadım,ya dışarda idrarım gelirse ya otobuste idrarım gelirse gibi kuruntular yaparak beyinden idrar sinirlerine kendimiz komutlar gönderiyor ve bu durumu tetikliyoruz.
Öncelikle,hiç bir şekilde bu konuyu kafandan geçirme,yani kendi kendine komut verme.
Otobüste veya dışarda beynini başka şeylerle meşgul etmeye çalış ve o konuya asla ve asla girmemeye çalış.
Yani olayı beyninde kurgulamaya sakın kalkma.Bir süre sonra bunu unutup gideceksin.
Bu arada böbreklerinide bir doktora göster,belki iltihap belkide taş oluşumuda olabilir,gerçi iltihap olsaydı idrar muayenende çıkardı fakat taş oluşumu idrarda belli olmaz ve buda senin tarif ettiğin rahatsızlığı verebilir.
Şayet o da temiz çıkarsa psikolojik diyebilirim.

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Beni korkutan nörojen mesane gibi fizyolojik rahatsızlıklar ;( Acaba olabilir mi diye icim içimi yiyor, geçmezse tabi gidicem ama. Nörojen mesaneden farkı ne veya nasıl anlarım bilmiyorum :( O yuzden yardım amaçlı yazdım

atanamayankedi nörojen mesane olmaktan bu kadar korkma sonuçta dünyanın sonu değil dimi? bence iyi bi üroloji doktoruna görünmeli, gereken testleri yaptırmalısın.. mesane tam boşalıyor mu, enfeksiyon mu var vs. sonrasında gereken tedavi uygulanır, çözümler bulunur..

Büyük ihtimal psikolojik. Bunu tetikleyen kaygı,heyecan, stres durumlar olabilir. Birde dolmuş yada farklı araç deneyin. aynısı olacak mı? kaşıntınız da mantardan kaynaklı olabilir.

Neden korkmayayım ki insan hastalanmakta korkar, bu oldukça normal.
@Nurtan
Teşekkür ederim aslında idrar akış hızımda vs anormallik yok, şimdilik mantar enfeksiyonumun geçmesine uğraşıyorum önceligim bu. Devam ederse ürolojiye gideceğim..

jonjon
Ve ayrıca ürolojide yapılabilecek testlerin zarar verme ihtimali bile var mesaneye ve canım yanabilir, sadece nörojen mesane gibi mi duruyor diye sordum. Bununla yaşayan bireylere.

Üst Alt