Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İdrar tutamayan, kaçıran var mı?

dreamfail

Aktif Üye
Konular
172
Reaksiyonlar
102
Ben uzun süredir bu durumdan şikayetçiyim. Uzman dr a gittim fakat derdimi anlatamadım. Dr, mesane dolu ve boşken ultrason istiyor. Fakat ben mesanem boşaldıktan sonra fermuarı çeker çekmez idrar kaçırıyorum. Dr buna bakmıyor. Yetişkin bir birey olarak sürekli altıma kaçırmak çok koyuyor. İdararım gelince tutamıyorum. Ben gibi olan var mı?

dreamfail geçmiş olsun ne hasatalığın bilemem ama
eskiden banada benzer olurdu ya brz kaçırırdım yada hala var bitmemiş gelirdi
çok dolduysa tuvaletim yapsamada bekliyorum hemen çıkmıyorum az az geliyor boşalıyor rahatlıyorum
acele etme bekle wc de brz

soneman nörolog, hidrosefaliden şüphelendi. Yol üniversite hastahanesine doğru gözüktü. Hakkımızda hayırlısı ve kolayı olur inşaallah

dreamfail

Kegel egzersizi yapabilirsiniz. Ultrasyona girmeden önce sıvı almayın, mesane kontrolü için ultrasyon çektirmeniz gerekli.

geçmiş olsun ne kadar su tüketiyorsun ve ne kadar tuvalete çıkıyorsun. bende de nadiren oluyordu günlük su tüketimim 5-6 lt idi dahiliye endokrine yönlendirdi.

idrar testi yapıldı mı doktor yanma var mı dedi bende evet dedim idrara bakıldı bir şey çıkmadı ilaç verdi beni o ilaç ishal etti fazla da kullanmadım

Ahmet T

Üroloji ye gittim. Ultrason çekildi bizlik değil babında konuştu. Şans eseri norolojiye bir sorunum için gittim beyin mr ı istedi. Mr yorumunda hidrosefali olabilir diye yazmış uzman dr. Nöroloji dr u direk tuvaletini tutabiliyormusun dedi. Bende 2 sini de tutamıyorum deyince üniversite hastahanesine yönlendirdi. Şimdi dr araştırmasına giriştik.

mromr

5-6 lt böbrekleri çok yorar, normalde çok efor sarf etmiyorsanız yani fiziksel aktiviteniz az ise;
kilonuz ile 30'u çarparak içeceğiniz su tüketimi ortalama olarak hesaplanır. Mesela 70 kg iseniz, günlük içeceğiniz su 2,1 lt gibi

dreamfail Çok geçmiş olsun, idrar tutamama sorunundan başka nörolojik herhangi bir sıkıntınız var mı? Ms hastası olduğum için bende de bu sorun var.

bir yere gitmeye karar alırken 3 saat su içmiyorum saat gelene kadar idrara girip çıkıyom

angelmlk baş ağrısı, hafıza problemi yaşıyorum. Fakat ben bipolar hastasıyım. Bu sorunlar ilaç yada hastalığımdan kaynaklanmadığını gözlemlemem uzun zamanımı aldı.

dreamfail çok geçmiş olsun Allah şifa versin,
peki neden kaynaklanıyor bu sorun sizce? psikolojik mi?

77 kiloyum endokrin tedavi uyguladı devamlı ilaç kullanıyorum bu sayede en az 3 litre ye düştü tabii içilen su kadar idrar miktarı takibide yapılıyor

angelmlk öncelikle teşekkür ederim. Son 3 ay boyunca hiç atak geçirmedim ve duygu durumum stabil. Kendim çok motiveli ve pozitifim. Ayrıca idrar ve gaita için internetten öğrenerek antrenman yaptım fakat geçmedi. Yani psikolojik değil. Şu an ilaç yan etkisi olarak hiç bir şikayetim yok.
Fakat idrar kaçırma olayları gün geçtikçe artıyor. İlk şikayetimde gittiğimden aradan 2 yıl geçti. 2 yıldır daha arttı. Şu an öksürmeye korkar oldum.
Demek istediğim bence psikolojik değil.

dreamfail çok iyi anlıyorum sizi Allah acil şifalar versin, benim de mesane şikayetlerim için üroloji doktoru ''Ms ne zaman geçerse, mesane sorunun da o zaman biter'' dedi. Bazı sorunlar hastalıktan olan şeyler, Rabbim beterinden korusun. Tez zamanda düzelirsiniz inş.

Üst Alt