Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlaç alerji testi nasıl yapılıyor?

zeynep71

Üye
Konular
86
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ilaç alerji testi nasıl yapılıyor? Tedavi amaçlı antibiyotik ti sanırım. Bogazım şişmişti. Aşı konusunda kararsız kaldım. Alerji testinde ilaç içersemde bogazım şişerse diye korkuyorum. İlaç alerji testi yaptıran varmi?

merhaba. ilaç alerji testi malesef bir test yoluyla tespit edilen birşey değil. ilaç alerjiniz varsa ve diğer ilaçlmara alerjinizin olup olmadığını oğrenmek istiorsanız, bunu yapan sanırım pek hastane yok ama, gidiyorsunuz denek gibi size ilaçzları veriyorlar içiyorsunuz ve bekmiyorksunuz. bu sekilde yapılıyor. ası konusuna gelince. hem ilaç hemde diğer alerjenlere duyarlı birisi olarak asımı yaptırdım ve bir sıkıntı çıkmadı. penisilin aleröiniz olsa dahi olabilirsiniz.

ayrıca diyelimki hersey kotü gitti, bir sıkıntı oldu. asıdoan sonra zaten 15-20 dakika ayrılmamanız gerekiyor. bu durumda basit bir iğneyle sorun hallediliyor korkmanıza gerek yok

Söyledikleriniz için teşekkür ederim. Ben aşı olacagım. İçin. Acil olarak alerji dr. Görüştüm olabilirsiniz dedi. Biontech oldum.

Yumurtaya, toza, süte vs. alerjiniz varsa cilt üzerinden test yapabiliyorlar ancak ilaç ve iğne alerjisinin bir testi yok. Zaten bu nedende ilaçların prospektüslerinde bi ton yan etki yazar. Eğer ciddi alerjiniz varsa ilaca/ iğneye anında tepki verecektir ama bu öyle kolay kolay görünen türlerden değildir rahat olabilirsiniz.

Arkadaşlar ben yıllar önce flagly ilaç içmiştim. Doktor vermişti. Tek dozda bogazım şişmişti. Alerji testi deri üzerinden olanı yaptırdım. Sadece cilt hassasiyeti çıktı. İlaç alerji testi o anda. Yani bogaz şiştigi anda gidince test yapıyorlarmış. Çünkü ilaç içtikten kaç dk. Yada kaç saat sonra vb. Sorular soruldugu için bana dr. Yapmadı testi. Aklınızda olsun ilaçlarla ilgili sıkıntı yaşarsanız. Hemen gidin..

Endereren: sanırım sizinde ilaç alerjiniz var. Hangi aşıyı oldunuz? Ben 2 kez antibiyotik kullandım. 1. Sinde çok şişmişti. Flagely 2. Kez kullandıgım antibiyotikte şişmeye başlayınca bıraktımGeçmiş olsun. Bilgi verdiginiz için teşekkür ederim

Üst Alt