Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlaç raporuyla alınan ilaçlar daha mı pahalı?

berke26

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
113
Geçen gün dedem ilaç raporlu ilacını sağlık ocağına yazdırıp almak için eczaneye gitti. Normalde emekli maaşıyla aldığı için ücret talep etmemelerine rağmen bu sefer ücret talep etmişler. Eğer hastanedeki doktora yazdırırsa ücret almayacaklarını söylediler. Gerçekten aynı ilacı sağlık ocağına yazdırmak hastanedeki doktora yazdırmaya göre daha mı pahalı? Öyleyse o zaman ilaç raporuyla yazdırmanın ne faydası var?

Katılım Payı Muafiyeti diye bir şey varmış hocam. Onu duydunuz mu hiç?

bence bu iş biraz karışık, tv de, gazetede veya internette hep deniyor ki raporlu ilaçları aile hekimleri yazabilir.

aile hekimine gidip ilacını yazdırıyorsun sonra eczaneden alırken ortaya çıkıyor ki aile hekiminin uzman olması gerekiyor.
yazdırdığın doktorun yetkisi yetmeyince de o ilacı ya paranla alacaksın ya da uzman doktorun olduğu hastaneye tekrar gidip yazdıracaksın.

işin özü hiç bir işimiz doğru değil, kör topal ilerlemeye çalışıyoruz.

reklama gelince biz yaptık artık aile hekimleri her ilacı yazabilecek, hastaneye gitmeye gerek kalmayacak diye bangır bangır bağırıyorlar.
aile hekimlerinin yazdığı ilacı kabul etmeyen de yine kendilerinin çıkardığı yasalar, yönetmelikler.

aile hekimine gitmiş, eczaneye gitmiş hasta da o dakika da tekrar hastane, doktor peşinde koşmamak için parayı cebinden ödeyip alıyor. Tezgahı güzel kurmuşlar ne diyelim.

İlaç raporu aldığımdan beri ilaç için ödediğim ücretler o kadar küçük ki. Bazen 0 tl bile oluyor.
Dediğiniz şeyi ilk defa duydum. Raporlu ilaçlar aşırı ucuz normalde.

ben babamdan yararlanıyorum klozapin olsun xeplion olsun hiç ücret ödemedim

Raporlu ilaçlar için ücret ödenmez.
Raporsuz ilaçların %20 si ödenir.

Eğer raporlu ilacı yazan doktor uzman değilse, SGK ilacı karşılamaz ve eczane ücret ister.

@ucuncubahar,

geçen aile hekimine ketoral yazdırdım aile hekimi ödemez yine de bir yazayım dedi eczacı cildiye yazması gerekli dedi

Uzman sayılan aile hekimi var mı? Yoksa hiçbiri uzman sayılmıyor mu?

EDİT: Araştırdım, uzmanı yokmuş.

@berke26

uzman aile hekimi var mı ben bilemem, vatandaş bilemez, hatta işin içindeki doktorlar dahi bilmiyor.

gastroenterelojiye randevu almak mucize gibi bir şey. sadece ilaç yazdırmak için randevu peşinde koşuyoruz derken randevu aldığım doktor dedi ki "randevu için deveye hendek atlatmana gerek yok, aile hekimleri de artık yazıyor ilacı". Reklamı nasıl yapmışlarsa doktor bile bilmiyor, ilacı yazacak aile hekiminin uzmanlık gerektirdiğini.

Velhasıl aile hekimine yazdırıp eczaneye gittim, eczacı dedi "reçeteyi yazan doktor uzman değil SGK karşılamıyor, nasıl yapalım?"

benim durumumdaki hasta tekrar randevu ile uğraşmak yerine cebindeki ekmek parasına kıyıyor.

@berke26, merhabalar uzman aile hekimleri var,ama bazı sağlık ocaklarında,eczacıların bilgisi oluyor,kızımın bir ilacını uzman yazması gerekiyor uzman aile hekimine yazdırmıştım

@ucuncubahar,

Raporlu ilaçlardan katılım değil fark çıkıyor ,2. Konu eskiden uzmanlık gereken çoğu raporlu ilacı artık aile hekimleri yazıyor 3.Konu ilaç raporlarınız 4a hastalık listesinde ise katılım payı muafiyetsiz fakat fark çıkan ilaçlar olur 4a listesinde değilse çoğunu siz ödersiniz ,örnek triot ilacı 4a hastalık listesindedir ,ama prostatta kullanılan 2 tane ilaç var ve raporlu olmasına rağmen çok fazla katılım ödenir mesela 4a hastalık listesinde olan kalp ilaçları raporlu olsa bile fark çıkarıyor ,mesela şizofrenide kullanılan ilaç, raporlu olduğu halde kutu başına 30 tl fark çıkıyor

Üst Alt