Uzatılan serçe parmağıyla küsmek; çocukça bir davranıştır.Büyükler küsmeyi çocuklara öğretiyorlar.Neden kırdın..?..küstüm
Hala yemeğin duruyor.. küstüm..şarkılar küstüm.. türküler küstüm..
Küsmek; pasif saldırı durumudur.Küsmek yerine konuşmak, anlatmak ,ikna etmek, sevgi göstermek, inanılmaz fayda sağlar.
Küsmek ; iletişimsizliği, çözümsüzlüğü seçmektir.HAYVANLAR KOKLAŞA KOKLAŞA İNSANLAR KONUŞA KONUŞA ANLAŞIR deriz yaa..
Konuşmak bir terapi çeşididir. konuşmak, yapmak ; konuşmamak, yıkmak, kapıları kapatmaktır. İlk başta biraz etkili görünse de sonra sık sık tekrarlanıdığında karşıdakine sıradan, bıkkınlık veren bir tutuma dönüşür.
Aile içinde, gerek arkadaş çevresinde pasif agrasif bir kişiliğe sahip olanlar, küserek tavrını ortaya koyarak iletişim kurmak ister.Susar, onaylamaz, somurtur, huzursuzluk gösterir.Asıl tehlike karşısındakinin de bir kaç sorudan sonra cevap alamayınca susması..
Kopar her şey..
Kişiye bakmamak, sözünü dinlememek ve susmak; karşıdakini diri diri öldürmektir. Eğer siz böyle bir yöntemi uyguluyorsanız artık siz bir katilsiniz..İletişim katili..Değilseniz sorun yok..Bakın ve araştırın..
Toplumsal birçok sorun bu katillerin işidir. Bakın..! Parmak izlerini her yerde göreceksiniz..
hüseyin19