Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İnciraltı Engelli Merkezinde Eylem Yapılacak!

Jem

Aktif Üye
Konular
91
Reaksiyonlar
4
19 Ocak 29012 Güncel:

Evet arkadaşlar. Az önce aldığım bir haberi aktarıyorum: Bu akşam itibari ile çay 50 kuruşa düşmüş.
En çok tüketilen ürün çaydı. Diğer rakamları gittiğim zaman net olarak öğreneceğim, burada değişimi paylaşırım.
EYLEMİMİZ BAŞARI İLE SONUÇLANMIŞTIR ARKADAŞLAR.

Belediye personelince işletildiği dönemlerde 25 kuruşa çay içebiliyorken, Grandplaza isimli belediye şirketine verilince 50 kuruşa içmeye başladık.
Geçtiğimiz hafta bir bardak çayın ücreti 1 liraya çıkarıldı.
Normal müşteriye 1,25 olan çayda aldığımız indirim, devede kulak kaldı.
Yiyecekteki çeşitlilik kaldırıldı, satışları yüksek olduğu halde bazı gıdaların satışı yapılmamaya başlandı. Bir tek tost ve hamburger dışında alternatif bırakılmadı. Üstelik tüm Garandplaza işletmelerinde damacana su kullanılırken, engelli merkezinde yeraltı kaynak suyu ile çay kahve yapıldığıda öğrenildi. Rezaletin katmerlisi yaşanıyor.
Mekan engelliler için inşa edilmiş, engellilerin sosyal yaşam alanı olarak düşünülmüşken, şimdi hangi sinsi planlara kurban ediliyor?
İç kısma atıldıktan sonra söylenti olarak bir idda atılmıştı. Amaç engellileri kaçırmak, ve İzmir'de eşi benzeri olmayan bu mekanda rakı-balık restorantı açmak.
Basamak basamak bu düşüncede ilerleniyor. Önce sahilden atıldık, şimdi fiyatlar yukarı çıkarıldı.
Sırada ne var AZİZ AMCA?
Engelli düşmanı bir tavır alan belediye başkanı ve yöneticileri, otobüs kartımızdan sonra tek sosyal alanımızada göz dikti.
Bumu sizin sosyal belediyeciliğiniz?
Hani siz engellileri evden çıkartıp yaşam alanlarına çekecektiniz?
Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu AZİZ AMCA?
Hükümeti her fırsatta eleştiriyorsunuz, ama elinizdeki imkanları siz daha beter kullanıyorsunuz. 400 bin engelli ve bu engellilerin ailelerini hiçe sayıyorsunuz.
Engelli merkezi peşkeç çekilmek isteniyor, buna boyun eğmeyeceğiz.
Bu kadar ah almayı göze alan tüm yöneticileri insafa davet ediyoruz.

Yarın, 15 Ocak 2012 saat 12.30'da merkezde toplanıyoruz. Basın açıklaması ve pretostumuzu yapacağız. Lütfen iş işten geçmeden merkezimize sahip çıkalım. Bizleri yanlız bırakmayın, İzmir'de olan tüm engelli ve yakınlarını bekliyoruz.
Not: Saat 12:00'de Konak Bahribaba parkından kalkan otobüs ile merkeze gelebilirsiniz.

Hareket Saatleri

Bizzat gittim gördüm.Kesinlikle bu yere sahip çıkmalı.Cem abide takipçisi bu büyük bir avataj...Keşke şartlar imkan versede bizde destek versek....Her sene inciraltındaki mangal partisi içinn destk olalım...

Daha önce haber verseydiniz keşke...daha organize olunabilirdi...bende gelmek isterdim ama başka yere gitmek için söz verdim...1 hafta öneceden duyuru yapılsaldı çok daha iyi olurdu...

Her şey dün sabah olanları öğrenmemizle başladı.
Merkezin müdavimlerinden Ayla abla telefon açtı, durumu anlattı. Orada herkes isyan durumundaymış. Hazır müdavimlerinin isyanı tazeyken bölük pörçük yaptıkları pretostoları "sıcağı sıcağına" organize ettik. Bu gün ki yapılacak olan eylemi bir görelim, katılımı az yada etkisi hafif kalırsa, büyükşehirin meclis toplantısı anında belediye önünde daha büyük ve daha önceden haberli ikinci bir eylem yaparız.
Her fırsatta falanca taraf engelliye kötü diyenler görsün ki, İzmir kimlerin elinde, ne hale getiriliyor.
Bu zihniyet, daha geçtiğimiz sene otobüs kartlarımızı baltaladı.
Bu zihniyet, Şirinyer engelli merkezi için, yeşil dokuda göz bozuyor diye yıkım talebi için mahkemeye başvurdu.
Bu zihniyet, otobüslerde görme engelliler için başlatılan sesli durak ikaz sistemini, diğer yolcular rahatsız oluyor diye söktü...
Daha neler neler...
Zamanı olanları bekliyoruz, size dokunmayan yılan, bir gün gelir sizide sokar. Şimdiden yılanın gücünü kıralım arkadaşlar, yarında sizi sokmasın.

Bugün eylemimizi yaptık.
İçerde masaları birleştirip toplantımıza başladık. Daha önceden haber alan kafeteryanın müdürü, müdahale etmek istedi. Büyük gürültü kopunca üst müdürünü aradı. Yeni Asır ve Habertürk gazetesi bizimleydi. İçeride basın açıklamasına izin veremem diyen müdürün tavrını kendi lehimize kullanarak "bizi kovuyorlar" diyerek dışarı çıktık. Basının önünde gerçekleştiği için inşallah bu ayrıntıda yazılır.
Açıklamamızı basınada dağıtarak konuşmalarımızı yaptık.
Basın gittikten sonra "çağırılan" müdür de geldi.
Artık isteyerekmidir, mecburenmidir bilemem, ama durumun bizlerin lehine değişmesi için girişimde bulunacağını söyledi.
Yarın Grandplaza genel müdürü ile toplantı yapacaklar+mış. Fiyatların eski haline dönmesi sağlanacak+mış.
Bakalım göreceğiz, yarın gazetelerede çıkınca, belediye bürokratları ve belediye meclis üyeleri vs. olaydan haberdar olacak.
Böyle bir zamanda (belediye şirketi Grandplaza'nın yolsuzluk suçlamaları ile içeride oldukları) halkın önüne daha fazla negatif haberlerle çıkmak istemezler herhalde.
Kısa sürede yapılan haksızlığa karşı organize olabilmemiz beni hem şaşırttı hemde sevindirdi.
Sabah ola hayrola, gelişmeleri paylaşırım.

Uploaded with ImageShack.us

Şu an itibarı ile haberim oldu .Daha önceden olsaydı gelip destek vermek isterdim

Çok apartopar alınan bir karar ile herşey bir anda oldu Murat.
Buna rağmen ses getirdi. Bugün Habertürk iç sayfada geniş yer ayırmış. Yeniasır ise ilk sayfadan duyurup 13. sayfada haberi vermiş. Diğer gazeteleri görmedim henüz.
Fiyatları eskiye çektirebilirsek ne ala, aksi taktirde 2. eylem planı hazır.
Evden getirilecek yiyecek ve içeceklerle kafede oturmak.
Müdür izin vermem diyordu böyle bir şeye, ne yapacak çok merak ediyorum. Onlarca değnekli, sandalyeli, bastonlu vs. engelliyi döğerekmi dışarı atacak acaba?
Fiyatlar geri çekilmezse bunu yapacağımızı biliyorlar, benim tahminim %90 bizler adına pozitif düzenleme yapacaklar.
Sonuçta orası engelliler için yapıldı, üstüne bu şirket gelip çöreklenerek ticarethaneye zaten çevirdi. Engelli olmayandan kazansın parayı, bizim indirimlerimizi geri versin. Kaldı ki 50 kuruşa sattığı çaydada kazanıyordu. İzmir'in bütün kahveleri 50 kuruşa şuanda. Su ise gelişi 13,5 kuruş. Belediye toplu alım yaptığı için sıradan esnaf gibi 13,5 değil belkide 10 kuruşa malediyordur.
Bunlar bizlerdende kaymak kar elde etmek istiyorlar, yok öyle yağma...

http://www.engelliler.biz/forum/eng...smanligina-dair-yeni-vukuati.html#post1006001

yaa engelliye 1 liraya çay satılır mı ayıpdır günahdır.

Evet arkadaşlar. Az önce aldığım bir haberi aktarıyorum.
Bu akşam itibari ile çay 50 kuruşa düşmüş.
En çok tüketilen ürün çaydı.
Diğer rakamları gittiğim zaman net olarak öğreneceğim, burada değişimi paylaşırım.
EYLEMİMİZ BAŞARI İLE SONUÇLANMIŞTIR ARKADAŞLAR.

Üst Alt