Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazı kullanan 35 db'i geçenlere ehliyet verilir mi?

Konular
9
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben ehliyet yenilemek için işitme cihazı kullanan 35 db i geçen ehliyet vermiyorlar.il sağlık müdürü diyor

Verilmesi gerekiyor. Çünkü işitme engellilerin araba arkasına işitme engelli diye yazılıyor.

vermiyor.ben işitme cihazı olarak test ölçümü yaptım artık 35 db fazla olmucak diyor @Ayrton Senna

evet arkadaşlar ehliyet yenileyen var mı işitme engelliler için?

bak kanunu

MADDE 7 (1) İşitme ile ilgili olarak; tabip tarafından, işitmenin normal kabul edilmesi için kişinin gürültüsüz ortamda dudak okumasına imkan vermeyecek şekilde normal konuşma sesi veya güçlü fısıltı ile değerlendirmesi yapılır. İşitme kaybı şüphesi olması durumunda kişi uzman tabibe yönlendirilir.

a) İlgili uzman tabip tarafından gerek görülmesi halinde kişinin; Sağlık Bakanlığı veya Üniversitelere bağlı kurumlarda bir odyolog veya odyometrist tarafından saf ses ve konuşma odyometrisi yapılır. Saf ses ortalaması; 500, 1000 ve 2000 Hz frekanslarda elde edilen hava yolu işitme eşiklerinin aritmetik ortalaması ile her iki kulak için ayrı ayrı belirlenir. İşitme kaybı olanlarda gerektiğinde işitme cihazı ile işitme testi tekrar edilip işitme cihazlı eşikler belirlenir.

b) Birinci grup sürücü belgeleri için;

1) En az bir kulakta işitme cihazsız veya cihazlı saf ses ortalaması 35 dB veya daha iyi ise yeterli kabul edilir. Bu kriteri işitme cihazı ile sağlayanların sağlık raporlarında işitme cihazı kullanma kodu belirtilir. İşitsel implantkullanan sürücü/sürücü adaylarına da bu bendde belirtilen şartları sağlamaları halinde birinci grup sürücü belgesi sınıfları verilebilir.

Ben yeni ledim ehliyeti arkadaşlar h sınıf vardı devlet hastanesinden 35db aldım hiçbir sıkıtlama yok ticari araç bile sadece üç yılda bir muayene olup rapor yenilicem bide cihazla kullancam çok güzel oldu

@memet solak,

cihazlı işitme testinde ortalaman 35 in altında olursa alırsınız.. bugun aldım rapor ortalama 28,3 çıktı sorun yok haftaya ehliyetimi yeniliyorum

@16Caner16,

tek kulaktan bakıldı herhangi bir kısıtlama yok.. m-a1-a2-a-b1-b yazıyo D1 GİTMİŞ MİNİBÜS SÜREMİCEM ARTIK :D riske atmamak için bence gidin özelde yapın devlet hastanesinde kim vurduya gidersiniz

2 yıl öncesinde ehliyet işlemlerin saçma sapan kodların olumsuz mücadelemin sonunda 2 saat önce hastaneden 1.sınıf sınıf olur sağlık raporunu alabildim kısıtlama olarak sadece 102 nolu ticari sınıf kullanamaz verildi artık A sınıfı alabilirim :D :D

Üst Alt