Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazı ve 103.04 kısıtlama kodu ile ehliyet alan var mı?

kayıp03

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
2
Arkadaşlar merhaba,

her iki kulağımda da işitme işitme kaybı var. (40-45 db arasında) Ehliyet yenileme sürecinde işitme cihazlı odyoloji testi sonunda iki kulağımda duyma oranı 25 db çıktı.2.grup sürücü olur seçeneği işaretli. Bana verilen sürücü raporunda 103.04 ( Üç yılda bir sağlık kontrolü) var. Bu süreci yaşayan arkadaşlarda da böyle bir kod var mı? Benim ticari araç kullanacağımı düşünerek mi böyle kod verdi acaba?. Ben sadece kendi özel aracımı kullanacağım. Ehliyet 10 yıl boyunca yenilenmeyecek ama her 3 yılda bir aynı sağlık kontrolü sürecini yaşayacak olmam doğrusu moralimi bozdu. Bu konuda fikirlerinizi yazarsanız sevinirim.

işitme engeliniz sonradan oluştu ise ki bununla alakalı olacağını sanmıyorum çünkü bu zamana kadar girdiğim testlerin hiçbirinde kayıbınız neyden oluştu diye sormadılar, 3 yılda bir sağlık kontrolü muhtemel 2.ci grup uygun gördükleri için olabilir, birde mevcut olan engelli raporunuz süreli ise ondan kaynaklıda olabilir, sürücü raporunu yeni aldıysanız itiraz hakkınız vardır isterseniz başvuru yapabilirsiniz

Yönetmelikte
İç hastalıkları muayenesine ilişkin esaslar
MADDE 6 – (Değişik:RG-29/12/2015-29577)
(1) İç hastalıklarından diabetes mellitusda;
b) Tam bir hipoglisemi bilincine ve risk anlayışına sahip, ancak (a) bendi dışında kalan diyabetlilere, birinci grup sürücüler için en fazla beş yıl, ikinci grup sürücüler için en fazla üç yıl aralıklarla muayene ve tetkik edilmek suretiyle sürücü belgesi verilebilir.

Denilmektedir.

@16Caner16,
Caner bey sadece işitme kaybım var, küçüklüğümden beri. İtirazı nereye yapabilirim? Sizin bu konuda tecrübeniz olduğu için bana yardım ederseniz sevinirim.

Sağlık raporu nereden aldıysanız oraya giderek veyahut e-devlet üzerinden bilgilerinizi giriş yaparak "E-imzalı sürücü raporuları kısmına gelerek raporu görüntüleme kısmında veya içeriğinde idi tam hatırlamıyorum bu rapora itiraz et diye seçenek vardı oraya tıklayarak da itiraz edebilirsiniz ;)

Ancak şunuda söylemekte es geçemeyeceğim bulunduğunuz il sağlık müdürlüğü komisyon kurulu yeni rapor için başka hastaneye veya başka şehire sevk etme olasılığı yüksek, genelde bulunduğunuz şehirin en yakın şehire sevk edebilir, tabi bunun yanında başka kurullara gideceğinizden dolayı alakasız farklı kodlarda yazabilirler bilginiz olsun bende sadece işitme olmasına rağmen, bedensel sıfını kapsayan, otomatik vitesli araç bile yazdılardı -_-

itiraz ederken bunlarla karşılaşma riskinizde olabilir

itiraz edersen 2 farklı şehir'e gönderirler çıkacak sonuç da belli değil. Unutma sürücü olamaz raporu bile verebiliyorlar. Ehliyet işlerini çok kurcalamaya gelmez DR isterse sürücü olamaz der 2 yıl da itiraz hakkın olmaz.

Üst Alt