Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstinyepark AVM ziyaretçileri için akülü sandalye almış ve hizmete koymuş

BluntZoe

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, dün akşam istinyepark'taydım. Alışveriş Merkezine yeni akülü sandalyeler alınmış. İstanbul'da bildiğim kadarıyla (AVM için) bir ilk. Kendilerini tebrik ettim.
İstanbul'daki alışveriş meraklılarına duyurulur ;)

Vay be! :) AVM'nin de en zenginler için olanını gezmek lazım demek ki :)

Güzel bir düşünce diğer avmlerde de olsa fena olmazdı : ) kendi sandalyemizle git gel akü bitiveriyor gezmeden : )

Engelli otoparkları bile koruyamıyan o kadar fazla AVM varken bu girişimi alkışlıyorum,Bu iyi girişimi yapan kurumada bir teşekkür e-maili gönderelim. Böylece bu tip girişimlere desteğimizi göstermiş oluruz. kötü yapanı eleştiriken iyi yapanıda teşvik edelim.
Bundan yıllar önce ilk açıldığı tarihlerde Profilo iş merkezinde engelli olduğum için beni normal asansöre bindirmeyip yük asansörünü yönlendiren zihniyetin olduğu zamanların geride kaldığı umudu ile..

yok malesef o zihniyet hala hemde avrupa kıtasında sürmekte : ) ben tekirdağdayım ve burada açılan Tekira AVM'nin sinemaları en üst katta ve o kata ancak ve ancak Yük Asansörüyle ulaşabiliyorum yetmiyormuş gibi yük asansöründen sinema salonlarının dışında kalan daracık bir balkona çıkıyor ve eğer oradaki kapıyı açtırabilirsem sinemalara giriş yapabiliyorum... Anlayacağınız Türkiye hala aynı Türkiye...

Sayın sertuğ,
Gerçekten üzücü. Demek hala yük asansörlerindeyiz.Bence durumu gerek AVM yönetimine, gerek belediyeye, gerek valiliğe ve gerekse sanayi ve ticaret bakanlığına şikayette bulunun. Yerel engelli dernekleride bu konu ile ilgilensin.Sonuç ne olur bilmem ama biliyorsun son kanunda kamuya açık tüm yerlerde gerekli önlemlerin alınması yasal bir zorunluktur.

Ona bakarsanız Türkiyenin ilk AVM lerinden olan koskoca AKMERKEZ de engelli tuvaleti yok. Görevli personelden birine sordugumda 1 sene önce inşaatına başlanmış ama bir çivi bile çakılmamış.. Öyle söyleniyor.. Ayrıca kapalı garajından avm ye normal asansör yok.. Yükl asansörü ile çıkmak zorunda kalmıştık.. Bu konuda Ankara Cepa AVM çok duyarlı Tuvaletleri mükemmel, kocaman ve tertemiz.. Otoparkıda aynı şekilde engelli dışında araç almıyorlar kesinlikle..

Sayın arkadaşlar
AVM.lerle ilgili sorunlarımızı paylaşalım. Öncelikle,
+ otoparkını koruyamayan
+ özürlü tuvaletleri bulunmayan
+ asansör sorunu bulunan
ve bunun gibi sorun yaşadığımız AVM.leri burada açıklayalım ve e/mail lerle ikaz edelim belki faydası olur

Aslında derneklerin bu konuda aktif olmaları gerekir ama nerde öyle bir dernek......

Üst Alt