Herkese merhaba arkadaşlar, Nasılsınız?
İyi olmanızı canı gönülden diliyor ve bugün ki blogumun konusunu izninizle açıklıyorum.
Kalça Protezi öncelikle bilmeyenler için şunu açıklayayım kalça protezi; kalça ekleminin fonksiyon göremediği durumlarda kullanılan ve kalça ekleminin yerini alan vücuda uyumlu metalden üretilmiş platin tabakalardır. Hemen aşağıya bir resmini bıraktım.
Peki gel gelelim kalça protezi uygulandıktan sonra kişinin dikkat etmesi gereken durumlar nelerdir?
* Arkadaşlar öncelikle şunu belirtmek isterim. Protez ve Ortez Teknikeri olduğum halde herhangi bir kalça protezi ameliyatına girmedim,ve aşağıda ki bilgileri sizler için web sayfalarından derledim. Umarım ufacıkta olsa yardımım dokunur.* Şimdi öncelikle, arkadaşlar, her şeyin belirli bir ömrü var, bu eşya ya da kişi olsun farketmez. Her şey belirli bir zaman sonra eskir. ve tabiki bunlara kalça protezleri de dahil (Günümüzde kalça protezleri 20-30 yıl dayanmaktadır.)
Bunun için,öncelikle hastanın yapması gereken ilk şey Protezin belli bir ömrü olduğundan düşme çarpma gibi riskli davranışlardan kaçınması
Daha sonra ise;
1.Kaslarını güçlendirmesi (fizik tedavi)
2.Soğuk bölgelerde yaşamamaya dikkat
etmesi,
3.Oturur pozisyondayken öne eğilip yerden bir şey almamaya dikkat etmesi,
4.Dizleri kalça hizasından yukarıya
kaldırmaması
5.Dizi zorladığından dolayı alaturka tuvaleti kullanmaması
6.Düzenli yürüyüş yapması
7çok fazla öne eğilmemesi ve, zorlayıcı hareketlerden kaçınması
8.Doktor tarafından reçete edilen ilaçları düzenli olarak kullanması
8.Oturmak için sert ve yüksek sandalyeleri tercih etmesi
10.Oturma pozisyonunda bacakları bitiştirmek yerine ayrı tutması.
11.ve bacak bacak üstüne atmamaya özen göstermesi önemli etkenler arasındadır.
Yukarıda belirtilen maddelere uyarak kalça protezini koruyabilirsiniz
Buraya kadar geldiğiniz için teşekkür ederim,bir sonraki blogumda görüşmek dileğiyle,
Şen kalın.
İyi olmanızı canı gönülden diliyor ve bugün ki blogumun konusunu izninizle açıklıyorum.
Kalça Protezi öncelikle bilmeyenler için şunu açıklayayım kalça protezi; kalça ekleminin fonksiyon göremediği durumlarda kullanılan ve kalça ekleminin yerini alan vücuda uyumlu metalden üretilmiş platin tabakalardır. Hemen aşağıya bir resmini bıraktım.
Peki gel gelelim kalça protezi uygulandıktan sonra kişinin dikkat etmesi gereken durumlar nelerdir?
* Arkadaşlar öncelikle şunu belirtmek isterim. Protez ve Ortez Teknikeri olduğum halde herhangi bir kalça protezi ameliyatına girmedim,ve aşağıda ki bilgileri sizler için web sayfalarından derledim. Umarım ufacıkta olsa yardımım dokunur.* Şimdi öncelikle, arkadaşlar, her şeyin belirli bir ömrü var, bu eşya ya da kişi olsun farketmez. Her şey belirli bir zaman sonra eskir. ve tabiki bunlara kalça protezleri de dahil (Günümüzde kalça protezleri 20-30 yıl dayanmaktadır.)
Bunun için,öncelikle hastanın yapması gereken ilk şey Protezin belli bir ömrü olduğundan düşme çarpma gibi riskli davranışlardan kaçınması
Daha sonra ise;
1.Kaslarını güçlendirmesi (fizik tedavi)
2.Soğuk bölgelerde yaşamamaya dikkat
etmesi,
3.Oturur pozisyondayken öne eğilip yerden bir şey almamaya dikkat etmesi,
4.Dizleri kalça hizasından yukarıya
kaldırmaması
5.Dizi zorladığından dolayı alaturka tuvaleti kullanmaması
6.Düzenli yürüyüş yapması
7çok fazla öne eğilmemesi ve, zorlayıcı hareketlerden kaçınması
8.Doktor tarafından reçete edilen ilaçları düzenli olarak kullanması
8.Oturmak için sert ve yüksek sandalyeleri tercih etmesi
10.Oturma pozisyonunda bacakları bitiştirmek yerine ayrı tutması.
11.ve bacak bacak üstüne atmamaya özen göstermesi önemli etkenler arasındadır.
Yukarıda belirtilen maddelere uyarak kalça protezini koruyabilirsiniz
Buraya kadar geldiğiniz için teşekkür ederim,bir sonraki blogumda görüşmek dileğiyle,
Şen kalın.