Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalın bağısak-rektum kanseriyim. 380 primim var. Malulen emekli olabilir miyim?

oyilmaz

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Selam benimde size bir sorum olacak.

Bende kalın bağısak&rektum kanseriyim. Anüs kapatıldı ve kalıcı kolostomi(torba) takıldı. Karaciğer matestaz yapıldı aynı zamanda rahime ve yumurtalılklara sıçradığı için oralarda alındı. Sağlık kuruluna başvuruda bulunduk genel cerrahi + onkoloji + kadın hastalıkları + psikiyatri heyet için oran belirleyecek. Rapor oranı kaç olur.

380 gün sigorta primim var çok düşük biliyorum ama 1960 doumluyum yaştan yararlanarak malülen olunabilir mi.

Torba takılı olduğu için eşim işten çıktı bana bakıyor günlük ihtiyalarımdan tuvalet ihtiyaımı başkasının yardımı olmadan yapamıyorum bakım parası verirler mi .

Ötv indiriminden yararlanılabilir mi

oyilmaz

Çok geçmiş olsun. Şifalar diliyorum.
maluliyet cetveli'ne göre "Kalıcı ileostomi veya kolostomiler" maluliyet gerekçesidir. Ama primlerinizin 1800 olması şarttır. Askerlik yapmışsanız o süreyi borçlanıp primlerinize ekletebilirsiniz...

OturanBoğa oyilmaz bayan yada eşi için bilgi istemiş
Askerlik değilde doğum borçlanması olabilir düzelteyim dedim.

Herkese merhabalar,
Ben rectum kanseri ameliyatı oldum. Anüs tamamen alındı, Makat kapandı, kalıcı kolostomani takıldı. Kalin bağırsağimdan da 50 cm aldılar. Kanser 3. Evre.
Bu şartlar altında acaba malulen emekli olabilirmiyim.
40 yaşındayım 4500 primim var.Bilgi verirseniz sevinirim.

Son düzenleme:
Hakan Öğmen

Evet, olabilirsiniz. Malulen emeklilik talebiyle sigorta müdürlüğüne başvurun. Sizi hastaneye sevk ederler. Durumunuz tespit edildiğinde de malulen emekliliğiniz gerçekleştirilir

oturanBoğa
Ben Aydın'da ikamet ediyorum. Ameliyatımı Ankara'da oldum. Engellilik derecesi raporu almak için vergi dairesine gitmeden direk olarak ameliyat olduğum hastaneye başvurdum. Acaba alacağım bu rapor geçersiz olurmu? Emekli olamaz mıyım? Saygılar

Hakan Öğmen mrb hiç bir sorun olmaz
Alacağınız engelli rapor ve çalıştığınız iş yerinden yazı ile
Vergi dairesi müdürlülügüne başvuru yapa bilirsiniz.

umut2135
Prosedürü bilmediğim için Ankara'da ameliyat olduğum hastaneden almak istedim raporumu. Eğer Aydın'da vergi dairesine basvursaydim burdaki devlet Hastanesine beni sevkedecekti. Ayrıca ben hastaneden alacağım rapor ile belkide kamuda bir işe gireceğim nasip olursa olmazsa erken yaşlılık emeklilik istiyorum. Belli değil henüz çıkacak rapora göre hareket edecem.

Hakan Öğmen...hocam çok geçmiş olsun...bende burdaki üstadlar sayesinde erken emekliliğe müracat ettim ve yarın ilk maaşımı alacağım hayırlısıyla...demem oki sakın malülen emeklilik işine bulaşma çünkü daha zor ve zahmetli bir iş daha çok hasta olursun...bende konulara haliyle yabancı olduğumdan ilkin malülen olarak müracat edecektim sağolsun burdaki üstadlar doğru yolu gösterdiler bana ve emekli oldum...allah bekleyen herkese nasip etsin inş.

OturanBoğa umut2135 deathless

Hepinize teşekkür ederim aydinlattiginiz bilgiler için Ankara'dan gelecek rapora göre hareket edeceğim. Bende vergi indiriminden yararlanarak bir diğer adıyla erken yaşlılık emeklilikten emekli olmayı istiyorum tabiki Nasip.Vergi dairesinde ki memur emekli olduğumda asgari ücret kadar para alabileceğimi söyledi. Hayırlısı bakalım bakicam gelişmeleri veya bir sıkıntım olduğunda buradan paylaşmak istiyorum. Sağlıcakla kalın. Saygılarımla. ..

OturanBoğa umut2135 deathless
Herkese tekrar selam.
Ankarada engelli heyetine başvurdum. Yüzde 59 engelli raporu aldım. Itiraz etsem oran değişir mi?
Kasım 2000 giriş 4600 gün primim var. Emeklilik nasıl olacak. Malulen ile vergi indirimi arasında ücret olarak fark varmıdır?.

Hakan Öğmen mrb geçmiş olsun
%59 ile vergi indiriminiz onaylanır ise 3 dereceden
Emeklilik kriteriniz 4240 gün ile 19 hizmet yılına
tabi olursunuz. Ilk sgk girişiniz olduğunda 18 yaşında iseniz kasım 2019 yılında emekliliği hak etmiş olursunuz
vegi indiriminden emekli olduktan sonra çalışmaya devam edebilirsiniz ve birazda olsa maaş farkı olur malulen emeklik arasında ve malulen emeklikte ayrıca çalışamazsınız karara neden itiraz etmek istiyorsunuz?

umut2135
Itiraz etmek istememim sebebi acaba % 60 i gecermi benim hesaplarıma göre yani maluliliyet cetveline göre ben 60 gecersem hemen emekli olabilecegim.Temmuz 1978 doğumluyum Kasım 2000 sgk başlangıcı. 18 yaşında mıyım kafam okadar doluki

Hakan Öğmen karar sizin tabi itiraz edebilirisiniz tabi
%60 oran alıp 2 derece alırsanız vergi indirimi emeklilik şartlarınız tamam olurdu.

umut2135
Burdaki sgk ya gittim . Kasım 2019 da emekli olabilecegimi söylediler. 19 yıl 4240 güne tabiymisim.
Şimdi sizce rapora itiraz etmelimiyim çünkü yüzde 60 olursa hemen emekli olabilecektim, bu itiraz süresi ne kadar ve oran duser mi. Kamuyada girmek istiyorum bilmiyorum ne yapacağımı

Hakan Öğmen itiraz süreci 4/6 arası sürer
İsterseniz bir süre sonra rahatsızlığınızın arttığını
Belirterek başka hasteden yeniden başvurmayı deneyin.

Gecmis konu ama cok arastirdigimdan soluyum.
Rektum kalici stoma maluliyet sayiliyor.2008 oncesi giris 1800 gun sarti var emekli olmak icin.
Oranin bir onemi yok. Yani 45 oran 1800 gun lede emekli olunabilir.
Bu durumdakilerin RAPORA KALİCİ STOMA YAZDİRMAYİ UNUTMAMASİ LAZİM .
bir kod var doktorlar o kodu yaziyor. doktor yaziyorya burda desede ssk oraya belirtmesini istiyor.
Engellilikle ilgili bir sey diyemem ama maluliyet sebebidir.
Bu arastirmamda (insan basina gelince) maluliyetle engelli olma durumunun birbirinden cok farkli konular oldugunu ogrenmis oldum.

Üst Alt